Autismul: semne precoce de alarmă

Autismul -  semne precoce de alarma

Autismul: semne precoce de alarmă

Semnele precoce ale autismului pot fi detectate inca de la varsta bebelusiei. Intarzierile de vorbire si lipsa interesului de a se juca cu alti copilasi de varsta lui .... si mai apoi comportamentul repetitiv pot fi primele semne de autism ale copilului.

Iată o trecere in revista a primelor semnale de autism - pe care tu ca parinte, le poti detecta ușor.

 


Autismul - Semnale precoce si de alarma:
Semne precoce ale autismului la copil
Intarzieri de vorbire si lipsa de interes pentru alti copii de varsta lui
Comportamentul restrictionat si repetitiv
Unii copii cu autism, in special cei cu un IQ mai mic,
Probleme senzoriale
Suportul cumunitatii Desprecopii pentru parinti cu copii cu autism
Mesaje si grupuri de suport pentru parintii cu copil autist

Semne precoce ale autismului la copil

Multi copii care vor fi diagnosticati cu autism - pot arata deja unele probleme de dezvoltare chiar de cand sunt bebelusi. 

Intarzieri de vorbire si lipsa de interes pentru alti copii de varsta lui

Un prim semnal de alarma poate fi intarzierea dezvoltarii vocabularului si probleme de relationare cu alti copii. Desi vor sta in fundulte, vor merge sau juca ca si alti copilasi de varsta lor - primele semne precoce ale autismului sunt intarzierile de vorbire si lipsa de inters pentru a socializa pentru alti copii de varsta lor.

Comportamentul restrictionat si repetitiv

In plus, Comportamentul restrictionat si repetitiv, cunoscut de asemenea ca si comportament stereotip, poate fi un indicator al severitatii in spectrul autismului.

semne autism infografic

Unii copii cu autism, in special cei cu un IQ mai mic, prezinta unele particularitati de comportment, precum:

Dau din maini de emotie, se plimba pe degete sau fac miscari stereotipe. Mai mult de atat, copiii cu autism, chiar si cei cu un nivel de inteligenta normal sau ridicat, sunt foarte atasati de rutine regulate si ritualuri. Ei nu suporta usor cand lucurile se schimba, si functioneaza potrivit propriilor reguli.

Un interes extrem de scazut

De asemenea, poate exista un singur interes, sau un interes extrem de scazut pentru anumite lucruri. Poate fi un lucru neobisnuit precum orare, harti, masuri de pantofi, cutii de pantofi, sau un interes marit pentru un subiect de altminteri potrivit varstei, precum computere in cazul baietilor sau haine in cazul fetitelor.

autism copil

Probleme senzoriale

Copiii cu asm (autism) pot reactiona diferit la actiunea stimulilor senzoriali, precum:

- sensibilitate scazuta la durere (de abia rectioneaza)
- sensibilitate marita la diversi stimuli (supersensibilitate la durere, zgomote puternice, sau o fascinatie la atingerea tesaturilor moi, sau de reflexiile unei oglinzi).

De asemenea este posibil ca, copiii cu autism sa fie fascinati sau din contra iritati de stimuli precum fosnetul unei hartii sau scartaitul tacamurilor in farfurie.

Aceste probleme senzoriale pot duce la greutati in luarea mesei - trecerea la un aliment diferit, sau la imbracare - alegerea unui alt articol de imbracaminte decat in mod obisnuit.

Suportul cumunitatii Desprecopii pentru parinti cu copii cu autism

In cazul in care copilul nu manifesta astfel de simptome, dar dumneavoastra sunteti inca ingrijorata de perspectiva autismului, incercati sa va linistiti. Fiti atenta la aceste modele de comportament (si amintiti-va ca chiar cei mai sanatosi copii pot fi uneori timizi si lenti in reactii uneori), puneti intrebari pediatrului si comunitatii Desprecopii.com si incercati sa nu va lasati temerile sa stea in calea bucuriei de a va petrece timpul cu fiica sau fiul dumneavoastra! Este posibil ca totul sa fie in regula!

Pe Desprecopii veti gasi cele mai multe si documentate informatii despre autism precum si o baza solida de discutie si pareri. Pe forumul specializat AUTISM - veti gasi cel mai activ forum de suport al parintilor cu copii autisti din Romania. 

Mesaje si grupuri de suport pentru parintii cu copil autist:

De ce atatia copii cu autism in Romania?
Integrarea copiilor cu autism in gradinita normala
Sa vorbim despre autism
Autism la 7 ani?
Mi-e teama sa nu aiba autism
Autismul si oxigenarea hiperbara
ABA - cine mai are copii care fac terapia ?
Grup de suport pentru parinti cu copii autisti

 autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Autism

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII