Iata de ce Minecraft este un joc educativ pentru copii: 9 motive care te vor convinge

Iata de ce Minecraft este un joc educativ pentru copii: 9 motive care te vor convinge

Iata de ce Minecraft este un joc educativ pentru copii: 9 motive care te vor convinge

Minecraft este un joc super popular in randul copiilor. Este un joc educativ si foarte interesant. Minecraft stimuleaza creativitatea copilului si chiar il ajuta in prestatiile de la scoala. Iata care sunt toate avantajele acestui joc si cum poti sa te asiguri ca al tau copil joaca in siguranta Minecraft.

Descoperă universul Minecraft: 9 Motive pentru care este un joc perfect pentru copii.

Ce este Minecraft?

Este imposibil de deschis in putine cuvinte ce este cu adevarat Minecraft. In primul rand este un joc video pe computer, un fel de LEGO virtual, un simulator virtual de constructii - in care iti poti crea propria lume virtuala care nu cunoaste limite. Deci in Minecraft inalnesti libertate deplina de exprimare - poti cladi ce vrei, poti calatori si poti da forma ideilor tale. Este un fel de viata in lumea blocurilor de lego.

Minecraft ca materie de scoala

Minecraft devine tot mai mult, in ultimii ani - materie de baza in invatamanatul primar din tari avansate. In tari ca Olanda, de exemplu - Minecraft este acceptat ca materie de extra activitati sau de creatie. Minecraft este considerat ca fijnd unul din putinele jocuri pe computer care stimuleaza pozitiv creierul copilului. In timpul acestui joc, jucatorii trebuie sa contruiasca si sa supravietuiasca. Cercetatorii olandezi sunt de parere ca jumatate de ora de joc Minecraft - seara - poate conduce la note mai bune la scoala si beneficii sociale.

copil joaca minecraft

Dar mai sunt si alte avantaje ale acestiui joc - sa le luam pa rand

1. Minecraft ofera avantaje la anumite materii de scoala

Avantajele de imaginatie pe care le ofera Minecraft sunt foarte utile la materii ca geografia, istoria si matematica. Minecraft include elemente culturale și istorice, cum ar fi clădiri și artefacte inspirate din lumea reală, ceea ce poate stimula interesul pentru istorie și cultură.

Un bloc de Minecraft este format din 9 bucati virtuale de material. Asadar, copilul trebuie constant sa calculeze in minte daca are suficiente bucati de lem pentru a putea construi sau daca nu - pentru a cumpara. In acest fel, copilul invata sa calculeze si sa gandeasca abstract  pentru a cauta o solutie.

2. Minecraft stimuleaza creativitatea

Minecraft oferă copiilor o platformă deschisă și nelimitată pentru a-și dezvolta imaginația și creativitatea. Ei pot construi și crea lumi virtuale folosind diferite resurse și blocuri.

Jucatorii isi pot lasa imaginatia libera.  Pot construi castele, locuri de joaca, cladiri dar si cele mai speciale si originale creatii unde isi pot pune toata pasiunea si viziunea.

3. Copilul invata sa nu renunte

In Minecraft nu e nevoie sa salvezi nici un print sau printesa si nici nu trebuie sa fii primul - deci nu exista presiune de timp sau scop. Jucatorii sunt rasplatiti daca fac o anume misiune iar acest lucru ii stimuleaza sa nu ceata ajutor direct ci sa caute singuri raspuns la neclaritatile lor.

4. Geometria spatiala devine mai usor de inteles

Geometria îi învață pe copii să-și folosească imaginația spațială. Ei învață să se gândească spatial la clădiri, umbre, imagini în oglindă și hărți . Astfel ei trebuie sa se gandeasca in mod practiv la modul în care o clădire se poate aborda cel mai bine. Este foarte frumos pentru a vedea cât de ușor gasesc copii solutii la acest joc.

5. Creste increderea in sine

Copiii aud adesea ca nu pot face anumite lucruri pentru ca nu sunt suficient de mari pentru asta... La Minecraft, pot face absolut totul - siar deciziile pe care le iau sunt ale lor si nu ale computerului.

6. Copiii invata ce imseamna munca de echipa

Trecand im modul de multi-player, copiii pot construi si crea impreuna. In acest fel ei pot uca in echipe - si invata sa isi motiveze membrii echipei pentru a putea sa termine misiunea cat mai eficient. Jocul încurajează colaborarea și interacțiunea socială. Copiii pot juca împreună cu prietenii sau pot colabora cu alți jucători online pentru a atinge obiective comune.

7. Copiii devin mai sociabili

Petru ca Minecraft este atat de popular, a devenit un mod de a conversa despre joc cu alti copii - si de a-si impartasi ponturi. De curand o mama povestea la o emisiune BBC cum copilul ei a avut probleme de a socializa cu altii copii la scoala insa datorita jocului si-a facut multi prieteni noi la scoala.

8. Nu exista violenta majora

Exista multe jocuri violente pe care le pot juca copiii insa in Minecraft nu exista violenta - desi noaptea pot apare niste zombi, monstruleti sau paianjeni patratosi...

In Minecraft exista si moduri de lupa, arene hunger-games, etc - dar chiar si acestea sunt lipsite de violenta majora. Anihilarea unui oponent in lupta este fara "sange pe perete" si alte chinuri majore specifice jocurilor pentru adulti gen Call for Duty.

9. Soluționarea de probleme:

Minecraft implică rezolvarea diferitelor provocări și probleme în lumea virtuală, ceea ce încurajează gândirea critică și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor.

E important sa pastrezi controlul de parinte

Desigur este bine ca la inceput, sa descoperiti impreuna cu copilul acest joc. In acest fel puteti discuta despre acest joc si puteti intelege cu ce 'isi pierde vremea' copilul. Pentru ca nu exista explicatii detaliate despre acest joc - multi copii cauta pe YouTube filmulete cu ponturi si trucuri. Faceti impreuna acest lucru la inceput si ajuta-l sa gaseasca un canal de video-uri cu limbaj pe care sa il inteleaga.

Trebuie sa stii ca Minecraft se poate juca si in retea. Sunt multe servere in lume la care jucatorii se pot conecta. E greu de stiut cine intra pe aceste servere si ca orice lume virtuala - exista si persoane care nu prezinta incredere...Daca vrei sa minimalizezi acest risc pentru copilul tau, se poate seta un server personal la care copilul tau si prietenii lui sa aiba doar ei acces. Poti de asemeni sa controlezi sa nu apara monstri seara.

Daca tehnic nu poti face acest lucru - te poti loga la Minecraft Realms - dar este un serviciu platit.

► lectura suplimentara recomandata: De Ce Minecraft este Mai Mult Decat un Joc

Cum scoatem copilul din lumea virtuala a jocurilor digitale

Cu siguranta ati observat ce interes exercita jocurile digitale / electronice asupra copiilor. Dar nu cumva isi petrece prea mult timp in compania lor? Iata cateva sfaturi si reguli pentru parinti - pentru a putea 'scoate' copilul din lumea virtuala a jocurilor digitale citeste in continuare aici >

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Timp liber

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Uetroslav
    Uetroslavtrimis la 6/4/2019

    Sunt de acord cu faptul ca unele jocuri pot intr-adevar ajuta copiii sa-si dezvolte logica, reactia, aptitudinile sociale si multe altele. Multi parinti au ramas cu gandul ca jocurile video pot doar aduce daune si pierdere de timp, nu pot fi de acord cu asta. Acest articol, include in sine cele mai bune carti de parenting care va vor ajuta sa intelegeti psihologia copiilor si cum sa-i cresteti in cel mai bun mod: http://cartibunedecitit.ro/cele-mai-bune-carti-de-parenting/

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII