Si noi mămicile putem fi bolnave sau parenting de canapea pe timp de gripă și răceală - confesiuni

Si noi mamicile putem fi bolnave sau parenting de canapea pe timp de gripa si raceala - confesiuni

Si noi mămicile putem fi bolnave sau parenting de canapea pe timp de gripă și răceală - confesiuni

Când mami e bolnavă, casa e în amorțeală. 💜

Iată o strategie pentru mămicile care sunt nevoite sa facă parenting de canapea și sfaturile ei care cu siguranță, iti vor arata ca se poate face managementul casei si in aceasta perioadă

in acest articol veti citi mai multe despre:
Am avut prima mea raceala dupa 2 ani
Salutare canapea de parenting
Si a functionat de minune
Petrecere cu costume
Carti audio
Dans
Medic pentru canapeaua ta
Distractie fara limite

Cand gripa sau raceala o alege pe mami 💙

Este adevatat ca atunci cand ai copii - focusul tau permanent este sanatarea celor mici. Insa se intampla ca, pazindu-i pe cei mici - sa fim chiar noi, parintii - victimele unei raceli sau gripe zdravene ....

Stii acele zile in care te trezesti si simpla idee de a fi mama suna chinuitor? Ei bine, asta este ceea ce am simtit saptamana trecuta ...

Am avut prima mea raceala dupa 2 ani

Aceasta nu a fost prima data cand am realizat ca ingrijirea copiilor cand sunt bolnava este... ei bine, extrem de dureroasa. In ciuda starii de rau, copiii mei – cu varste cuprinse intre patru si opt ani – inca au nevoie de mine ca sa-i ingrijesc, precum si sa le fac dus cu dragoste si afectiune. Inca am nevoie de modalitati practice prin care sa-mi pastrez copiii fericiti si hraniti.

Salutare canapea de parenting

Da, cu siguranta te intrebi acum ce este canapeaua de parenting? Ei bine, este o idee cu adevarat geniala, este o strategie de ingrijire a copiilor pe care o adopt numai atunci cand sunt bolnava. Canapeaua de parenting este locul din care un parinte isi indeplineste rolul de mama/tata, beneficiind de confortul canapelei.

Este o strategie de parenting care le permite parintilor sa aiba grija de copii stand pe margine, dand comenzi in intreaga camera si dictand ceea ce trebuie facut, totul din confortul canapelei.

Nu este modul ideal de parenting, insa in situatii de criza (cand sunt bolnava), il folosesc.

In ultimele zile ale vacantei scolare, am acceptat ca trebuie sa folosesc canapeaua de parenting pentru a-mi mentine copiii fericiti si distrati in timp ce m-am facut bine.

Si a functionat de minune

Un bonus este ca mi-am introdus in program numai scurte perioade de privit la tv (cu exceptia unei dimineti in care mi-a crescut temperatura pana aproape de 39 grade Celsius, ocazie in care am petrecut trei ore intregi in fata micului ecran – doua filme).

Frumusetea canapelei de parenting a constat in faptul ca cei mici au fost, in mare parte, distrati in timp ce i-am indrumat mari perioade de timp din zi, de sub o patura moale, stand pe canapea.

Aici sunt cele mai bune 5 trucuri ale mele pe care le poti utiliza de pe canapeaua de parenting. Ai vreunul favorit?

Petrecere cu costume

Copiii mei iubesc sa umble in cele trei containere largi ce contin diverse costumatii. Tot ce trebuie sa fac este sa stabilesc containerul potrivit si o oglinda portabila in mijlocul camerei de zi, si astfel imi cumpar o ora buna de odihna. Atat timp cat nu ma deranjeaza (ceea ce nu este cazul) sa-mi vad unicul fiu ca se costumeaza in Elsa sau in alte printese Disney, totul este in regula.

Carti audio

Citirea povestilor pentru copiii mei, din confortul canapelei, este evident o activitate potrivita pentru canapeua de parenting, insa atunci cand imi simt capul pe cale sa explodeze, cititul nu este foarte atragator. Asa ca, salutare cartilor audio. Da, nimic spectaculos, insa functioneaza. Copiii mei sunt incantati la auzirea altcuiva citindu-le, in timp ce ne inghesuim cu totii pe canapea. Si da, am reusit sa atipesc in timpul povestii Magicul Copac Indepartat.

Dans

Domnisoarea mea Opt si Domnisoara Sapte se imbraca in costumele lor de balet, cele pe care le poarta la concertul de sfarsit de an, si danseaza pe muzica in prezenta globului nostru disco multicolor (un cadou de craciun pentru copiii mei, de la o prietena singura). Stapanul meu Patru danseaza in jur, aratandu-si cele mai bune miscari de breakdance (pe care le-a invatat la gradinita de la un copil). Este prostesc, amuzant si o extraordinara idee, iar capul meu se afla pe o perna in timp ce copiii mei se obosesc incercand fiecare miscarile de dans ale celuilalt.

Medic pentru canapeaua ta

Copiii mei iubesc sa se joace de-a doctorul si pacientul cu setul lor de doctor. Cand sunt bolnava, ma intind pe spate si ii las pe copii sa isi puna abilitatile medicale la incercare. Cu trusa lor de prim ajutor la indemana, imi masoara pulsul, imi aduc "medicamente", imi bandajeaza picioarele si mainile. Taraganez acest joc cat de mult pot, insa de obicei imi obtine o ora de timp serios pe canapeaua de parenting.

Distractie fara limite

Le permit copiilor sa faca in casa o activitate care de obicei este fara limite, precum pictatul.

Noutatea activitatii ii tine ocupati mult mai mult decat de obicei. Sigur ca am nevoie de aproximativ 15 minute de pregatire pentru a le configura spatiul de lucru in camera de zi si pentru a le pregati seturile de pictat, insa aceasta activitatea inseamna o alta ora si jumatate de liniste pe canapeaua de parenting..

Meseria de parinte – o meserie fara training

A fi parinte – o expresie pe cat de simpla, in firescul ei, ce pare sa tina de natura umana insasi, pe atat de complicata dincolo de aparente. A fi parinte este, pentru cei mai multi dintre noi, o alegere, o asumare voluntara a unui rol crucial intr-un scenariu pe care nimeni nu ni-l poate face cunoscut in detaliu inainte ca filmul sa inceapa sa curga… Si asta pentru simplul fapt ca rolul este unic pentru fiecare dintre noi, la fel ca si filmul propriei vieti.

Citeste mai departe <<AICI>>

6 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte:

Copilul meu nu ma asculta - sau despre cum setam reguli care sa fie respectate
Educatia non-materialista a copilului intr-o lume materialista: intre principii si realitate
Cum sa critici un copil fara sa il distrugi in interior
7 dovezi ca dai o educatie buna copilului tau, deci practici un parenting corect
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor
Comunicarea nonverbala te poate face un parinte mai bun: cateva aspecte pe care trebuie sa le stii

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII