Orgasmul și conceperea unui copil: ce legatură este intre plăcerea sexului și conceperea unui bebeluș

Orgasmul si conceperea unui copil: ce legatura este intre placerea sexului si conceperea unui bebelus

Orgasmul și conceperea unui copil: ce legatură este intre plăcerea sexului și conceperea unui bebeluș

Ce legătură există între orgasm și conceperea unui copil? 💑

Profesorul Robert Winston, expertul numărul unu în fertilitate al Marii Britanii, a cercetat prima dată legătura dintre sexul satisfăcător al femeii (adică orgasm) și concepție acum 20 de ani. El ne propune o întrebare incitantă: este oare posibil ca o femeie să aibă șanse mai mari de a concepe un copil dacă are orgasm? 💡

veti citi:
Primul lucru are conteaza cand vrei sa faci un copil

Orgasmul influenteaza fertilitatea?

Orgasmul inutil din punct de vedere biologic?

Studiu asupra femeilor infertile

Legatura dintre orgasm si conceperea unui copil

In timpul orgasmului in uter intra mai multi spermatozoizi

Legatura dintre fertilitate si orgasm este controversata din punct de vedere stiintific

Sunt femeile sincere despre orgasm ?

Despre conceperea unui copil, merita sa cititi si:

Primul lucru care ajută când doriți să concepeți un copil: relatii sexuale frecvent 💑

Cu cât aveti relatii sexuale mai frecvent, cu atât aveți mai multe șanse de a rămâne însărcinată. Nimeni nu se miră de asta, însă ceea ce este surprinzător este că variatele studii științifice arată că un cuplu obișnuit din Europa care face sex rezonabil de des are numai 18% șanse de a concepe într-o lună. Și atunci, care este secretul? 🤔💭

Orgasmul influenteaza fertilitatea?

Profesorul Robert Winston, expertul numarul unu in fertilitate al Marii Britanii, a cercetat prima data legatura dintre sexul satisfacator si conceptie acum 20 de ani. El ne propune o intrebare incitanta: este oare posibil ca o femeie sa aiba sanse mai mari de a concepe un copil daca are orgasm? 

Foarte interesant este ca in New South Wales, o zona din Australia,  sansele unei femei de a ramane insarcinata in fiecare luna sunt semnificativ mai mari, de aproximativ 24 la suta. Iar acest lucru este aproape o certitudine deoarece australienii fac sex mai des.  Cititi: Ovulatia si calculul ovulatiei

In Europa, francezii au tendinta de a se considera natiunea cea mai sexy, insa se pare ca sansele medii lunare de a obtine o sarcina in Paris (ale nativilor) sunt de circa 15 la suta.

Orgasmul inutil din punct de vedere biologic?

De-a lungul carierei sale indelungate ca profesor la Imperial College din Londra, UK,  tratand persoanele care sufera de infertilitate, profesorul Robert Winston s-a intrebat adesea cat de mult influenteaza relatia fizica a unui cuplu sansele de a concepe un copil.

Cu cativa ani in urma, a citit pentru prima data ca nu numai frecventa actelor sexuale este cea care imbunatateste sansele unei femei de a concepe un copil, ci si frecventa orgasmelor. Evident, pentru barbati un orgasm este esential in obtinerea unei sarcini, fiindca fara el nici un spermatozoid nu va fi eliminat. Insa in trecut orgasmul femeii, chiar daca este foarte placut, a fost considerat inutil din punct de vedere biologic. Desigur, aceasta legatura dintre sexul astisfacator si conceptie este foarte interesanta.   

Studiu asupra femeilor infertile

Dar a fost necesara multa munca pana cand profesorul Winston a cercetat aceasta idee, cu 20 de ani in urma. Pe atunci, a organizat un studiu asupra femeilor infertile care se tratau la o clinica privata. A fost una dintre cercetarile cele mai complicate si mai delicate pe care le-a efectuat vreodata, fiindca a necesitat un tact si o sensibilitate deosebite.

El a trebuit sa intrebe pacientele despre aspectele cele mai intime ale relatiilor lor sexuale, in special despre cat de satisfacatoare erau contactele lor sexuale si cat de des aveau orgasm. Una dintre colegele lui s-a ocupat de chestionare in ideea ca femeile vor vorbi mai deschis cu ea.

De-a lungul mai multor luni, medicii si-au format o imagine de ansamblu in urma conversatiilor purtate cu aproximativ 1000 de paciente. Atunci cand au analizat raspunsurile, ei au impartit pacientele in trei mari grupe.
Primul grup era format din femeile care erau complet sanatoase si aveau parteneri fertili, insa in ciuda investigatiilor extinse, cauza infertilitatii lor nu fusese descoperita.

Al doilea grup era format din femeile care aveau trompele falopiene deteriorate sau blocate, ceea ce insemna ca spermatozoizii nu puteau sa ajunga la ovul si deci fertilizarea nu se putea produce. Iar din al treilea grup faceau parte femeile care nu ovulau deoarece aveau probleme hormonale si cele ale caror parteneri eliminau un numar mic de spermatozoizi.

Deci faptul ca are orgasm ajuta femeia sa conceapa un copil?

Expertii in infertilitate din Marea Britanie isi dezvaluie teoria:

S-a dovedit ca femeile din primul grup, ce aveau infertilitate inexplicabila spuneau de obicei ca relatia lor sexuala e mai degraba nesatisfacatoare si rareori aveau orgasm.
Aceste femei erau absolut normale din punct de vedere medical iar testele medicilor nu au putut explica faptul ca nu puteau concepe.Insa ceea ce a fost uimitor a fost ca femeile care erau infertile din cauza trompelor deteriorate sau blocate aveau mai des orgasm decat pacientele din celelalte doua grupuri.

In timpul orgasmului in uter intra mai multi spermatozoizi

Una dintre teorii este ca in timpul orgasmului muschii vaginali si uterini se contracta, uneori foarte puternic, iar astfel in uter intra mai multi spermatozoizi.
Apoi, dupa o perioada de relaxare, spermatozoizii sunt retinuti acolo. Stim ca in timpul orgasmului este eliminat un hormon  oxitocina, care, printre altele, este asociat cu placerea extrema. Acest hormon este de asemenea important in declansarea contractiilor uterului.

Date si realitati despre orgasm

- Zece la suta dintre femei sufera de anorgasmie, incapacitatea de a ajunge la orgasm. Numai 33 la suta dintre femei au frecvent orgasm in timpul actelor sexuale.-

- Cat despre explicatia faptului ca multe dintre pacientele care aveau probleme cu trompele au spus ca au relatii sexuale foarte placute, aceasta poate fi faptul ca cele mai multe blocaje ale trompelor sunt cauzate de infectii. 

orgasmn conceptie

-  Este posibil ca efectul de suctiune al orgasmului nu numai sa adune spermatozoizii in uter ci sa adune si bacteriile. In timp ce bacteriile nu pot supravietui prea mult timp in mediul din uter, daca trec rapid in trompe pot declansa o infectie.

-  Specialistii in biologie evolutiva tind sa aiba o explicatie mai prozaica a climaxului feminin. Ei spun adesea ca placerea asociata cu orgasmul pur si simplu incurajeaza femeia sa faca sex mai des.
Si cu cat face asta mai des, cu atat are sanse mai mari sa ramana insarcinata si sa asigure supravietuirea speciei.   Cititi:  Sexul fara orgasm

Legatura dintre fertilitate si orgasm este controversata din punct de vedere stiintific

Insa legatura dintre fertilitate si placere oferita de sex este foarte controversata din punct de vedere stiintific, printre altele si fiindca multe femei au avut rareori orgasm iar multe altele nu au avut vreodata orgasm si totusi au ramas frecevent insarcinate, fara dificultati. Profesorul Winston este foarte atras de teoria conform careia contractiile uterului si ale trompelor falopiene pot ajuta la obtinerea unei sarcini. Insa dupa o reflectie indelungata, a decis sa nu faca publice rezultatele cercetarilor lui in jurnalele stiintifice.

El era ingrijorat de faptul ca multe paciente infertile se simteau deja vinovate de esecul lor de a concepe.
Aceasta vina nu este rationala, insa este de inteles. Ele simt ca isi tradeaza partenerii sau ca si-au facut rau intr-un fel sau altul  sau ca isi provoaca oarecum propria infertilitate.
Publicarea unui astfel de studiu ale carui concluzii nu sunt destul de clare poate face ca pacientele infertile sa aiba o parere si mai rea despre ele insele, in conditiile in care nu exista dovezi clare ca orgasmul imbunatateste fertilitatea la majoritatea femeilor.

Sunt femeile sincere despre orgasm ?

In cele din urma, acesta a fost numai un chestionar bazat pe conversatiile cu pacientele. Indiferent cat de atent este efectuat, este posibil ca pacientele sa nu fie foarte sincere despre acest aspect intim al vietii lor. In cele din urma, profesul Winston si-a pastrat studiul in sertar. Nu putea dovedi ceea ce credea ca a descoperit si trebuia sa lucreze mai mult asupra acestei teorii.

Avea alte cercetari mai urgente de efectuat si nu a mai revenit la aceasta chestiune, insa crede ca ar merita sa se faca mai multe cercetari asupra legaturii intre placerea sexuala si sansele de conceptie.

Dupa douazeci de ani, societatea este mult mai deschisa sa discute despre infertilitate. Din fericire, unii cercetatori sensibili si capabili iau in considerare reluarea cercetarilor asupra acestui aspect important al sexualitatii umane.

De citit si 3 motive pentru care femeile simuleaza orgasmul

Despre conceperea unui copil, merita sa cititi si:

Cand este momentul optim de a avea copii? În căutarea momentului perfect: sfaturi de ajutor

Cand este momentul optim de a avea copii? În căutarea momentului perfect: sfaturi de ajutor

Vrei să știi când e momentul perfect pentru a deveni mamă sau tată? Ei bine, nicio formulă a experților nu poate să vă spună dacă sunteți…

Cum să aveți cel mai SANĂTOS copil - pornind de la ziua conceperii sale: sfaturi care te vor ajuta

Cum să aveți cel mai SANĂTOS copil - pornind de la ziua conceperii sale: sfaturi care te vor ajuta

Dorinta cea mai mare a cuplurilor de pretutindeni este sa aiba un copil sanatos. Pentru indeplinirea acestui vis, primul pas este sa planificati cu grija sarcina si sa realizati inainte de a o…

Pot rămane insărcinată DACĂ: 11 intrebări și răspunsuri

Pot rămane insărcinată DACĂ: 11 intrebări și răspunsuri

Pot ramane insarcinata DACĂ?... Arzi de nerabdare să devii mămică? Ești deja pe drumul cel bun dacă ai ajuns pe site-ul Desprecopii.com.• Acum ai probabil o …

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

Forum si comunitate de suport pentru femeile care apeleaza la FIV: Forumul FIV (Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. )

Despre sex si relatia cu partenerul merita citit si:

8 lucruri trasnite pe care barbatii le cred despre sex...
Cele mai importante 10 intrebari despre Dragoste si Sex
Modul cum mancam arata cum facem sex
Trucuri pentru seductie
Sexul ca o terapie
Sexul fara orgasm
Sexul este mai bun decat un paracetamol
Barbatii sunt de pe Marte.. chiar si in pat
7 solutii pentru o viata sexuala mai buna
Top 10 afrodisiace
Reguli feng shui în dormitor
Pentru femei, sexul si fericirea sunt strans legate 

  Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRATELOR

Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate © 2024

Referinte: Britisn Medical Journal.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. corina
    corinatrimis la 2/7/2013

    buna ziua am nevoie urgent de PUREGO 300UI SAU PUREGON 600UI.MULTUMESC

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII