Ce trebuie sa stii daca bebelusul tau are pielea uscata
Desi pare greu de crezut, bebelusii pot avea adesea pielea uscata, la fel ca si adultii. De altfel, pielea fina a copiilor si mai ales a bebelusilor este mult mai predispusa la a deveni uscata.
Daca bebelusul tau are pielea uscata si sensibila, iata niste lucruri pe care trebuie sa le stii. Succes!
in acest articol veti citi mai multe despre:
Trebuie sa ai grija cum ii faci baita
Masuri de protective
Cum tratam crusta de lapte a bebelusului cu ulei de cocos
Cum tratam eczema bebelusului cu ulei de nuca de cocos
Bebelusii pot avea adesea pielea uscata
Desi pare greu de crezut, bebelusii pot avea adesea pielea uscata, la fel ca si adultii. De altfel, pielea fina a copiilor si mai ales a bebelusilor este mult mai predispusa la a deveni uscata.
Ce ar putea contribui la dezvoltarea unei pieli uscate?
De obicei cauza principala a uscarii exagerate a pielii bebelusului este legata de conditiile exterioare, de mediu. Frigul si aerul uscat de afara din timpul iernii, precum si caldura exagerata din casa pot afecta procesul de hidratare naturala a pielii. Iar daca exista o predispozitie a copilului de a avea pielea uscata, aceasta poate aparea si vara, uscarea pielii fiind accentuata de soare, de erul conditionat, de apa sarata, de clorul din piscine etc. Insa, este la fel de important sa nu exagerezi cu baita si sa folosesti produse de calitate la baita.
In primul rand trebuie sa ai grija cum ii faci baita
In mod normal, apa usuca mai tare pielea, indepartand odata cu mizeria si uleiurile naturale secretate de piele pentru a se proteja.
Ad-Extra3:
Daca se iau insa cateva masuri de protectie, baita nu ar trebui sa mai fie o problema nici pentru bebelusii cu pielea uscata:
► Inlocuieste baita de 30 de minute cu una de 10 minute;
► Foloseste apa calduta si sapun cu masura;
► Lasa bebelusul sa se joace in apa daca ii face placere, insa fa acest lucru inainte sa il speli cu sapun, astfel incat sa nu stea prea mult in apa cu sapun;
► Nu lasa sapunul sa pluteasca in baita si limiteaza sau renunta la baita cu spuma;
► Uleiul pus in apa de baita poate fi o idee buna, insa, pe de alta parte, face cadita foarte alunecoasa si predispune la accidente, asa ca folosirea unui ulei dupa baita este mult mai indicata.
Cum tratam crusta de lapte a bebelusului cu ulei de cocos
Bebelusii sunt atat de fragili incat alegerea unor produse pentru ei nu este deloc o sarcina usoara pentru parinti. Daca va faceti griji cu privire la substantele chimice si ingredientele utilizate in produsele achizitionate de la magazin, inlocuiti-le cu produse naturale. Acestea sunt blande cu micutul tau, pe langa faptul ca sunt rentabile!
Uleiul de cocos este un produs natural benefic. Este atat de eficient in multe afectiuni dermatologice incat ar fi pacat sa nu profitam de magia sa. Citeste mai departe AICI
Cum tratam eczema bebelusului cu ulei de nuca de cocos
Eczema (numita si dermatita atopica) este o eruptie pe piele care apare de obicei inainte de varsta de 5 ani. La copii se manifesta pe obraji si pe scalp, dar se poate raspandi pe brate, picioare, piept sau alte parti ale corpului. Dupa primul an al copilului, este cel mai probabil sa apara in interiorul coatelor, spatele genunchilor, incheieturilor si gleznelor, dar poate aparea si in alta parte.
Iata cum poate ajuta uleiul de cocos in tratarea eczemei copilului.
Pentru un bebe cu piele sanatoasa, citeste si:
Uleiul de masline: 7 avantaje pentru bebelusi
Ingrijirea pielii sensibile a bebelusului
Iritatia produsa de scutece: dermatite, eczema, acnee
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2018
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII