Candidoza bucală la bebeluși: tratamentul cu ulei de cocos

Candidoza bucala la bebelusi: tratamentul cu ulei de cocos

Candidoza bucală la bebeluși: tratamentul cu ulei de cocos

Candidoza bucală sau orofaringiană este o infecție comună la bebeluși și se manifestă sub forma unei erupții cutanate. Aceasta poate apărea în interiorul gurii, în zona scutecului sau pe alte părți ale corpului care sunt umede, cum ar fi zonele din jurul gurii. Candidoza bucală poate avea aspectul petelor de lapte și afectează în special nou-născuții.

Iată cum se poate trata candidoza bucală a bebelușului cu ulei de cocos.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cauze ale candidozei bucale la bebelus
Cum sa utilizati uleiul de nuca de cocos pentru tratarea candidozei bucale?
Este periculoasa candidoza bucala la bebelusi?
Prevenirea candidozei bucale la bebelusi
Infectia cu candida pe sfarc (candida mamara) - in timpul alaptarii
Despre infectia cu candida

Cauze ale candidozei bucale la bebelus

Candidoza bucală este cauzată de diverse specii ale ciupercii numite Candida. O mică cantitate din această ciupercă trăiește în mod obișnuit în gură. De obicei, sistemul imunitar și alte tipuri de germeni prezente în gură țin sub control creșterea excesivă a acestei ciuperci.

Cu toate acestea, atunci când sistemul imunitar este slăbit, ciuperca poate să se dezvolte excesiv, provocând leziuni în gură și pe limbă. Candidoza bucală este mai frecventă la bebeluși și nou-născuți, deoarece sistemul lor imunitar are nevoie de timp pentru a se maturiza.

Această infecție apare adesea după administrarea de antibiotice, d
eoarece acestea reduc nivelurile de bacterii benefice din gură, ceea ce favorizează creșterea ciupercii.

candidoza copil

Cum sa utilizati uleiul de nuca de cocos pentru tratarea candidozei bucale?

Daca bebelusul sufera de aceasta afectiune in timpul alaptarii, puteti bea o lingura de ulei de nuca de cocos in fiecare zi pentru a va ajuta copilul sa beneficieze de acesta din laptele matern.

Luati putin ulei de nuca de cocos si frecati-l intre degete pentru a fi cald. Apoi, aplicati un pic pe si in jurul sfarcurilor chiar inainte de a va alapta copilul. Pe masura ce bebelusul incepe sa suga uleiul de nuca de cocos pe care l-ati pus pe sfarcuri va intra in gura bebelusului.

Nota: Vorbiti cu medicul dumneavoastra daca este bine sa oferiti ulei de nuca de cocos pentru afine la copii. Odata ce medicul va da un raspuns, puteti aplica un pic de ulei de nuca de cocos in gura bebelusului pentru a reduce starea si pentru a preveni reaparitia acestuia.

Este periculoasa candidoza bucala la bebelusi?

Nu. Dar daca bebelusul este foarte agitat si vedeti ca se simte inconfortabil, mirosul ar putea interfera cu hranirea. Oferiti-i bebelusului tot confortul de care are nevoie si urmati sfaturile medicului.

Prevenirea candidozei bucale la bebelusi

Pentru a preveni transmiterea unei infectii de drojdie la nou-nascut, femeile gravide trebuie sa se consulte cu medicul daca au simptome de candidoza vaginala, cum ar fi mancarime vaginala si o scurgere alba / groasa.

Femeile care alapteaza si au scurgeri din sani sau dureri, ar trebui, de asemenea, sa vorbeasca cu medicul, pentru a nu transmite infectia bebelusului.

Infectia cu candida pe sfarc (candida mamara) - in timpul alaptarii

Candida mamara este o infectie a sanilor, localizata la nivelul gurii - in cee ce il priveste pe bebelus si pe san - la mamica. In general, atat mama cat si copilul sunt infectati si isi raspandesc ciuperca de la unul la altul, reciproc. De aceea se recomanda ca ambii sa fie tratati in acelasi timp, in scopul de a anihila in totalitate infectia. Pentru o diagnosticare corecta a acestei afectiuni, atat mama cat si sugarul trebuie sa fie vazuti de catre un medic primar. Diagnosticarea se face de la semne, simptome si suspiciunea clinica a medicului. In cazul in care mama prezinta simptome, dar copilul inca nu, este recomandata tratarea amandurora.... citeste mai departe AICI

Despre infectia cu candida, mai poti citi

Infectia cu candida in sarcina

Ce alimente sa eviti daca ai candida

Aftele bucale la nou-nascuti

Aftele bebelusului pot semnala candida - iata cum le identifici si ce trebuie sa faci pentru a le trata

Candidoza vaginala: simptome, cauze, tratament si alimentatie specifica

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII