Semne ale avortului spontan: de ce e bine să le cunoști
Un avort spontan reprezinta o pierdere de sarcina in timpul primelor 20 saptamani - cele mai multe aparand, de fapt, in primele 13 saptamani de sarcina, conform Asociatiei Americane de Sarcina. Intre 10 si pana la 25% dintre sarcinile confirmate sfarsesc printr-un avort spontan.
• Recunoasterea semnelor care duc la aceasta iti va permite sa cauti de urgenta ingrijirea medicala de care ai nevoie.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Semne ale avortului spontan in primul trimestru de sarcina
Avortul spontan in al doilea trimestru de sarcina
Cand sa-ti suni medical
Cunoasterea semnelor
Din pacate, intre 10 si pana la 25% dintre sarcinile confirmate sfarsesc printr-un avort spontan
Un avort spontan reprezinta o pierdere de sarcina in timpul primelor 20 saptamani de sarcina, cele mai multe aparand, de fapt, in primele 13 saptamani, conform Asociatiei Americane de Sarcina.
Din pacate, intre 10 si pana la 25% dintre sarcinile confirmate sfarsesc printr-un avort spontan.
Recunoasterea semnelor care duc la aceasta iti va permite sa cauti de urgenta ingrijirea medicala de care ai nevoie.
Semne ale avortului spontan in primul trimestru de sarcina
Primele avorturi spontane pot aparea fara ca macar femeia sa fi stiut ca era insarcinata. Semnele avorturilor precoce pot fi minime sau dificil de identificat, si pot fi confundate cu o menstruatie foarte mult intarziata.Totusi, pe masura ce sarcina avanseaza spre cea de-a treia luna, semnele avortului spontan sunt mult mai observabile.
Potrivit Serviciului de Sanatate National Britanic, sangerarile vaginale reprezinta cel mai comun semn de avort spontan. Din nefericire, acest simptom poate fi inselator si poate provca stres nejustificat femeilor insarcinate. Patarea usoara a chilotilor sau sau sangerarile reprezinta o parte normala pentru a 12-a saptamana a unei sarcini sanatoase, fapt pentru care este posibil sa nu indice avortul. Din acest motiv este important ca daca experimentezi orice fel de sangerare - oricand in timpul sarcinii, sa discuti cu medicul tau obstetrician sau cu moasa. El sau ea iti poate evalua propria situatie pentru a lua masurile potrivite in vederea protejarii sanatatii tale. Citeste pe larg: Sangerarile in primul trimestru de sarcina: ce trebuie sa stii
Potrivit Clinicii Mayo, printre alte semne ale avortului spontan se includ:
Crampele
Pierderea simptomelor sarcinii
Test de sarcina negativ dupa unul pozitiv
Scurgeri vaginale
In conformitate cu Clinica Mayo, scurgerea de lichid sau tesut vaginal poate fi un indiciu al pierderii sarcinii. Tesutul poate sau nu sa contina sange.
Printre semnele dupa care trebuie sa te uiti se numara:
Eliminarea unei mari cantitati de lichid deodata
Eliminarea unui lichid roz sau scurgere
Eliminarea unei bucati mari de tesut
Eliminarea unui material roz deschis sau gri
In timp ce toate aceste simptome pot fi doar semne ale schimbarilor hormonale asociate cu o sarcina sanatoasa, ele pot indica si probleme. Ramai in stransa legatura cu medicul tau, fa controale regulate si suna imediat medicul daca simti ca ceva nu este bine.
Avortul spontan in al doilea trimestru de sarcina
Asociatia de Medicolor Ginecologi din SUA afirma ca pierderile de sarcina in al doilea trimestru de sarcina reprezinta un eveniment rar iar un avort spontan este considerat pana in 20 saptamani de sarcina. Avorturile spontane in al doilea trimestru apar in 1 pana la 5% dintre sarcini.
Simptome similare cu cele din primul trimestru
Multe dintre simptome pot fi identice avorturilor din primul trimestru, si includ:
Sangerari
Dureri de spate
Crampe
Scurgeri vaginale
Eliminarea de cheaguri sau tesut
Aceste simptome pot fi mult mai severe la avorturile din al doilea trimestru, si necesita atentie medicala imediata. Clinica Mayo spune ca daca aveti dureri abdominale severe, consumati intr-o ora mai mult de un tampon, cheaguri si tesuturi gri sau roz, trebuie sa cautati urgent atentie medicala.
Scurgeri de lichid
Medicii sunt de parere ca o femeie care se confrunta cu un avort spontan in al doilea trimestru de sarcina ar putea observa scurgeri de lichid amniotic. Acesta se poate scurge totul deodata sau lent. Poate fi dificil de distins scurgerea lichidului amniotic de incontinenta urinara; totusi, exista unele diferente. Unele semne ale scurgerii lichidului amniotic includ:
Lichidul are o textura usor alunecoasa.
Scurgerile de lichid au loc cate un pic de fiecare data atunci cand te ridici.
Institutul National de Sanatate spune ca scurgerile de lichid amniotic nu au acelasi miros cu urina. In schimb, au un miros usor dulce.
Lichidul este incolor sau un roz de nuanta foarte deschisa.
Lichidul umple un tampon sanitar intr-o ora.
Daca esti de parere ca pierzi lichid amniotic, suna-ti medicul. El sau ea iti poate face un test pentru a determina daca scurgerile sunt de lichid amniotic sau de urina.
Lipsa batailor inimii fatului
Bataile de inima ale fatului pot fi detectate, de cele mai multe ori, in primul trimestru de sarcina. Daca medicul nu poate repera bataile inimii fatului in timpul celui de-al doilea trimestru, poate fi semn a ceva numit ratarea avortului spontan sau avort pe silent. Acest tip de avort apare atunci cand fatul moare, insa organismul mamei nu recunoaste moartea fatului si esueaza in risipirea tesutului. In unele cazuri, lipsa batailor inimii fatului este singurul simptom care apare.
Lipsa miscarilor fetale
WebMD a constatat ca viitoarele mamici vor incepe sa simta copilul miscandu-se undeva intre saptamanile 16 si 23 de sarcina. Inainte de 20 saptamani, miscarea fatului se poate simti ca falfaitul fluturilor sau poate ca nu simti deloc miscarea sa. Miscarile pot fi intermitente si rare intre saptamanile 16 si 23 de sarcina.
Daca nu simti miscarile copilului tau inainte de 24 saptamani, probabil ca nu e motiv de ingrijorare. Cu toate acestea, daca ai simtit deja miscarile fatului, iar ele dispar apoi mai multe zile la rand, e posibil sa doresti sa-ti faci o programare la doctorul tau pentru a te asigura ca sarcina este sanatoasa.
Nasterea unui copil mort
In general in tarile avansate, moartea unui copil mai mare de 20 de saptamani este amintita ca nastere a unui copil mort, si nu ca un avort spontan. Conform WebMD, nasterea unui copil mort apare, de obicei, fara avertisment. Urmatoarele semne ar putea indica existenta unei probleme.
Crampe dureroase sau contractii
Sangerari abundente
Lipsa miscarii fatului
Lipsa dezvoltarii fatului
Semnele ce insotesc travaliul si nasterea unui copil mort se vor asemana foarte mult cu simptomele timpurii ale travaliului unei sarcini duse pana la termen. Acest tip de avort ar putea sa fie sau nu precedat de faptul ca mama observa o diferenta in cantitatea de miscari ale fatului. De fiecare data cand simti ca fatul nu se misca o perioada mare de timp, suna-ti medicul, in special in ultimele 4-6 saptamani de sarcina.
Cand sa-ti suni medicul
In timp ce oricare dintre aceste semne pot produce ingrijorare femeii insarcinate, este important sa ramai calma si sa-ti suni medicul atunci cand ai nevoie de ajutor. In trimestrele doi si trei, suna-ti imediat medicul sau solicita asistenta medicala de urgenta daca observi oricare dintre aceste simptome.
Cunoasterea semnelor unui avort
In timp ce este important sa recunosti semnele avortului spontan pentru a putea solicita ajutor de urgenta atunci cand este necesar, este la fel de important sa ramai calma. Stresul nu-ti este benefic nici tie, si nici copilului. Una dintre cele mai bune cai de a-ti pastra calmul este sa pastrezi o legatura foarte stransa cu medicul care iti urmareste sarcina cand ai motive de ingrijorare..
Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri
Avortul spontan este o trauma pentru o femeie care isi doreste un copil.
Iata o serie de intrebari si raspunsuri ... si cat de important este suportul emotional care te ajuta sa fii puternica si sa o iei de la capat. Succes! Citeste Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri.
Despre durerea pierderii unei sarcini cititi:
Durerea pierderii unei sarcini
Doua liniutze....
Mi-e dor de bebele meu
Cum am trecut peste pierderea unei sarcini sau despre golul peste care vor creste noi amintiri
autor: Desprecopii.com - 2021
referinte medicale: Clinica Mayo, WebMD
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII