Două liniuțe blestemate... ca apoi să încerc DIN NOU să fiu mamă?

Doua liniute blestemate... ca apoi sa incerc DIN NOU sa fiu mama?

Două liniuțe blestemate... ca apoi să încerc DIN NOU să fiu mamă?

De mică, ți se spune că menirea unei femei este să fie mamă. De când ești de-o șchioapă, începi să te joci de-a „mama și tata”. Primele jucării - dacă ești „domnișoară”, sunt păpușile. Le îmbraci, le dezbraci, le pieptăni, le faci baie, le drăgălești, le pupăcești, le faci viața amară... deh... ca orice mămică...

Apoi treci prin perioada aceea critică și rebelă, între 14-20 de ani, când spui tuturor că nu te vei mărita NICIODATĂ, „băieții” te enervează, copiii NU-ȚI PLAC, și nici moartă nu o să „reproduci”. Apoi... pe la 20-22 de ani... te trezești... pe la 25 începi deja să te uiți la copii, să tânjești după un prunc, chiar începi să visezi cum ar fi să fii „mămică”.

La 28 de ani il intalnesti pe Fat Frumos, si ramai insarcinata pt prima data, inainte de a fi "mireasa"

Pierzi sarcina. Cu toate astea nu disperi, nici ca n-ai sa ajungi "femeie la casa ta" nici ca n-ai sa ajungi mama. Si uite-asa te trezesti la 30 de ani, proaspat maritata, fara bebei.

Apoi urmeaza 6 ani... de incercari si esecuri

Multe esecuri. 6 in 8 ani, ca sa fim mai exacti. Ramai insarcinata, te bucuri, se bucura si "soata" pe langa tine,dati de veste-n "sat", faceti planuri marete... apoi la 2-3 luni incep durerile, incepi sa sangerezi, si mai devreme sau mai tarziu pierzi sarcina. Nu bei alcool, nu fumezi, droguri n-ai facut in viata ta, si cu toate astea, pari a fi "defecta". Nu-i bai. Intr-o buna zi, va iesi soarele si pe strada noastra.

La 6 zile dupa ce implinesti 36 de ani, soseste si raza de soare

Una bucata Galusca, frumoasa ca o bijuterie, darza si incapatanata ca un haiduc, si plina de viata si de dragoste, de-ti umple sufletul de bucurie si de mandrie. Iti pocneste inima in tine de toata dragostea pe care i-o porti, si ajungi sa stai de vorba cu Dumnezeu in fiecare zi, sa-i multumesti pt darul nepretuit pe care ti l-a facut.

Esti in stare de orice. Muti mari si tari, lumea e a ta, si canti intr-una ca o baba sclerozata " La Vie En Rose". Pana si tomberoanele pline cu gunoi miros a musetel si lavanda, precum crema de corp a Galustei.

Ajungi sa dormi cu aparatul foto legat de gat, ii faci mii de poze, te apuci sa "imparti" peripetiile odraslei tale si pe Net, spui oricui asculta ce mari ispravi a mai facut fiica-ta, si la coada la lapte scoti teancul de poze sa arati oamenilor comoara ta.

Te simti implinita, te linistesti, nu mai esti "defecta", nu mai esti mamaliga

Ai devenit peste noapte beton armat. Un TANC blindat cu Pampers si biberoane. Si viata e in sfarsit frumoasa, merita traita din plin.

Apoi... deh... ca omu'... devii egoist.. lacom... mai vrei. Galusca incepe sa creasca, devine din ce in ce mai independenta, pe zi ce trece se transforma intr-un mic dictator. Nu mai sta acolo unde o pui. Cerceteaza, descopera, vorbeste, intreaba, distruge, si repara totul cu pupicuri gingase si cu imbratisari stangace care te topesc.

Te uiti la prima caciulita pe care a purtat-o - care acum nu-i acopera nici macar o ureche...te uiti la prima pereche de botosei pe care i-ai pus in picioare, si cu care acum isi incalta papusa favorita. Te amuza, zambesti ingaduitor, dar in sinea ta suspini si incerci sa-ti aduci aminte cum era DE MULT... cand erati numai voi doua acasa, cand erati dependente una de alta, 24 din 24. Te uiti la cosuletul ei dantelat care pana de curand era mandria ta, si care acum sade sus in pod, pe post de cos de... prosoape.

Daca mai faci un copil, ai 80% sanse sa ramai paralizata permanent

Dar nu poti face nimic. Stai cuminte, si nu uiti spusele vracilor: "Daca mai faci un copil, ai 80% sanse sa ramai paralizata permanent. O sa cresti doi copii din carucior, deoarece spatele dumitale nu mai suporta efortul si presiunea unei sarcini". Nu-i bai. Galusca scoate "parleala" pt o echipa de fotbal... cu tot cu portar. Ne multumim cu ce avem.

Cu toate astea... speri... speri ca o natantoala la un miracol. Dupa aproape 2 ani de la sosirea razei de soare, uiti - uiti cum a fost sa te ingrasi cat vaca primariei. Uiti cum a fost sa fii paralizata 3 luni de zile. Uiti de greturile constante pe care le-ai avut aproape 6 luni. Uiti si de nastere. Cele 34 de ore de iad - de durere si spaima si iar durere. Nu-ti amintesti decat rezultatul final. Ochii aceea superbi, albastri ca cerul, nasucul carn, gurita ca o capsuna, fetisoara perfecta si dragostea oarba pe care i-o porti. Oare cum ar fi sa mai repeti o data performanta??? One more for the road.

Ce-ar fi sa facem si un baietel?

Un flacau brunet, cu parul ca pana corbului, cu ochii negri ca doua mure, care sa fie la fel de frumos, de destept si de perfect ca surioara lui mai mare… si la fel de modest si de realist ca mama lor?

Ai grija ce-ti doresti…ca Dumnezeu iti da. Din belsug.

Intr-o zi de toamna mergi la nenea doctorul la control, si ca o dama iesteata ce esti, ii ceri si un test de sarcina. Si apar 2 liniute. Miracol ai vrut... iaca miracol primesti. Asistenta sare in sus si urla de zici ca a castigat la loterie, de o aude toata cladirea, de la primul etaj, pana la al patrulea. Deh… e fericita femeia pt reusita ta. Nu stii daca sa razi, sa plangi, sau sa o iei la sanatoasa. Iesi cat poti de repede din cabinet, te baricadezi in masina, si iti suni soata… deh… cealalta jumatate a ecuatiei, singura fiinta in lumea asta care poarta jumatate din “vina”.

Il intrebi daca e sus pe vreo scara, daca e la inaltime, daca are vreun stalp prin apropiere de care se poate lega, si-i dai vestea mareata. Ii AUZI zambetul fericit si plin de mandrie prin telefon. Parca il vezi cum s-a inaltat cu cel putin 5 cm intr-o secunda, cum déjà are planuri marete pt “flacaul” lui. Nicholas Gabriel. Nicolae sa traiasca, ca asta SIGUR o sa fie baiat.

Dati sfoara-n tara, sa stie lumea ca Galushca o sa mai aiba un “partener in crima”

Babele care pana acum te-au batut la cap si te-au acuzat ca esti “egoista” ca nu mai faci “unu“, au tacut, IN SFARSIT.

Ceri parerea si Galustei, care la randul ei adora copiii... "Vrei un fratior sau o surioara, pui?" Primesti un DA categoric de colonel de armata, si incepe "inspectia" . De cate 20 de ori pe zi iti baga mana-n camasa, bluza sau rochie - "BEBE? BEBE??? MAMI... BEBE???" Il cauta disperata, de parca il asteapta in gara de 5 ceasuri, si el se lasa asteptat.

Si incepi si tu sa-ti vezi noul bebe. Te vezi cu el in brate. Nu te gandesti la faptul ca n-o sa mai traiesti deloc pt. tine. Nu te gandesti nici la faptul ca numai scutecele si laptele or sa fie $400-500 pe luna. Hainele si noua mobila, alte cateva mii. Bunicii or sa-si puna latul de gat cu DOI teroristi mici. Si ce daca? Gasim alti bunici!!! Uiti de faptul ca pana or sa ajunga odraslele tale la facultate, un an de universitate o sa coste IN MEDIE cam $100,000. Nu-i nimic. Ne descurcam. Spargem banci, iesim la drumul mare si dam in cap… o rezolvam noi cumva. Copiii nostri sa fie sanatosi.

Esti déjà insarcinata in 6 saptamani

Incepi sa mananci de toate. TOT timpul. Revin si greturile care dureaza doar 20 de ore... din 24. Nu-i nimic. O sa fii mamica. Porti testul cu cele 2 liniutze la tine. Il scoti din geanta de cel putin 15 ori pe zi, te uiti la el ca la masini straine, si te hlizesti ca o tembela de una singura. TANC de firma, si nimic altceva. CINE mai e ca tine?? ? Dupa toate calculele, la 38 ani si 7 luni vei fi mama din nou.

Esti insarcinata in 7 saptamani si lumea déjà te felicita

Iar incep toti sa te acuze ca “radiezi”. Asta da blestem. Dar in sinea ta luminezi cat un foc de tabara. Nu mai e nimeni ca tine. Perfectiunea intruchipata.

Si te trezesti intr-o dimineata, cu greturi si cu dureri de spate, si realizezi ca sangerezi. Din nou. Mult.

Intr-o clipa realizezi ca nu esti pe cat de norocoasa ai crezut ca esti. Faci tot ce stii, tot ce poti, suni doctorii, vracii, witch doctors, si toti iti spun acelasi lucru: nu putem face nimic. Tre sa asteptam. WAIT AND SEE. Asteapta si vezi… daca-ti supravietuieste sau daca-ti moare copilul.

In mai putin de 11 ore o sa fiu intr-o clinica unde or sa-mi intrerupa sarcina

Nu am de ales. Stresul a fost prea mare, pierderea de sange prea mare. Sarcina s-a desprins déjà de peretele uterin. Chiar de-ar fi putut sa salveze sarcina, fatul s-ar fi nascut cu mult prea multe defecte, si n-ar fi supravietuit mai mult de 2-3 saptamani. Mi-au spus ca lor nu le ramane decat sa “faca curat”. “ We have to minimize the damage to your uterus”. Mda…sa nu cumva sa ma “stric” si mai tare. Si mi-au mai spus sa-i multumesc lui Dumnezeu… ca mi s-a dat sansa sa supravietuiesc, ca maine, saptamana , luna viitoare sau anul viitor sa incerc DIN NOU sa fiu mama.

Sincer nu mai are importanta.

Tot ce stiu e ca urasc acele doua liniutze blestemate.

Citeste si: Am pierdut sarcina. Am simtit ca e doar vina mea...

Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri

Avortul spontan este o trauma pentru o femeie care isi doreste un copil.

Iata o serie de intrebari si raspunsuri ... si cat de important este suportul emotional care te ajuta sa fii puternica si sa o iei de la capat. Succes! Citeste Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri.

 

Despre durerea pierderii unei sarcini cititi:

Durerea pierderii unei sarcini
Doua liniutze....
Mi-e dor de bebele meu
Cum am trecut peste pierderea unei sarcini sau despre golul peste care vor creste noi amintiri

Grupuri de suport pentru pierderea unei sarcini

Durerea unei pierderi de sarcina (82)
Durerea unei pierderi de sarcina (80)
Durerea unei pierderi de sarcina (79)
Durerea unei pierderi de sarcina (78)
Durerea unei pierderi de sarcina (77)
Durerea unei pierderi de sarcina (76)
Durerea unei pierderi de sarcina (75)
Durerea unei pierderi de sarcina (74)
Durerea unei pierderi de sarcina (73)
Durerea unei pierderi de sarcina (72)
Spulberarea viselor sau avortul spontan

 Comunitate si forumuri specializate de discutii pentru aspirante: 

Pentru suport, sfaturi si prietenie, va asteptam pe forumul aspirantelor: Asteptind un ingeras in viata noastra.

autor: olguta12, membra a comunitatii Desprecopii.com|
Urmariti comentariile pe Blogul Desprecopii aici >>
Toate drepturile rezervate - (c) desprecopii.com 2024

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. nina
    ninatrimis la 24/8/2008

    Olguta, esti o femeie curajoasa. Citind mesajul tau am ramas inmarmurita cat de mult se potrivea totul cu viata mea....pana la un punct, e adevarat...incapand cu perioada in care ma jucam cu papusile si terminand cu perioada in care la 28 de ani l-am intalnit pe Fat-frumos, am ramas insarcinata inainte de a fi mireasa si am pierdut sarcina. Acum am cateva luni bune de cand tot urmaresc liniutele pe testele de sarcina. Apare doar una in fiecare luna......a doua incerc sa o zaresc si uneori , de mult ce imi doresc parca vad o urma.....de fapt e doar imaginatia mea, dorinta mea mult prea mare de a avea un copil.Acum sunt exact in perioada fertila, in care

    Raspunde la acest comentariu
  2. violet_eyes
    violet_eyestrimis la 7/1/2008

    emotionant mesaj, admir perseverenta si dragostea fara margini ce se poate naste in sufletul unei femei, e ceva unic! Te felicit si te admir, pentru ca esti o luptatoare. Sa te ajute Dumnezeu sa iti indeplineasca visul de a mai avea o raza de soare in viata ta, viata ar fi pustie fara zambetul lor in viata noastra

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII