Săritul coardei: iată de ce ar trebui să ii cumperi o coardă copilului tău

Saritul coardei: iata de ce ar trebui sa ii cumperi o coarda copilului tau

Săritul coardei: iată de ce ar trebui să ii cumperi o coardă copilului tău

Săritul coardei, un joc ușor care a fost transferat din generație în generație are multe beneficii pentru copiii care decid să il practice. De la practicarea rezistentei și eliberarea de adrenalină, la imbunătătirea reflexelor și echilibrului pănă la autoperfecționare.

Iată de ce poti cumpăra o coardă pentru copilul tău și puteti începe deja primele exerciții, împreună. Incurajează-ți copilul să sară coarda și amintește-ți de frumusețea campionatelor cu coarda, din copilaria ta. Săritul coardei este in sine un sport, care oferă distracție, adrenalină, competiție și testarea personalitătii.

veti citi;
Cănd eram copii, nu era fetiță să nu aibă coardă...
8 avantaje pentru copiii care sar coarda
10 beneficii psihologice și sociale ale sportului pentru copii
39 de jocuri în aer liber

Cănd eram copii, nu era fetiță să nu aibă coardă...

Trebuie sa recunoastem ca suntem bucurosi cand ne vedem copiii jucandu-se in aer liber. In special in aceste vremuri cand copiii isi petrec prea mult timp cu tabletele sau telefoanele smart...

Si, da, copiii au dreptul să se joace și să se distreze cu diferite activități. Există o mulțime de jocuri cu care copiii își pot petrece timpul in aer liber, interacționând cu copii  de vârsta lor, practicând diferite discipline.
Dacă în plus față de aceste jocuri adăugăm componenta sport, avantajele se înmulțesc.

Acesta este cazul săritului coardei, un joc ușor care a fost transferat din generație în generație și care are multe beneficii pentru copiii care decid să se joace cu el. Iata ce avantaje are saritul coardei pentru copii:

8 avantaje pentru copiii care sar coarda

» Rezistență și flexibilitate

Saritul coardei este un adevărat sport, iar cu acesta copiii își vor testa rezistența.  Tinutul coardei este un exercițiu care poate ajuta copiii să testeze și să depășească limita lor de putere. De asemenea, ii va ajuta să devina mai agili si mai flexibili deoarece exercițiul necesită mișcări rapide și salturi foarte rapide.

» Eliberarea adrenalinei.

Energia consumata prin sport se înmulțește atunci când este un exercițiu de rezistență. Este cazul săritului coardei care constă în a face salturi scurte și foarte apropiate, astfel încât acestea să elibereze o mulțime de adrenalină.

» Autoperfecționare

Saritul coardei pare ceva simplu dar necesită, de asemenea, o mulțime de efort, tenacitate și perseverență. Coarda este ușor de practicat, iar copiii pot testa rezistența corpului lor, văzând cât de mult pot să sara și să practice tot mai bine...

» Coordonare și psihomotricitate.

Un alt avantaj al jarului este coordonarea brațelor și a picioarelor. Psihomotricitatea este folosită în acest tip de jocuri, pentru că mușchii sunt în continuă mișcare, fără a deruta calea de a efectua săriturile și a muta brațele pentru a înfășura frânghia însăși.

» Distracție

Dar mai presus de toate, un mare avantaj al coardei de sărituri este distracția jocului în sine. Deși poți practica singur, coarda este un joc minunat de realizat într-un grup. Cu diferite melodii specifice acestui joc, copiii pot petrece un timp plăcut practicând sporturile în timp ce se relaționează unul cu celălalt și au un timp minunat.

» Exercițiu complet

Un alt avantaj al coardei de salt este faptul că este o disciplină cât de completă la nivel fizic, deoarece aceștia mișcă mai mulți mușchi în același timp, de la brațe la picioare, prin abdomen. Mai presus de toate, este foarte benefică pentru articularea genunchilor, și cu atât mai mult dacă este practicată încă din copilărie.

» Formă fizică bună

Puțini exerciții ard cât mai multe calorii decât sărind frânghia. Este un exercițiu atât de complet încât este foarte ușor pentru organism să aibă o formă fizică bună datorită saltului scurt, rezistenței și coordonării brațelor cu picioarele. Prin urmare, este esențial ca copiii să o practice, deoarece ei vor menține corpul tonifiat și fără grăsime.

» Imbunătătirea reflexelor si al echilibrului

Un alt avantaj al copiilor care sar coarda este că își imbunatatesc reflexele și capacitatea de a se echilibra, pe lângă viziunea lor spațială. Saritul coardei necesită tenacitate și forță, dar trebuie să fie conștienti și de numărul de salturi care trebuie să apară, de cât de mare și de ce ritm. De asemenea, este nevoie de echilibru, astfel încât să nu-l piardă în timp ce sare la sunetul cântecelor sau ritmului în cauză.

10 beneficii psihologice și sociale ale sportului pentru copii

Toata lumea vorbeste despre cat de important este sportul si exercitiile fizice pentru copiii nostri. Desigur, odata cu cresterea ratei de obezitate, este un fapt incontestabil faptul ca sanatatea si miscarea copiilor nostri ar trebui sa fie o prioritate maxima. Iata 10 beneficii psihologice si sociale ale sportului pentru copii.

39 de jocuri în aer liber

Activitatile in aer liber de mai jos - sunt pentru copiii de toate varstele, de la prescolari la copii in scoala primara, gimnaziu si chiar liceu. Majoritatea adora sa se joace in aer liber, insa uneori au nevoie de o mana de ajutor cu privire la noi idei de joaca si activitati. Si nu uitati dragi parinti: Miscarea e sanatate! Iata o colectie superba de 39 de jocuri case se fac in aer liber. Va garantam multa veselie si miscare :)

Alternative in aer liber pe care le poti propune copilului

Mersul pe bicicleta: un mod excelent de a-ti petrece timpul cu copilul tau
25 jocuri si activitati cu apa pentru copii
Copiii isi petrec mai putin timp liber afara decat puscariasii: semnal de alarma si ce e de facut

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII