Cauzele durerilor abdominale in timpul sarcinii dar fii atentă la următoarele simptome
Cauza principală a durerilor abdominale în timpul sarcinii este expansiunea uterului, care începe să exercite presiune asupra abdomenului și altor organe interne. Pe măsură ce sarcina avansează, este destul de obișnuit ca femeile să experimenteze diverse schimbări fizice și emoționale. Aceste schimbări pot include, de asemenea, creșterea în greutate, modificări hormonale și ajustarea poziției organelor interne, care toate pot contribui la senzații de disconfort abdominal. Toate femeile însărcinate vor observa o creștere vizibilă a abdomenului, ceea ce este normal și indică dezvoltarea sănătoasă a fătului.
Pe lângă acestea, este important pentru viitoarele mame să fie atente la alte simptome care pot însoți durerile abdominale, cum ar fi crampele, sângerarea sau alte semne neobișnuite, care ar trebui raportate medicului obstetrician pentru evaluare și îngrijire adecvată.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Uterul - cauza principala a durerilor in timul sarcinii
Scheletul fetal se dezvolta
Femeile slabe vs Femeile plinute
Vergeturile - o alta cauza a durerilor
Constipatia sta la baza durerilor din timpul sarcinii
Durerile abdominale in timpul sarcinii
In al doilea trimestru al sarcinii, uterul va fi ajuns deja la jumatatea drumului pe care il are de parcurs si va fi blocat intre osul pelvian si buric. Uterul se va mari ca dimensiune si va incepe, in cele din urma, sa apese peretii stomacului, fapt pentru care vei simti dureri abdominale. Cu fiecare zi care trece, duritatea stomacului devine aproape normala. Aceasta conditie apare la majoritatea femeilor insarcinate. Nu exista motiv de ingrijorare asupra durerilor abdominale din timpul sarcinii.
Nu fi surprinsa daca simti durere in jurul abdomenului, aceasta se datoreaza uterului in crestere. Pentru unele, aceasta conditie poate aparea devreme, dupa primul trimestru de sarcina. Totusi, aceste dureri abdominale in timpul sarcinii depind de tipul corpului persoanei in cauza. Uneori, durerile extreme pot conduce la stres inutil pentru cele mai multe dintre femeile insarcinate. Este posibil sa ai chiar si toane si sa fii incapabila sa te concentrezi asupra unui lucru.
Acestea sunt cateva dintre emotiile pe care le vei intampina in timpul sarcinii. Daca te simti deranjata mental din cauza acestui disconfort, atunci vorbeste cu medicul. Exista unele motive pentru care femeile insarcinate experimenteaza o inrautatire a durerilor in cel de-al doilea trimestru de sarcina. Citeste mai departe.
Uterul - cauza principala a durerilor in timul sarcinii
Copilul creste in uter, acesta fiind stationat la cavitatea pelvina dintre vezica urinara si rect. Talia se va mari dupa ce copilul si uterul vor incepe sa se dezvolte. Cauza principala a durerilor abdominale din timpul sarcinii este aceea ca uterul incepe sa aplice presiune asupra abdomenului si tinde sa se extinda. In realitate, aceasta se intampla in timpul primului trimestru, cand uterul incepe sa se intinda. Mai mult decat atat, atunci cand copilul creste, in al doilea trimestru, volumul apei din abdomen va creste. Aceasta va conduce, in cele din urma, la sentimentul de greutate stomacala.
Scheletul fetal se dezvolta
De obicei, femeile insarcinate tind sa experimenteze sentimente de durere excesiva dupa al doilea trimestru, caci atunci seheletul fetal se dezvolta si se extinde in acelasi timp. Burta devine grea dupa ce oasele din corpul copilului incep sa aiba forma. Acesta este unul dintre motivele pentru care abdomenul devine mai greu. Pe de alta parte, burtica va deveni, oricum, extrem de grea spre sfarsitul sarcinii.
Femeile slabe vs Femeile plinute
Durerile abdominale din timpul sarcinii pot fi diferite, in functie de tipul de corp al mamei. De cele mai multe ori, femeile slabe experimenteaza dureri abdominale in primele zile ale sarcinii, in timp ce femeile grase in cel de-al treilea trimestru.
Vergeturile - o alta cauza a durerilor
Majoritatea femeilor insarcinate vor trece prin severe dureri abdominale in aceasta perioada, iar acestea se vor reduce foarte putin dupa nastere. Daca durerea apare in al treilea trimestru de sarcina, este destul de normal caci aceasta se intampla atunci cand, datorita cresterii copilului, uterul se dilata. Daca simti durere in mod constant, cauta ingrijire prenatala. Si mult mai important, o alta cauza a durerilor este reprezentata de formarea vergeturilor. Vergeturile pot fi indepartate prin masarea usoara a zonei burtii cu creme de vitamina A, precum retina-A.
Constipatia sta la baza durerilor din timpul sarcinii
O alta cauza ce sta la baza durerilor de burta este reprezentata de aportul alimentar slab si obiceiurile alimentare nepotrivite, precum mancatul prea repede. Atunci cand mananci prea repede, exista sanse sa suferi de constipatie. Constipatia este o alta cauza a durerilor abdominale la femeile insarcinate. Chiar si consumarea bauturilor racoritoare si a altor bauturi poate cauza ingreunare si durere in zona burtii. Pentru a evita unele probleme digestive, femeile insarcinate ar trebui sa consume alimente bogate in fibre..
Exercitiile Kegel
Exercitiile Kegel sunt exercitii de intarire si tonifiere a muschilordin plafonul pelvin, intarind uterul si rectul. Ele sunt preferatele femeilor insarcinate deoarece pot usura semnificativ procesul travaliului si rapiditatea vindecarii dupa nastere. Exercitiile Kegel necesita un efort fizic foarte mic, pot fi efectuate usor si nu prezinta riscuri. Barbatii pot face si ei exercitiile Kegel pentru intarirea plafonului pelvin.
Daca esti insarcinata sau ai mai fost insarcinata, este posibil sa observi o schimbare a muschilor pelvini. Greutatea bebelusului sau efortul depus in timpul travaliului si nasterii - isi pot pune amprenta asupra muschilor vaginali. Citeste mai departe AICI
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Calculatoare de sarcina
Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2024)
Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate © 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII