9 motive pentru a cauta alt medic de familie

9 motive pentru a cauta alt medic de familie

9 motive pentru a cauta alt medic de familie

Relatia medic-pacient este un parteneriat semnificativ - pentru a invinge bolile. Majoritatea oamenilor apreciaza medicii care sunt hotarati, inteligenti, umili, pasionati si buni ascultatori. In timp ce fiecare slujitor al lui Hipocrate are ocazional o zi proasta, medicii au reprezentat de-a lungul timpului punctele inalte si joase ale vietii si societatii noastre, deci merita sa ii gasiti pe cei pe care ii simtiti increzatori ca vor avea cea mai buna grija de dvs.

Nu esti multumit de medicul tau? Iata 9 motive pentru a cauta alt medic.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Opiniile si intrebarile dvs. nu par binevenite?
Medicul dvs. pare plictisit?
Personalitatile dvs. nu sunt compatibile?
Personalul medical al medicului este incompetent sau nepoliticos?
Analize medicale fara o explicatie?
Medicul dvs. se impotriveste unei a doua opinii?
Medicul dvs. nu are certificare?
Plecati confuz(a) din biroul medicului?
Viata este prea scurta pentru a va teme sa mergeti la doctor
Cum sa vorbesti cu medicul pediatru

Pe masura ce evaluati relatia cu medicul dvs. actual, acordati atentie acestor cartonase rosii:

Opiniile si intrebarile dvs. nu par binevenite?

Stim cu totii ca medicii sunt inteligenti, insa le sta cumva ego-ul in cale? Unii medici ar putea refuza sa adreseze ideile sau intrebarile dvs. alternative despre un tratament diferit. Daca vreti un dialog deschis iar medicul va respinge fara discutii, ar putea fi un semn ca trebuie sa treceti mai departe.

Medicul dvs. pare plictisit?

Daca medicul tau te trateaza ca pe un numar ar putea fi momentul sa gasesti pe cineva mai angajat. Ca si in cazul unei povesti de dragoste, nimanui nu-i place sa se simta subestimat. Medicul petrece mai mult timp cu computerul decat cu dvs? Indiferent de alte responsabilitati ale medicului in acea zi, el ar trebui sa-si petreaca timpul prin a se concentreze asupra pacientilor sai, si sa le asculte preocuparile.

Personalitatile dvs. nu sunt compatibile?

Unii oameni prefera medici care nu isi arata emotiile, in timp ce altii doresc pe cineva care intotdeauna intreaba despre matusa Lucica. Depinde de propriul nivel de confort si de cat de des va vedeti medicul. S-ar putea sa fiti in regula cu un specialist cu fata de poker pe care il veti vedea la fiecare sase luni, dar sa trageti linia la un medic pediatru pe care il veti vizita de multe ori si care nu se poarta cum trebuie cu copiii dumneavoastra.

Personalul medical al medicului este incompetent sau nepoliticos?

Sanatatea ta poate fi in pericol in mainile unui personal necalificat si neatent. Medicii se bazeaza pe personalul de la clinica/spital/cabinet, iar daca personalul lor nu ii avertizeaza in legatura cu telefonul dvs., este posibil sa nu fiti pe lista de programare. Iar daca se pierd rezultatele dvs. de analize, sau nu se reuseste comandarea testele necesare, sau nimeni nu va aminteste sa va reinoiti prescriptiile, este timpul sa discutati. impartasiti-va experienta cu asistenta medicala sau cu administratorul de practica. Acordati-va medicului o sansa sa se adreseze unui membru nepoliticos al personalului, dar daca problema persista, cautati in alta parte.

incompetenta

Analize medicale fara o explicatie?

"Pentru ca am spus asa" poate fi un raspuns acceptabil de la un parinte la copilul sau, dar nu de la un medic la un pacient. intrebati de ce medicul dumneavoastra doreste sa efectueze anumite teste de sange, scanari sau alte evaluari de diagnostic, chiar daca raspunsul poate fi suparator. Veti dori sa stiti despre posibilele diagnostice si despre costurile legate de teste. Daca nu ofera nicio explicatie - sau va face nu va simtiti bine - cautati o doua opinie.

Medicul dvs. se impotriveste unei a doua opinii?

Cautarea unei alte opinii nu inseamna ca puneti la indoiala judecata medicului dumneavoastra. Asa cum nu considerati sfanta opinia primul mecanic pentru problema dvs. la masina, sunteti indeajuns de inteligent sa luati in considerare toate optiunile atunci cand vine vorba de sanatatea dumneavoastra. Un medic bun va accepta intotdeauna o a doua opinie, deoarece inseamna ca acorda prioritate sanatatii dvs. si nu protejeaza ego-ul sau.

Medicul dvs. nu are certificare?

In timp ce exista medici care nu sunt certificati, care sunt capabili sa aiba grija de pacienti, ei nu au facut un ultim efort pentru a dovedi ca stapanesc domeniul lor.

Plecati confuz(a) din biroul medicului?

Toata expertiza medicului dvs nu inseamna nimic daca nu intelegeti nici un cuvant. Ne asteptam ca medicii sa utilizeze jargonul medical, dar, de asemenea, ar trebui sa va poata explica lucrurile pe romaneste. Daca nu intelegeti ceva, asigurati-va ca intrebati. Dar, daca nu aveti inca o imagine clara, gasiti un nou medic care este mai bun in comunicare.

Viata este prea scurta pentru a va teme sa mergeti la doctor

Fiecare dintre noi avem destule scuze pentru a intarzia vizitele medicului; insa, faptul ca nu va place de medicul dvs, nu este unul valabil. si inainte de a spune la revedere medicului dvs actual, faceti o ultima vizita pentru a va lua dosarul dvs medical, astfel incat noul dvs. medic sa va poata cunoaste istoria, si sa puteti beneficia de grija potrivita dupa aceea.

Cum sa vorbesti cu medicul pediatru

Cei mai multi tineri parinti isi doresc sa aiba cat mai mult timp de discutie cu pediatrul. Si totusi, in conditiile in care programul aglomerat al doctorilor a devenit ceva obisnuit, este practic imposibil sa programezi o discutie de lunga durata pentru intrebarile si problemele de rutina ale bebelusului.

De aceea, ceea ce poti face tu insuti ca parinte este sa inveti cum sa optimizezi timpul acordat de pediatru. Un prim pas important este sa gasesti un pediatru cu care sa simti ca poti discuta.Iata sfaturile de la Desprecopii despre cum trebuie sa discuti cu medicul pediatru despre boala copilului.

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

Autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2018


 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII