Ce mananca bebelusul la 11 luni?

Ce mananca bebelusul la 11 luni?

Ce mananca bebelusul la 11 luni?

Esti mamica unui bebe de 11 luni care iti testeaza constant creierul pentru a veni cu idei de mancare nemaipomenit de gustoase?


Copilul dumneavoastra face mofturi si refuza mancarea inainte sa o guste? Daca acesta este scenariul, atunci sunteti in locul potrivit! Aici avem cateva idei de mancaruri pentru bebelusii de 11 luni:

in acest articol veti citi mai multe despre:
Banana la aburi
Piure de sfecla, cartof si morcov
Piure simplu de cartof si morcov
Cartof dulce
Cine vrea ovaz?
Ce ziceti de cateva verdeturi?
Mere si pere - o combinatie delicioasa
Piersici cremoase
Nu, nu am uitat de proteine
dar si galnenus de ou
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori

Bebelusul de 11 luni: ce papa?

Un bebelus de 11 luni papa deja o serie de alimente si toate retetele de papica de la luna 10 - sunt inca foarte delicioase. Dar sa continuam si sa vedem ce retete putem oferi unui bebelus de 11 luni?

E interesant de mentionat ca la 11 luni, bebelusul incepe sa fie uneori pretentios la mancare asa ca depinde de tine, mamico sa ii oferi un meniu variat si sanatos.  Iata niste sugestii:


- ce mananca bebelusul de 11 luni, infografic -


Iata acum explicatiile si detaliile de rigoare :)

Banana la aburi

Bananele sunt considerate cele mai bune alimente pentru copii de 11 luni. Sunt bogate in fier si potasiu. Bananele coapte sunt usor de digerat. Deci, luati o banana mica si gatiti-o la aburi timp de 10 minute. Indepartati apoi coaja si mixati-o in blender cu o lingura de apa. Nu oferiti copilului acest preparat mai mult de trei ori pe saptamana.

Piure de sfecla, cartof si morcov

Aceasta reteta de terci este foarte atragatoare si interesanta. Curatati si spalati un cartof mic, un morcov si o sfecla rosie. Taiati-le in cubulete si puneti-le la fiert in apa, pana se inmoaie, apoi mixati-le intr-un piure cremos. Voila!

Piure simplu de cartof si morcov

Acest terci este o varianta a celei anterioare. De data asta punem doar morcov si cartof. Deci, trebuie sa urmati aceeasi procedura care este mentionata in reteta precedenta. Terci de morcov si cartofi - culoare si gust delicios.

Cartof dulce

Cartofii dulci sunt bogati in vitamina A, care este necesara pentru sanatatea ochilor. Bebelusii iubesc felul in care cartofii dulci miros si gust. Dar, deoarece acestia sunt de asemenea bogati in fibre, asigurati-va ca bebelusul bea multa apa. Oferiti-i o data sau de doua ori pe saptamana in cantitati mici. Curatati un cartof dulce, intepati-l cu o furculita de mai multe ori si puneti-l la copt timp de 60 de minute, la 180 grade Celsius. Cand este gata se elimina coaja si face un piure cu putina apa sau lapte.

Cine vrea ovaz?

Cerealele sunt o sursa buna de vitamine si minerale pentru copii. Ovazul este bogat in calciu, complex de vitamina B, fibre si minerale. In mod surprinzator, bebelusii iubesc gustul si textura ovazului. Luati 3 linguri fulgi de ovaz si mixati-i pana aveti o pudra fina. Adaugati ¾ ceasca de apa intr-o tigaie si gatiti faina de ovaz timp de zece minute, in timp ce amestecati constant. Adaugati o jumatate de ceasca de lapte sau mai mult pentru a obtine o consistenta dorita.

Ce ziceti de cateva verdeturi?

Spanacul este grozav pentru un copil in crestere, fiind bogat in vitamine si minerale. Luati o ceasca de frunze de spanac, delicate si proaspete. Spalati-le cu atentie pentru a elimina toate impuritatile. Fierbeti frunzele la abur pentru cateva minute, se lasa apoi a racit si se mixeaza la blender intr-un piure din, folosind putina apa pentru a obtine consistenta dorita.

Mere si pere - o combinatie delicioasa

Luati un mar mic si o para mica. Spalati-le bine si indepartati coaja. Taiati-le cubulete si lasati-el la fiert in putina apa cu un varf de scortisoara, pentru 5-7 minute. La final se amesteca intr-o pasta neteda cu o lingura de apa in care au fiert.

Piersici cremoase

Piersicile au un gust divin, iar in combinatie cu avocado, divinitatea lor ajunge la un nivel complet nou. Avocado este cremoasa si foarte sanatos. Luati cateva piersici delicioase, decojiti-le si gatiti-le la aburi putin. Intre timp, curatati avocado, apoi mixati-l cu piersicile in blender cu putina apa pentru a crea un piure delicios!

Nu, nu am uitat de proteine

Proteinele sunt componentele corpului nostru, iar bebelusii au nevoie de ele. Oferiti-i peste si carnita - pe cat posibil din surse sigure. Serviti cu orez, paste sau piureuri de legume.

Dar si galbenus de ou

In jurul varstei de 8 luni, pediatrii sunt de parere ca bebelusul este pregatit pentru un aliment nou:galbenusul de ou. Desi un ou nu cantareste mai mult de 60 grame, oul este un aliment plin de substante nutritive si proteine de cea mai buna calitate. Iata totul despre introducerea oului in alimentatia bebelusului. Vezi aici 18 retete cu ou pentru bebelusi si copilasi

Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori

Multii parinti practica autodiversificarea cu bebelusul lor, fara macar sa stie ca asa se numeste. Citeste la acest link despre autodiversificare si alimentele care pot fi oferite mancaciosilor fara dinti.

retete diversificare

Retete pentru bebelusii de 11 luni: a sasea luna de diversificare

Acum bebelusul tau sigur are cateva alimente favorite. In acest moment al diversificarii, probabil nu mai vrea sa manance piureuri ci mancare normala, taiata bucatele, sa le simta gustul si textura. Chiar daca mai sunt copilasi care inca mananca piureuri, in timp se vor obisnui si cu mancarea preparata normal. De asemenea, este posibil sa nu mai doreasca sa fie hranit cu lingurita. Nici o problema. Lasati-l sa incerce singur sa manance, oferiti-i alimente ce le poate lua in mana si o lingurita pentru copii. Sigur ii va face placere :) Iar daca nu mai aveti inspiratie ce sa gatiti - Iata si cateva idei de retete speciale pentru bebelusii in varsta de 11 luni: AICI 

 Mai Cititi: Etapele de dezvoltare ale bebelusilor si Cresterea si dezvoltarea normala (0-12luni) 

 Comunitatea Desprecopii - forum despre diversificare si retete pentru bebelusi

 

 

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII