5 motive pentru care jocurile labirint sunt utile copilului

5 motive pentru care jocurile labirint sunt utile copilului

5 motive pentru care jocurile labirint sunt utile copilului

Jocurile cu labirinturile - chiar rezolvarea unui labirint pe o pagina - pun mintea copilului la contributie... intr-un mod foarte interesant.


In timp ce labirinturile sunt foarte distractive si ofera o provocare suficienta pentru copii, ele ajuta de asemenea, terapeutii, sa abordeze o varietate de abilitati in cadrul sesiunii de terapie a copilului. Labirinurile pot fi lipite pe un perete, la nivelul ochiului copilului, astfel incat sa poata lucra pe o suprafata verticala. Acest lucru imita o tabla si promoveaza extensia incheieturii mainii si copierea de pe o placa (ca intr-o sala de clasa).

in acest articol veti citi mai multe despre:
Labirintul si copilul care descopera o provocare frumoasa

Labirinturile ajuta la rezolvarea problemelor
Dezvoltarea controlului
O atentie sporita
Repetarea labirintului
Increderea in sine
31 de labirinturi pentru copilasi
Inchide televizorul si transforma-ti copilul in geniu: afla de ce

Labirintul si copilul care descopera o provocare frumoasa

Iata ce povesteste o mamica de la Desprecopii pe forum:

Am descoperit cu mare bucurie placerea cu care copilul rezolva labirinturile inaintea unei vacante. I-am dat sa rezolve un labirint printat si apoi mi-a cerut altele si altele. Pentru mine ca mama a fost fascinant sa vad cu cata pasiune cauta copilul meu - de obicei fara rabdare - iesirea din labirint... Mi-am dat seama ca il ajutau sa se focuseze.  - Alina, mamica de pe forumul Desprecopii

Mai jos sunt 5 motive pentru a practica labirinturile cu copilul, la domiciliu:

Labirinturile ajuta la rezolvarea problemelor

Labirinturile ajuta copilul sa lucreze la abilitatile sale de functionare executiva, cum ar fi planificarea si brainstorming-ul diferitelor strategii (de exemplu, sa inceapa rezolvarea de la inceputul labirintului sau de la sfarsit).

Dezvoltarea controlului

Labirinturile cer copilului sa-si controleze creionul prin labirint fara sa loveasca liniile negre. Aceasta inseamna ca nu trebuie sa se grabeasca, pentru a reusi. Progresul poate fi observat pe masura ce copilul loveste/atinge tot mai putine linii negre. Copiii se vor folosi de acest control fin pentru a scrie mai tarziu corect, literele.

O atentie sporita

Labirinturile cer copilului sa-si foloseasca ochii pentru a scana foaia de lucru si pentru a gasi solutii posibile. Scanarea este o mare abilitate utilizata in citire si scriere, deoarece este important sa scanati din partea stanga a hartiei spre dreapta.

Repetarea labirintului

Labirinturile pot fi impartite in pasi diferiti. De exemplu, mai intai invatati copilul sa urmareasca traseul prin miscarea degetului, apoi cu un creion, apoi cu un stilou/carioca. Acest lucru ajuta copilului sa rezolve acelasi labirint de trei ori consecutiv si sa isi perfectioneze abilitatile.

Increderea in sine

Labirinturile sunt activitati ce ii ajuta pe copii la sporirea increderii in sine. Copilul incepe cu un labirint simplu pentru a avea un succes imediat si apoi va trece treptat la cele mai dificile.

Toate aceste abilitati pot fi practitate cu ajutorul labirinturilor - acestea sunt o modalitate excelenta de a lucra la scriere. Distractie placuta!

31 de labirinturi pentru copilasi

Pentru inceput, puteti descarca de aici 31 de labirinturi pentru copii.

Inchide televizorul si transforma-ti copilul in geniu: afla de ce

Televizorul si calculatorul sunt tentatiile cu care parintii de adolescenti in devenire au de dus o lupta crancena. Exista numeroase studii care arata cat de nesanatos poate fi statul ore in sir in fata televizorului sau a calcualtorului, exista campanii care trag semnale de alarma in acest sens si totusi, de multe ori, parintii pierd lupta cu tehnologia si cedeaza in fata capriciilor copiilor lor.

Dar iata si sfatul bine argumentat al unei mame: Inchide televizorul si transforma-ti copilul in geniu: afla de ce...

Despre inteligenta copilului, merita citit si:

Cum putem sa-i facem pe copiii nostri mai inteligenti: despre inteligenta, joaca, somn si alegeri
Ai un copil destinat sa aiba succes la scoala? Afla facand acest TEST!
Primul instrument muzical pentru un copil - cum il alegem si de ce
Inteligenta emotionala si sociala la copii – cum le dezvoltam?
Cum putem face copiii fericiti fara televizor

Forum de Parenting modern

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

 autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII