Baita bebelusului, un moment de conectare, nu o corvoada!

Baita bebelusului, un moment de conectare, nu o corvoada!

Baita bebelusului, un moment de conectare, nu o corvoada!

Baita bebelusului nu trebuie sa fie o corvoada. Aceasta poate deveni usor un moment de conectare intre parinte si copil, o joaca distractiva dar si o sansa pentru bebe de a invata diverse lucruri!


Copiii nostri sunt tot ce avem mai pretios pe lume si au nevoie de toata grija si atentia noastra. Iata cum puteti transforma momentul baitei intr-unul de conectare, joaca si distractie:

in acest articol veti citi mai multe despre:
Baita este un moment de conectare
Baita este un moment de invatare
Creati propriul ritual de baita alaturi de babylove

In timp ce va jucati, imbratisati si pupaciti, momente ca par a fi distractive si pline de satisfactii, activitatile esentiale, cum ar fi hranirea, baita si ora de culcare, pot deveni cateodata putin obositoare. Cu toate acestea, fiecare dintre acestea este absolut esentiala pentru bunastarea generala a copilului si dezvoltarea sanatoasa si fericita a copilului.

Baita este mult mai mult decat o activitate esentiala necesara pentru a mentine copilul curat - aceasta poate fi un moment foarte special intre o mama si copilul ei.

Baita este un moment de conectare

Baita este probabil unul dintre momentele rare in care mamele nu sunt distrase de nimic altceva, iar intreaga atentie rezervata bebelusului, permitand o moment de conectare intensa.

In timp ce sta acolo, stropind si jucandu-se cu spume, mamica si bebe se pot relaxa. Acesta este un moment in care suntem angajati din punct de vedere fizic si emotional cu bebelusul - de la spalarea manutelor, de curatarea fetei, clatirea samponului - toate acestea in timp ce vorbim, cantam si radem.

Desigur, puteti sa cantati micutului, sa-l invatati numele diferitelor parti ale corpului sau doar sa va jucati impreuna cu spume si sa va distrati.

Baita este o activitate care permite si tatilor sa se apropie mai mult de copilasii lor si sa aiba momentul lor special. Spre deosebire de alaptare, in care tatii pot, cel mult, sa joace un rol de sustinere - aici ei se pot ocupa singuri de baita, de la inceput la sfarsit. De fapt, in multe familii, timpul baitei este adesea rezervat pentru tatici.

In plus fata de crearea unei oportunitati minunate de conectare, baita poate juca o parte integranta in dezvoltarea emotionala, fizica si sociala a copilului.

Cum poate ajuta baita la imbunatatirea procesului de invatare si dezvoltare a copilului si care este cel mai bun ritual de baita pentru bebelusi?

Baita este un moment de invatare

Baita este o experienta multi-senzoriala pentru bebelus - implica un simt intens al atingerii, mirosului, auzului si vederii, fara distragerea atentiei - ceea ce ajuta la dezvoltarea cognitiva in primii ani de viata.

Unele din activitatile care incurajeaza acest lucru includ:

Jocul cu spume: acest lucru incurajeaza simtul atingerii, dar ajuta la dezvoltarea coordonarii ochi-mana (in afara de faptul ca il incanta la maxim!).
Stropitul apei: incurajeaza bebelusul sa inceapa sa dezvolte o intelegere a cauzei si a efectului.
Muzica si cantatul: chiar daca poate este prea mic pentru a intelege ceea ce spuneti, ambele activitati ajuta la dezvoltarea limbajului. Cu cat vorbiti mai mult cu bebelusul, cu atat vocabularul sau va deveni mai bun.
Geluri de dus cu arome usoare: mirosurile asociate cu o baita calda si confortabila ajuta la stimularea partilor din creierul copilului care sunt responsabile cu memoria.

Pe masura ce copilul creste, puteti incepe sa includeti jucarii pentru baie, care il ajuta sa invete diferite culori si numere, intr-un mod distractiv.

De asemenea, baita poate fi usor integrata intr-o rutina de culcare. Este o activitate perfecta pentru a ajuta tranzitia de la un mod agitat la unul mai relaxat - o conditie prealabila pentru somn.

O baie calda calmeaza bebelusul. Tot in timp, bebelusul va incepe sa asocieze baita ca prim pas al ritualului obisnuit de somnic, care ar putea include si alte elemente, cum ar fi cititul.

Creati propriul ritual de baita alaturi de babylove

Pe masura ce copilasulc reste, ritualurile pot fi foarte variate, insa toate trebuei sa includa cele doua elemente comune:

Curatenia: in timp ce apa este minunata, uneori singura nu poate elimina impuritatile solubile in grasime ramase inz ona scutecului sau sub haine. Aceste impuritati pot provoca iritarea pielii delicate a copilului. Un sapun aspru poate, de asemenea, sa irite pielea, in timp ce o supraexpunere la apa poate duce la pierderea mai rapida a umiditatii din celulele pielii. Pentru a preveni toate acestea, multi parinti opteaza pentru un produs de curatare delicat pentru copii, cum ar fi gama babylove de la dm care respecta structura si delicatetea pielii. Daca bebelusul are mai mult par, puteti incerca un sampon babylove care curata si calmeaza scalpul sensibil al bebelusului. Formulele hranitoare cu pantenol protejeaza scalpul fara sa-l usuce. De asemenea, este ideal pentru spalarea zilnica si blanda a parului.
Hidratarea: Multi copii au pielea uscata, iar parintii nu-si pot da seama de asta imediat. Pielea uscata poate duce la alte complicatii ale pielii, cum ar fi infectiile bacteriene si dermatita atopica; este important sa hidratati pielea bebelusului.
Un numar de parinti includ, de asemenea, un masaj cu un hidratant bland pentru bebelusi, cum ar fi uleiul sensitive babylove. Acest contact de rutina piele-pe-piele este un mod minunat de a intari legatura cu copilul si ajuta in acelasi timp la dezvoltarea sa emotionala.

Multe amintiri fericite sunt create in timpul baitei. Creati si voi acele momente speciale alaturi de babylove!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII