Nasterea unui copil prin FIV nu are impact asupra sanatatii sale viitoare

Nasterea unui copil prin FIV nu are impact asupra sanatatii sale viitoare

Nasterea unui copil prin FIV nu are impact asupra sanatatii sale viitoare

Inca de cand s-a nascut primul „copil la eprubeta”, oamenii de stiinta au avut ingrijorari. Nasterea prin FIV a fost conectata anterior de defecte congenitale si de o serie de probleme ale sanatatii. Insa noile cercetari britanice sugereaza ca orice astfel de temeri sunt „in mare parte nefondate”


Expertii spun ca rezultatele sunt „linistitoare” pentru toti utilizatorii tratamentului de fertilitate

in acest articol veti citi mai multe despre:
Nasterea unui copil prin FIV nu are nici un impact asupra sanatatii viitoare a copilului
FIV a ajutat pana acum milioane de cupluri
Reproducerea asistata este un „experiment evolutiv”

Nasterea unui copil prin FIV nu are nici un impact asupra sanatatii viitoare a copilului, sugereaza noi cercetari.

Inca de cand s-a nascut primul „copil la eprubeta” in 1978, unii cercetatori si-au exprimat ingrijorarea cu privire la potentialele malformatii congenitale.

O serie de alte dovezi au legat tratamentul de fertilitate de diverse probleme la sugari pe masura ce cresc. Insa acum studiul britanic sustine ca ar demonstra ca orice astfel de temeri cu privire la inceperea unei familii prin FIV sunt „in mare masura nefondate.”

Expertii au descris constatarile ca fiind „linistitoare” pentru parinti si au spus ca studiul ar trebui sa sporeasca increderea pentru tratamentul ce permite la mii de parinti sa isi indeplineasca visul de a avea copii.

Cercetatorii de la Colegiul King din Londra s-au axat pentru studiu pe epigenetica – mecanismele biologice care reglementeaza genele. Au fost identificate diferente intre gene la bolile cronice comune, precum cancerul, tulburarile psihiatrice si diabetul.

Autorul principal al studiului, dr. Jordana Bell, a spus: „Nu am gasit astfel de diferente epigenetice majore la copiii nascuti prin FIV. Rezultatele noastre sunt linistitoare pentru parintii care au folosit FIV, pentru ca cercetarile noastre sugereaza ca tehnologia are un impact redus asupra schimbarilor epigenetice si asupra sanatatii viitoare.”

FIV a ajutat pana acum milioane de cupluri

Cercetatorii au luat probe de sange din cordonul ombilical a 107 gemeni nou-nascuti pentru a analiza modificarile epigenetice. Dintre acestia, 47 au fost conceputi prin FIV, in timp ce ceilalti au fost fertilizati in mod natural, conform descoperirilor publicate in revista BioMed Central.

Cu toate acestea, Dr. Bell a adaugat ca este nevoie de mai multe cercetari pentru a vedea daca micile modificari observate raman in timp la fel.

Ginecologul consultant, Dr. Luciano Nardo, a declarat ca „nu exista absolut nici un motiv de panica.” Directorul Grupului de Sanatate a Reproducerii din Cheshire a spus: „FIV a ajutat pana acum milioane de cupluri. A fost vitala pentru atat de multe familii si un miracol al stiintei. Astfel ca acest studiu nu ofera siguranta numai parintilor copiilor nascuti prin FIV, ci si insisi copiilor.”

Cercetatorii din intreaga lumea au raportat de mult timp o corelatie intre FIV si greutatea scazuta la nastere a copiilor. Insa un motiv pentru aceasta consta in faptul ca tratamentul de fertilitate este adeseori asociat cu factori de risc comuni ai complicatiilor, precum varsta inaintata a mamelor.

Cu toate acestea, cei nascuti prin metoda fertilitatii se confrunta cu o mare bomba a sanatatii, a avertizat un om de stiinta anul trecut.

Reproducerea asistata este un „experiment evolutiv”

Dr. Pascal Gagneux, cu cabinetul la Universitatea din California, San Diego, a sustinut ca reproducerea asistata este un „experiment evolutiv”. A spus ca s-ar putea dovedi a fi la fel de mare ca un dezastru al sanatatii, precum alimentele nesanatoase care supun copiii riscului de a dezvolta diabet zaharat, hipertensiune arteriala si moarte prematura.

Deoarece exista probleme care ar putea necesita zeci de ani pentru a se dezvolta, el a avertizat ca consecintele conceptiei artificiale ar putea inca sa apara. Constatarile vin in timp ce din ce in ce mai multe cupluri apeleaza la FIV pentru a avea copii, din moment ce ratele fertilitatii continua sa scada in intreaga lume.

In noiembrie 2016, Autoritatea de Fertilizare si Embriologie Umana a anuntat ca 250.000 de copii s-au nascut in Marea Britanie prin aceasta metoda. Cifrele sugereaza ca numarul copiilor conceputi prin FIV in intreaga lume se ridica la cinci milioane.

Trecerea peste problema infertilitatii

Daca tratamentele devin o problema prea grea din punct de vedere psihic, emotional sau financiar, poate ca a sosit timpul sa va reconsiderati alternativele. Un consilier specializat va poate ajuta in acest sens. Multe cupluri si-au gasit linistea si sensul chiar daca nu au putut avea copii impreauna.

Alte cupluri au ales sa isi formeze familii prin intermediul adoptiilor. Despre Adoptie, citeste aici.

 Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV: Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

 Asteptand un ingeras in viata noastra ! :Tratamentul infertilitatii este un proces de lunga durata in care vei dori sa te simti comfortabil cu decizia luata.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Milena
    Milenatrimis la 21/12/2020

    Buna ziua! Suntem un cuplu din Cluj, suferim de infertilitate. Ne-am programat la clinica Biotexcom pentru serviciile respective. Suntem foarte disperaţi...Din moment ce eu şi soţia mea nu avem posibilitate sa zburam la Ucraina, din pacate... Din aceasta cauza vindem rândul la clinica de reproducere umana asistata BIOTEXCOM!!! Vindem rândul cu 2 mii de euro, deci o sa faceţi economii colosale, fara timp pierdut pentru aşteptare! milleniummarin@gmail.com

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII