Investeste in educatia prescolara a copilului tau pentru ca merita

Investeste in educatia prescolara a copilului tau pentru ca merita

Investeste in educatia prescolara a copilului tau pentru ca merita

Succesului educației nordice implica investiția majoră în primii ani de viață ai copilului.

Iata o trecere in revista a principiilor sistemului nordic de educatie care te vor convinge ca merita sa investesti in educatia prescolara a copilului tau - pentru un copil fericit.

Investeste în educația preșcolară pentru un copil fericit

De peste 40 de ani, țările nordice se află în topul clasamentului privind cei mai fericiți oameni din lume conform indexului OECD pentru o viață mai bună. Nivelul de fericire și satisfacție a vieții se raportează la sistemul de protecție socială, nivelul de venit, sănătate, dar mai ales la cel mai bun sistem de educație. Este dovedit ca Sistemul Nordic de Educație dezvoltă și formează copilul pentru a deveni un adult independent, responsabil, integrat social și echilibrat emoțional. 

Succesului educației nordice implica investiția majoră în primii ani de viață ai copilului. Fondurile alocate pentru educație preșcolară depășesc 1.5% din PIB față de 0.7% media țărilor OECD2.  În 2000, economistul James Hackman a obținut premiul Nobel pentru demonstrarea impactului investiției în educație în diferite etape ale vieții (figura 1). Pentru fiecare dolar investit în educația preșcolară există pe termen lung un câștig de 7 ori mai mare pentru copil, familie, societate.

Cu toții ne dorim un copil care să reușească, mai întâi la școală, apoi în viață

Dar, dacă despre sistemul nordic de educație s-a mai vorbit în România, iată un element asupra căruia se insistă mai puțin: investiția în educația copilului mic. Într-adevăr, mulți părinți consideră că investesc în copilul lor, atunci când, în școala generală sau la liceu fiind, le asigură meditații și pregătire suplimentară.

Astfel, dacă și tu vrei un viitor mult mai bun pentru copilul tau, ai la îndemână instrumentul potrivit, prin Centrul Educațional Nordic (C.E.N.). Activitatea se va susține în limba romană, însă minim 6 ore pe săptămână de limba engleza vor fi incluse în pachetul de bază oferit parinților (pe lângă alte limbi străine, oferite opțional). Centrul va avea o capacitate maxima de 120 copii și își va deschide porțile în octombrie 2018. Iata ce activitati sunt pregatite pentru copii.

Sistemul Nordic de educație preșcolară pune accent pe bucuria de a fi copil, de a-și face prieteni și de a învăța împreună. Mai multe informatii gasiti aici.

Principiile sistemului nordic de educatie

Invatare prin joacă

Sistemul Nordic de educație preșcolară facilitează învățarea prin joacă, astfel încât copilul să aibă plăcerea explorării, descoperirii, dobândirii de noi abilități și cunoștințe. Bucuria de a învăța determină curiozitate, creativitate și implicare activă a copilului în dezvoltarea proprie. 
 
Toți copiii sunt curioși si învață jucându-se

Independență și responsabilitate

Sistemul Nordic de educație preșcolară stimulează participarea copiilor în luarea deciziilor, acordând copilului libertatea de a acționa. Se dezvoltă astfel spiritul de inițiativă, gândirea critică și responsabilitatea față de propriile decizii. Relația cu adultul devine o legatură de încredere și respect reciproc.
 
Toți copiii au libertatea de a-și exprima opinia și de a se implica cu responsabilitate în activități

Incluziune și diversitate

Sistemul Nordic de educatie preșcolară asigură oportunități egale tuturor copiilor de a invăța și a se dezvolta. Fiecare copil este diferit și este stimulat să învețe în ritmul propriu cu suport adecvat din partea educatorului. Se incurajează diversitatea și lucrul în echipă ca experiențe de învatare și relaționare, pentru cultivarea toleranței si pentru dezvoltarea inteligenței sociale.
 
Fiecare copil este diferit și apreciat

Colaborare și parteneriat

Colaborarea se dezvoltă atât la nivel părinte-educator, adult-copil și copil-copil pe bază de dialog, implicare și asumare de responsabilități comune. Părinții, educatorii și copiii devin parteneri într-un proces de educație democratic, eficient. 
 
Suntem o echipa cu toții: părinți, copii, educatori 

Mediu educațional indoor&outdoor

Spațiul de învățare este extins dincolo de sala de clasă, natura devenind context de explorare, dobândire a experiențelor directe, stimulare a simțurilor, relaționare. Spațiul In & Out facilitează atât observarea, cunoașterea, înțelegerea naturii cât și dobândirea de cunoștințe și abilități cognitive, motrice, sociale.
 
Toți copiii au parte de experiențe directe de învățare. 

Fericire și excelență

Sistemul Nordic de educație preșcolară pune accent pe bucuria de a fi copil, de a-și face prieteni și de a învăța împreună. O copilărie fericită contribuie la o dezvoltare optimă în plan cognitiv, social, emoțional, fizic, valorificând potențialul fiecărui copil în mod individualizat. Excelența vizează perfecționarea continuă a educatorilor, a cadrului metodologic, materialelor  și a spațiilor de învățare – premize pentru progresul continuu al copiilor
 
Toți copiii se bucură de copilărie, îndrumați de educatori specializați

Mai multe informatii gasiti aici.

Centrul Educational Nordic, o oferta educationala unica in Romania

Sistemul nordic de educatie este performant, testat stiintific si promoveaza dezvoltarea holistica a copilului.

Centrul Educațional Nordic (C.E.N.) este prima etapă a unui proiect ambițios în domeniul învățământului condus de Apoapsis Education Group și susținut în mod activ de parteneri internaționali, cum ar fi VIA University College din Danemarca și Prof. Dr. Marja-Liisa din Finlanda, alături de o serie de partneri locali, inclusiv Fundația Renașterea pentru Sănătate, Educație și Cultură, Centrul pentru Inovare în Educație, Universitatea Dimitrie Cantemir, Violeta Dascălu și alți experți din domeniul educației private și publice din România și din străinătate citeste toate detaliile aici.

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!