Bacteriiile esentiale pentru sanatate: 5 sfaturi pentru intarirea imunitatii copilului

Bacteriiile esentiale pentru sanatate: 5 sfaturi pentru intarirea imunitatii copilului

Bacteriiile esentiale pentru sanatate: 5 sfaturi pentru intarirea imunitatii copilului

In tractul intestinal, exista o serie de bacterii esentiale care asigura un echilibru de care depinde imunitatea si sanatatea noastra. Toate alegerile noastre alimentare, utilizarea antibioticelor sau a altor medicamente cat si stilul de viata, pot afecta microbiomul uman (un termen stiintific pentru trilioanele de bacterii care locuiesc in tractul gastro-intestinal uman).

Aceste bacterii ajuta la controlul sistemului imunitar, determinand lucruri cum ar fi daca copilul tau are o reactie alergica la arahide si cat de eficient lupta impotriva unui virus al racelii. In plus, microbiomul este implicat in reglarea metabolismului si cresterea in greutate - in plus poate fi conectat la nivelul creierului - ceea ce inseamna ca ar putea influenta starea de spirit si poate proteja copilul de tulburari de sanatate mintala, cum ar fi autismul sau depresia.Cultivarea microbiomului copilului nu este grea. Acestea sunt 5 sfaturi pe care ar trebui sa le urmam in familie pentru un echilbru care ii poate asigura sanatatea si imunitatea.

Sanatatea incepe in tractul intestinal: 5 sfaturi pentru intarirea imunitatii copilului

in acest articol veti citi mai multe despre:
Universul viu din gastro-intestinul uman si imunitatea
1. Hraniti bacteriile bune
2. Consumati bacterii vii
3. Evitati antibioticele inutile
4. Joaca in gradina si cu animalele de companie
5. Contribuiti la aportul de bacterii lactice benefice florei intestinale sanatoase cu Bonflor® capsule
 

Universul viu din gastro-intestinul uman si imunitatea

Toate alegerile noastre alimentare, utilizarea antibioticelor sau altor medicamente cat si stilul de viata pot afecta microbiomul uman (un termen stiintific pentru trilioanele de bacterii care locuiesc in tractul gastro-intestinal uman).

Cu o greutate de 1.3 pana la 2.2 kg pe persoana, aceste bacterii ajuta la controlul sistemului imunitar, determinand lucruri cum ar fi daca copilul tau are o reactie alergica la arahide si cat de eficient lupta impotriva unui virus al racelii. In plus, microbiomul este implicat in reglarea metabolismului si cresterea in greutate - in plus poate fi conectat la nivelul creierului - ceea ce inseamna ca ar putea influenta starea de spirit si poate proteja copilul de tulburari de sanatate mintala, cum ar fi autismul sau depresia.

Spre deosebire de genomul uman, care este fixat la conceptie, microbiomul uman este in mare masura un produs al stilului de viata si al mediului - si este cel mai maleabil in copilarie. Pana cand copiii ajung la varsta scolara, amprenta generala al microbiomei lor a fost stabilita si va ramane cu ei ani de zile, decenii sau chiar intreaga lor viata.

Din fericire, cultivarea microbiomului copilului nu trebuie sa fie grea. Acestea sunt 5 sfaturi pe care ar trebui sa le urmam in familie:

1. Hraniti bacteriile bune

Bacteriile bune prospera cu ajutorul fibrelor dietetice, carbohidratilor complexi gasiti in plante. Dar ce se daca bacteria intestinala a copilului nu obtine suficienta fibra alimentara?

Cercetarile sugereaza ca un microb infometat mananca mucusul care protejeaza peretii interiori ai intestinului. Daca bacteriile se apropie prea mult de acesti pereti, pot declansa semnale de alarma in sistemul imunitar, ducand la o stare de inflamare care poate duce la tulburari autoimune, cum ar fi boala inflamatorie intestinala, alergii si astm. Hranindu-ti copilul cu o dieta bogata in fructe, legume, cereale integrale, fructe cu coaja si leguminoase, asigurati hrana microbioamelor in curs de dezvoltare.

Desigur, multe alimente bogate in fibre nu sunt tentante pentru copii. Deci, incepeti cu alegeri familiare: morcovi cu hummus, bob sau fasole in quesadillas cu avocado, etc.

2. Consumati bacterii vii

Consumul de culturi vii si active (un alt cuvant pentru bacterii bune), cum ar fi cele gasite in multe iaurturi, poate reduce frecventa bolii la copii, in special infectiile gastrointestinale, potrivit cercetarilor de la Centrul Medical al Universitatii Georgetown, USA.

Chefirul si alte bauturi lactate fermentate sunt o alta forma de bacterii comestibile. Dar atentie: Multe iaurturi comercializate copiilor sunt bogate in zahar. Pentru a-mi face copiii sa aprecieze iaurtul neindulcit, am adaugat o lingurita de sirop de artar si apoi am redus lent cantitatea pe parcursul mai multor saptamani.

In calitate de parinti, dorim sa ne protejam copiii impotriva bacteriilor cauzatoare de boli cum ar fi strep si E. coli, dar prin sterilizarea a tot ceea ce ating copiii nostri reducem de asemenea contactul lor cu bacteriile bune necesare in intestin. Un grup de oameni de stiinta suedezi au descoperit recent ca, copiii ai caror parinti nu au sterilizat si igienizat totul au fost mai putin susceptibili de a dezvolta eczeme si astm. Astfel, parinti au crescut expunerea copilului la bacterii, ceea ce la randul lor a contribuit la consolidarea dezvoltarii sistemului imunitar al copilului.

3. Evitati antibioticele inutile

Aceste medicamente pot salva vieti, dar asta nu inseamna ca nu au dezavantaje. Pentru ca ucid bacteriile fara discriminare, antibioticele ne scapa si de partile bune ale microbiomei. Si aceasta pierdere poate avea un impact mai larg asupra sanatatii pe termen lung. Un studiu al Universitatii din Chicago, USA -  din 2014 privind soarecii, a legat antibioticele cu alergiile la arahide, iar un recent studiu al Universitatii Johns Hopkins a asociat utilizarea antibioticului la copiii cu excesul de greutate in timpul copilariei.

4. Joaca in gradina si cu animalele de companie

Ambele activitati sunt modalitati usoare pentru copilul dvs. sa intalneasca bacterii bune evitandu-le in acelasi timp cele care ii pot face rau. Cainele serveste ca o conducta ideala intre murdaria incarcata de bacterii din curte si copiii nostri. In loc sa-l mananc cand il vad ca ii linge pe copii pe fata, ma gandesc la avantajele pe care le pot aduce bacteriile pe care le transporta. De exemplu, un studiu recent publicat in JAMA Pediatrics a sugerat ca bebelusii care cresc alaturi de catei, sunt mai putin susceptibili de a dezvolta astm inainte de a ajunge la varsta de 6 ani. In ceea ce priveste gradinaritul, aceasta activitate expune copiii la bacterii din sol si animale.

5. Contribuiti la aportul de bacterii lactice benefice florei intestinale sanatoase cu Bonflor® capsule

« Bonflor® capsule este un supliment alimentar cu actiune de echilibrare a florei intestinale ce are la baza un complex format din probiotice (bacterii lactice benefice) si prebiotice.

Complexul probiotic din Bonflor® capsule este reprezentat de 2 dintre cele mai studiate tulpini probiotice din lume, Bifidobacterium longum si Lactobacillus rhamnosus izolate chiar de la nivelul tractului digestiv. Aceste tulpini au fost selectate datorita capacitatii crescute de a adera la mucoasa intestinala si de a secreta substante benefice organismului uman.

Complexul prebiotic din compozitia Bonflor® capsule, reprezentat de fructooligozaharide, este substratul hranitor al bacteriilor lactice. Cantitatea optima de fructooligozaharide din Bonflor® capsule furnizeaza nutrientii specifici dezvoltarii Bifidobacterium longum si Lactobacillus rhamnosus. Astfel, colonizarea si reechilibrarea florei intestinale se vor realiza intr-o perioada mai scurta de timp. Despre Bonflor - cititi mai multe detalii aici. 

Compozitie: 1,5 miliarde UFC: Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus, 45 mg fructooligozaharide, vitamina C, antiaglomerant (stearat de magneziu), amidon, capsula (hipromeloza, guma gellan, dioxid de titan).
Valoare energetica: 0,97 kcal/ capsula

Despre Bonflor - cititi mai multe detalii aici.

« Bonflor® Imuno picaturi

Aport de vitamina D si bacterii lactice benefice florei intestinale sanatoase. Sustine dezvoltarea si buna functionare a sistemului imunitar.

Bonflor® Imuno picaturi este un supliment alimentar pe baza de bacterii lactice (Bifidobacterium animalis lactis) si vitamina D, care poate fi administrat inca din prima zi de viata a nou-nascutilor. Are actiune complexa de sustinere a functiei imunitare si a bunei functionari a sistemului digestiv. Bifidobacterium animalis lactis este una dintre tulpinile de probiotice cel mai intens studiate si sigure, care a fost identificata si izolata din tubul digestiv al sugarilor alaptati la san.
Bonflor® Imuno picaturi asigura o colonizare eficienta a intestinului la copiii:
- nascuti prematur, cu greutate mica la nastere deoarece la acesti copii bariera de aparare intestinala nu este suficient dezvoltata, acestia fiind mai sensibili in cazul contactarii unor bacterii rele (patogene) care afecteaza sanatatea;
- nascuti prin cezariana, la care nu are loc contactul bebelusului cu bacteriile lactice benefice din vaginul mamei. La acestia este necesar un aport suplimentar de Bifidobacterium animalis lactis, ce favorizeaza dezvoltarea unei flore intestinale sanatoase;
- alimentati cu formule de lapte praf sau celor carora li s-a intrerupt alaptarea la san si li s-a diversificat alimentatia;
- care urmeaza un tratament cu antibiotice  - detalii despre Bonflor® Imuno picaturi aici

« Bonflor® plicuri

Aport de bacterii lactice benefice dezvoltarii florei intestinale sanatoase. Sustine dezvoltarea si buna functionare a sistemului imunitar. Reechilibreaza flora intestinala in timpul si dupa tratamentul cu antibiotice.

Bonflor® plicuri este un supliment alimentar cu actiune de echilibrare a florei intestinale ce are la baza un complex format din probiotice (bacterii lactice benefice), prebiotice si vitamina C.
Complexul probiotic din Bonflor® plicuri este reprezentat de 3 dintre cele mai studiate tulpini probiotice din lume, Bifidobacterium animalis lactis, Bifidobacterium longum si Lactobacillus rhamnosus izolate chiar de la nivelul tractului digestiv. Aceste tulpini au fost selectate datorita capacitatii crescute de a adera la mucoasa intestinala si de a secreta substante benefice organismului uman.
Complexul prebiotic din compozitia Bonflor® plicuri, reprezentat de fructooligozaharide, este substratul hranitor al bacteriilor lactice. Cantitatea optima de fructooligozaharide din Bonflor® plicuri furnizeaza nutrientii specifici dezvoltarii Bifidobacterium animalis lactis, Bifidobacterium longum si Lactobacillus rhamnosus. Astfel, colonizarea si reechilibrarea florei intestinale se vor realiza intr-o perioada mai scurta de timp.
Vitamina C este o vitamina esentiala in dezvoltarea si buna functionare a sistemului imunitar al copiilor, fiind implicata, de asemenea, si in cresterea rezistentei organismului la infectii si buna functionare a pielii - detalii despre Bonflor® plicuri aici.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️