Diareea la copil: cum ii afecteaza sanatatea si cum ii putem ajuta echilibrul intestinal

Diareea la copil: cum ii afecteaza sanatatea si cum ii putem ajuta echilibrul intestinal

Diareea la copil: cum ii afecteaza sanatatea si cum ii putem ajuta echilibrul intestinal

Diareea la copil: cum ii afecteaza sanatatea si cum ii putem ajuta echilibrul intestinal.

În afară de disconfort și de durere, diareea prezintă riscul de deshidratare, pierderea de vitamine și minerale și un dezechilibru al florei bacteriene intestinale.

Lenodiar Pediatric este indicat în tratamentul diareei având diferite cauze (infecții virale , sindroame gripale caracterizate prin diaree, diaree funcțională, diaree iatrogenă produsă de administrarea de medicamente, diareea călătorului). Se recomandă să îi dați copilului o cantitate adecvată de lichide pentru a evita riscul de deshidratare.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Diareea la copil - o afectiune frecventa a copilariei
Ce cauzeaza diareea la un sugar sau copil mic?
Tratarea diareei la copii
LENODIAR PEDIATRIC- Combate diareea și reechilibrează intestinul

Diareea la copil - o afectiune frecventa a copilariei

Diareea copilului  - cunoscuta sub numele de diaree cronica nespecifica a copilariei - afecteaza copiii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 5 ani. In cazul diareei, copiii vor avea 3 pana la 20 scaune moi pe zi. Aceste scaune au loc de obicei in timpul zilei, si foarte des- imediat dupa ce a mancat ... Diareea copilariei nu este considerata o boala, iar starea lor se va imbunatati de la sine, pe parcursul timpului. Daca diareea persista timp de patru saptamani, chiar daca apare si dispare, este clasificata drept diaree cronica.

In timp ce diareea ii poate ingrijora pe parinti, aceasta afectiune nu prezinta un risc major pentru sanatatea copiilor, atata timp cat copilul nu se deshidrateaza.

Dar, in afara de riscul de deshidratare mai exista riscul pierderii de vitamine și minerale și un dezechilibru al florei bacteriene intestinale.

Ce cauzeaza diareea la un copil ?

Exista o lista lunga de posibilitati pentru care copilul are diaree, printre care:

O infectie virala

O infectie virala este principala cauza a diareei la copii. Rotavirusul, calicivirusul, adenovirus, astrovirus si gripa pot fi responsabile pentru diaree si alte simptome cum ar fi dureri abdominale, febra, cefalee si varsaturi. Diareea provocata de o infectie virala dureaza de obicei de la cateva zile pana la doua saptamani, indiferent de tratament.

O infectie bacteriana

Infectia bacteriana: Anumite tulpini de bacterii precum E. coli, campylobacter, salmonella si shigella pot provoca diaree. Daca copilul dumneavoastra are diaree severa de la o infectie bacteriana, simptomele pot include dureri abdominale (desi mai putin severe) si sange in scaun.

O infectie parazitara

Infectie parazitara: Paraziti microscopici, cum ar fi giardia si criptosporidiul, pot provoca diaree. Daca aveti o infectie giardia, pot aparea si alte simptome, cum ar fi scaunele grase, balonarea, greata sau pierderea apetitului.

O alergie alimentara

Alergia alimentara: Aceasta diaree apare atunci cand sistemul imunitar al copilului are un raspuns inflamator la anumite alimente. Reactiile pot fi usoare sau severe, care pot include diaree, mancarime, urticarie, ameteli, dureri abdominale, greata, varsaturi sau dificultati de respiratie.

Cei mai frecventi alergeni alimentari printre copii sunt laptele si produsele lactate, ouale, nucile, soia si fructele de mare.

Bauturi dulci

Bauturi indulcite: Consumul in exces de bauturi cu indulcitori, cum ar fi siropul de porumb, care are un continut ridicat de fructoza si sorbitol, poate supara stomacul copilului, din cauza efectelor laxative care pot declansa diareea.

Intoleranta la lactoza:

Dificultatea unui copil de a digera lactoza, un zahar din lapte si alte produse lactate, poate duce la crampe abdominale, diaree si gaze.

Dintisorii

Dentitie: legatura dintre aparitia primilor dintisori si diaree nu este inca determinata. Cu toate acestea, este posibil ca, deoarece bebelusii tind sa bage diverse lucruri in gura din cauza durerii si mancarimii gingiilor, germenii si bacteriile pot intra in organism.

Tratarea diareei la copii

Pentru a preveni deshidratarea, asigurați-vă că micutul bea o mulțime de lichide în timpul oricărui eveniment cu diaree. Tratamentul medicamentos nu este de obicei necesar pentru tratarea diareei, dar dacă aceasta continuă mai mult de 24 de ore, este posibil să fie necesar să vedeți un medic pediatru pentru a trata o infecție. De asemenea, asigurați-vă că discutați cu medicul pediatru ce tip de lichid ar trebui să-i dați copilului atunci când are diaree.

Diareea se poate opri repede și copilul dumneavoastră poate reveni repede la normal, dar există semne că ar trebui să-i spuneți pediatrului copilului dumneavoastră.

E important sa vă adresați medicului dumneavoastră dacă diareea nu s-a oprit sau ați văzut sânge în scaun. De asemenea, contactați un medic specialist dacă copilul are febră sau nu poate menține hidratarea corespunzătoare.

Diareea nu trebuie să devină o problemă periculoasă pentru sănătatea digestivă - dați copilului o cantitate suficientă de apă și alimente ușoare până când se simte din nou mai bine. Dar urmăriți copilul pentru a observa semne de agravare a simptomelor sau eventuale semne de deshidratare.

LENODIAR PEDIATRIC- Combate diareea și reechilibrează intestinul

Lenodiar de la Aboca este un produs 100% natural, care reduce evacuările diareice și normalizează consistența materiilor fecale, favorizând o echilibrare rapidă a funcțiilor intestinale. Lenodiar acționează datorită complexului molecular vegetal Actitan, care combate inflamația mucoasei intestinale printr-o acțiune protectoare, care limitează contactul cu microorganismele și agenții iritanți, completată de o acțiune antioxidantă, care combate iritația mucoasei.

Datorită sinergiei acțiunilor sale, produsul este eficient în tratamentul tuturor tipurilor de diaree, respectând fiziologia intestinului și echilibrul florei bacteriene, fără a provoca constipație.

Lenodiar este disponibil în două formule diferite: plicuri cu granule pentru copii începând de la vârsta de 1 an și capsule pentru adulți și tineri începând cu vârsta de 12 ani.

Sunt dispozitive medicale 100% naturale, fără gluten, disponibile în farmacii. Mai multe informatii despre acest produs puteti gasi aici.

Despre diaree merita sa stii si:

Toxiinfectia alimentara: 6 lucruri importante de stiut
Enterocolita la bebelus: simptome, tratament si prevenire
10 remedii pentru diaree
Boala diareica acuta la bebelus
Infectia cu E.coli: simptome, contaminare si prevenire
Scaunul bebelusului (cacuta) - ce poate semnala si cum trebuie sa fie, ghid.

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Digestie