Ai grijă că iei acidul folic potrivit

Verifică că iei acidul folic potrivit

Ai grijă că iei acidul folic potrivit

Imediat după ce ai rămas însărcinată și o perioadă bună după, până pe la finalul alăptării, organismul tău trece prin mai multe procese de schimbare, refacere, adaptare și readaptare, toate pentru misiunea pe care o are de îndeplinit: de adus pe lume un bebeluș sănătos care să poată face față factorilor externi. Prima schimbare se traduce printr-o listă scurtă cu necesități noi și foarte importante, cum ar fi necesitatea crescută de acid folic pentru conceperea unui bebe sănătos. Și, pentru că a deține informația corectă înseamnă a fi o graviduță fericită, alege cele mai bune surse care te vor ajuta să iei cele mai bune alegeri.

 

Cercetările din domeniul nutriției au demonstrat efectul pozitiv al folaților (Metafolin, acid folic), aceștia contribuind la creșterea țesutului matern în timpul sarcinii.

Prima reacție (despre care ai auzit cel mai sigur și în cazul prietenelor tale) este aceea de a merge la farmacie și a cumpăra, pur și simplu, vitamine sau tablete de acid folic – dacă știi că așa este mai bine, ce rost mai are să te informezi?

Dar, ești sigură că ai cumpărat suplimentul prenatal potrivit? Ai auzit de Metafolin, o formă biologică activă a acidului folic, bioechivalentă cu forma găsită în natură?

În general, femeile însărcinate au multe neclarități despre acidul folic în sarcină. Tu de unde te-ai informat?

„Deci, vitamina B9 este acidul folic... uite că asta nu știam. Mulțumesc mult pentru lămuriri. Am să întreb la farmacie mai multe despre el." Sursa: Comunitatea Desprecopii.com

Astfel, există un număr mare de graviduțe care cumpără acid folic fără să se informeze corect și din surse autor. Ele fie aud de la o prietenă, fie au citit câte ceva într-un grup pe Facebook, după care merg la farmacie și fac o alegere fără să înțeleagă de ce și cum să îl ia.

Iată cele mai multe întrebări pe care le găsim frecvent în Comunitatea Desprecopii.com

Tu de unde te-ai informat? Ți-a fost recomandat de medicul de familie sau de cel care îți urmărește sarcina? Când începem să luăm acid folic? Înainte de sarcină? Continuăm și în perioada alăptării? În ce doză?

În baza acestor întrebări, ți-am pregătit o serie de informații care să te ajute să înțelegi importanța unei combinații optime de nutrienți, necesari de la planificarea concepției, pe perioada sarcinii și până la încheierea alăptării.

 

Folatul - de ce i se spune super-eroul sarcinii

Acidul folic sau folatul, care este numit "super-eroul sarcinii", trebuie luat de către femei înainte, dar și după ce rămân însărcinate.

Folatul (acid folic si Metafolin®) contribuie atât la procesul de diviziune celulară cât și la creșterea țesutului matern. Deși placenta îi oferă fătului toate substanțele nutritive esențiale, cercetările din domeniul nutriției au demonstrat efectul pozitiv al folaților, aceștia contribuind la creșterea țesutului matern în timpul sarcinii.

Folatul este co-responsabil pentru dezvoltarea și creșterea unei noi ființe umane. De aceea, aportul adecvat de folat este benefic pentru dezvoltarea normală a sarcinii.

Folatul contribuie și la menținerea sănătății psihice, la funcționarea normală a sistemulu imunitar și la reducerea oboselii și extenuării.

Descoperă rolul esențial al Metafolinului pentru dezvoltarea unui bebe sănătos:

1. Împiedică defectele tubului neural Vezi aici

2. Sporesc producerea de celule roșii în sânge: Folatul sporește producția de celule roșii din sânge în organism. Acest lucru este vital în timpul sarcinii, când anemia (deficitul de fier) este o afecțiune comună.

3. Protejează copilul de mai multe complicații: reduce riscul de naștere prematură, avort spontan, încetinirea dezvoltării copilului în uter și problemele cu greutate mică la naștere.

4. Protejează viitoarea mămică: Aportul adecvat de acid folic este cunoscut pentru faptul că previne apariția preeclampsiei, infarctului miocardic, bolii de inima, etc.

5. Alte funcții esențiale: Acidul folic este necesar pentru producerea, repararea și funcționarea ADN-ului. Este, de asemenea, important pentru creșterea rapidă a placentei și dezvoltarea copilului.

Fii sigură că iei acidul folic potrivit

 

Așa cum îți spuneam mai sus, femeile aflate în perioada de planificare sau în primul trimestru de sarcină au necesități crescute de folați. Astfel, îți recomandăm să alegi o variantă (o formă) biologică activă a acidului folic, bioechivalentă cu forma găsită în natură. Aceasta este direct utilizabilă de către organism (versus acidul folic care are nevoie de metabolizare în mai multe etape).

 

Metafolin este o astfel de formă biologic activă care are efect optim chiar și dacă nu poți metaboliza complet acidul folic (în România, 1 din 2 femei nu poate transforma acidul folic în folat activ biologic în corp). Metafolin® este disponibil pentru prima dată în lume prin intermediul Femibion.

De aceea, în perioada de planificare a sarcinii și până în săptămâna 13 îți recomandam Femibion 1. Acesta conține o concentrație specifică de folați asigurând aportul de folați necesar creșterii țesutului maternal.

După săptămâna 13 de sarcină și până la finalul alăptării, recomandăm o altă variantă, Femibion Sarcina Sanatoasa 2. Acesta oferă o combinație optimă de nutrienți, pentru a asigura aportul optim de DHA (Omega 3) și pentru menținerea nivelului de folați. Conține DHA, folați (Metafolin®, acid folic), complex de vitamine B, vitamina C și E, iod.

Cât timp trebuie să iei acid folic în timpul sarcinii?

Poți începe să iei acid folic cu cel puțin trei luni înainte de concepție și pe toată perioada sarcinii pentru a reduce riscul apariției malformațiilor congenitale. Este bine să faci analize și să discuți cu medicul tău de familie sau cu ginelocolul care îți va urmări sarcina. În funcție de alimentație, deficiențe și metabolism, poți să iei suplimente de acid folic și după naștere, până la finalul alăptării.

Care sunt efectele deficitului de acid folic în timpul sarcinii?

Deficitul de acid folic duce la anemia sarcinii cu simptome cum ar fi scăderea apetitului, pielea palidă, lipsa energiei, diareea, durerea de cap și iritabilitatea. În cazul unei deficiențe moderate, este posibil să nu ai niciun simptom, dar să nu ai cantitatea de acid folic necesară pentru dezvoltarea embrionară.

Alte surse bune cu acid folic sunt: varză, fasole verde, ciuperci, porumb dulce, dovlecei, grapefruit, portocale, leguminoase, sucuri, nuci și ouă.

FEMIBION® 2 Sarcină + Alăptare

În saptamana 13, corpul bebelușului este deja complet format și urmează o fază de creștere incredibilă. De aceea, îti recomandăm să începi să iei Femibion® 2 Sarcină + Alăptare. Femibion® 2 îti oferă substanțe nutritive alese cu grijă, precum folatul (Metafolin® și acid folic) și acidul gras omega-3 DHA începând din săptămâna 13 de sarcină și până când nu mai alăptezi. Pe durata sarcinii este necesară o atenție deosebită pentru a asigura aportul suficient de folat.

*Folatul (acid folic si Metafolin®) contribuie atât la procesul de diviziune celulară cât și la creșterea țesutului matern în timpul sarcinii. Placenta îi oferă fătului toate substanțele nutritive esențiale.

Acidul gras esențial omega-3 DHA (acid docosahexaenoic) este o componentă importantă a tuturor membranelor celulare din corp și se regăsește într-o concentrație deosebit de mare în creier si în retină.

*Aportul matern de omega-3 DHA contribuie la mentinerea functiei normale a creierului și la menținerea vederii normale a fătului și a sugarului. Chiar și după naștere, se stochează în cantități mari în retină si în creierul copilului.

Pentru a-i oferi copilului pe durata sarcinii și a alăptării un aport optim de omega-3 DHA, ar trebui să suplimentezi aportul de DHA: Efectele benefice ale omega-3 DHA se obțin asigurând un aport zilnic de 200 mg DHA pe lângă doza zilnică recomandată de 250 mg de acizi grași omega-3 pentru adulți (DHA + EPA). Citește toate informațiile despre FEMIBION® 2 Sarcină + Alăptare  - aici.

 

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII