5 lucruri pe care profesorii ar trebui să le știe despre copilul tău

5 lucruri pe care profesorii ar trebui sa le stie despre copilul tau

5 lucruri pe care profesorii ar trebui să le știe despre copilul tău

Rolul profesorului este extrem de important pentru ca elevul sa iubeasca sau dimpotriva sa urasca o anumita materie. Insa, pentru ca profesorul sa gaseasca calea cea mai buna de interactionare cu fiecare copil, are nevoie de informatii suplimentare oferite de parinti. Cititi despre ceea ce nu ar trebui sa ascundeti niciodata de profesorii copiilor vostri.

Iată câteva lucruri importante pe care profesorii ar trebui să le cunoască despre copilul tău si de ce este important ca părintii sa aibă o bună comunicare cu școala.

in acest articol veti citi mai multe despre:
O comunicare bună intre părinti și profesori este esențială
1. Hobby-uri si interese
2. Materii dificile
3. Alergii si probleme de sanatate
4. Probleme familiale
5. Lucruri sensibile
Cum transformam un copil obisnuit in unul exceptional: sfaturi, alegeri si emotii

O comunicare bună intre părinti și profesori este esențială

In afara de parinti, profesorii sunt cei care reusesc sa cunoasca cel mai bine caracterul sau calitatile unui copil. Insa, exista si psihologi care sunt de parere ca profesorii cunosc mai bine un copil decat propriii sai parinti. In orice caz, pentru ca procesul educatiei sa se desfasoare optim  - e necesar un dialog constructiv intre parinti si profesor.

Sunt unele lucruri pe care putem chiar sa le comunicam profesorilor ... Iata care sunt cateva lucruri importante de comunicat:

1. Hobby-uri si interese

Este important ca profesorii sa stie despre interesele si activitatile copilului din timpul liber. Acest lucru va usura procesul copilului de imbunatire a talentelor si a abilitatilor in timpul orelor de curs. Profesorul va putea astfel recomanda meditatii si activitati in plus care sa stimuleze talentul copilului.

2. Materii dificile

Fiecare parinte cunoaste materiile scolare pe care copilul sau se simte stapan si care sunt cele la care nu exceleaza. Oferind profesorilor aceasta informatie, veti face posibil ca acestia sa acorde o atentie speciala partilor slabe ale copilului gasind modalitatea potrivita de transmitere a informatiilor, astfel incât cel mic sa le inteleaga pe deplin; acest lucru va ajuta la imbunatatirea intelegerii copilului.

3. Alergii si probleme de sanatate

Este vital de important sa anuntati profesorul despre orice problema de sanatate pe care o poate avea copilul. Chiar si cele mai neimportante inconveniente trebuiesc impartasite pentru a face posibil ca profesorul sa reactioneze mai repede in cazul oricaror complicatii. Unele stari medicale necesita tratament si atentie speciala.

4. Probleme familiale

Daca exista un nou-nascut in familie, pierderea unui parinte sau a unei rude, un divort, etc. – toate acestea influenteaza sanatatea mentala a copilului. Din acest motiv este foarte important sa informati profesorul.

5. Lucruri sensibile

Unii copii sunt timizi, au probleme de integrare sociala sau intâmpina dificultati in comunicarea cu alti copii sau adulti, se balbaie sau au unele temeri. Cunoscand aceste informatii despre copilul vostru, profesorul va putea avea o abordare individuala pentru a-l face sa se simta confortabil si inteles sau pentru a preveni orice amenintare ce ii vizeaza siguranta sau stima de sine.

Asigurati-va ca informati intotdeauna persoanele cu care va lasati copiii despre aceste detalii specifice. Acest lucru ar putea ajuta la evitarea multor neintelegeri, surprize sau agresiuni. 

Cum transformam un copil obisnuit in unul exceptional: sfaturi, alegeri si emotii

Este posibil sa transformi un copil obisnuit in unul exceptional? Iar daca este posibil, merita incercat? Este mai bine sa ghidam copiii cu blandete prin perioada copilariei, permitandu-le sa faca greseli si sa-si juleasca genunchii, acceptand ideea ca nu toti sunt destinati a fi exceptionali? Sau, facem tot posibilul - pentru a-l transforma intr-un copil exceptional. E oare posibil? Merita sa incercam? Iata multe ganduri si idei despre cum transformam un copil obisnuit in unul exceptional: sfaturi, alegeri si emotii...

Matematica si copilul: intre cheia succesului in viata, meditatii si legatura cu muzica

Matematica este esentiala pentru a invata copilul sa gandeasca logic si rational Multi pedagogi considera ca este una din cheile sucesului in dezvoltarea intelectuala si in cariera profesionala. Matematica, si mai modern Statistica, sunt considerate cele mai importante subiecte pe care copiii le studiaza la scoala.

Va invitam la discutie intre parinti: Matematica si copilul: intre cheia succesului in viata, meditatii si legatura cu muzica citeste in continuare aici > 

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com 
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2019

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII