Copiii se tem de vaccinare si simt mai multa durere daca nu sunt corect pregatiti de parinti

Copiii se tem de vaccinare si simt mai multa durere daca nu sunt corect pregatiti de parinti

Copiii se tem de vaccinare si simt mai multa durere daca nu sunt corect pregatiti de parinti

Copiii se tem de vaccinare si simt mai multa durere daca nu sunt corect pregatiti de parinti. Iar copiii care au reactii negative fata de medici in copilarie, ar putea evita ingrijirea preventiva in viitor. Daca nu iti placea injectia atunci cand aveai cinci ani, acest lucru te poate urmari toata viata. - iata de ce este important sa stim cum ne pregatim CORECT - copilul pentru vaccinare.

 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Copiii se tem de vaccinare si simt mai multa durere daca nu sunt corect pregatiti de parinti

Durerea vaccinarii este strans legata de cum ii ajuta parintii pe copii
Copiii au nevoie de sprijinul parintilor
Este important sa evitam comportamentele negative sau de stres
Cum pregatim copilul pentru vaccin

 

Copiii se tem de vaccinare si simt mai multa durere daca nu sunt corect pregatiti de parinti

Majoritatea copiilor au o spaima imensa de momentul vaccinarii. Noi cercetari au constatat ca nivelul de suferinta si durere experimentat de un prescolar in timpul unei vaccinari este strans legat de modul in care parintii il ajuta sa faca fata in timpul si dupa vizita la medic.

Durerea vaccinarii este strans legata de cum ii ajuta parintii pe copii

In timp ce vaccinarile ii protejeaza pe copii impotriva diferitelor boli, uneori, frica de durerea provocata de vaccinare poate fi stresanta. Nu este de mirare ca majoritatea copiilor si parintilor se tem de programarile la vaccinare. Acum, noi cercetari ale cercetatorilor de la Universitatea York, Marea Britanie au constatat ca nivelul de durere experimentat de un prescolar in timpul unei vaccinari este strans legat de modul in care parintii il ajuta sa faca fata in timpul si dupa vizita la medic.

Studiul, a examinat copiii care au manifestat cea mai mare durere in timpul vaccinarilor prescolare. Scopul studiului a fost sa afle ce anume ar prezice cel mai bine copiii cu cel mai mare nivel de durere si care nu se descurca deloc sa faca fata durerii din timpul vaccinarilor prescolare, prin urmarirea atat a copilului, cat si a parintelui, la vaccinarile repetate din copilarie. Cercetatorii au evaluat diverse comportamente la durere, precum activitatea faciala (grimasele), activitatea piciorului (strangerea picioarelor), plansul si consolarea, pentru a masura nivelul de durere al copiilor. Ei, de asemenea, au fost atenti si la ceea ce si-au spus parintele si copilul in legatura cu depasirea durerii.

Copiii au nevoie de sprijinul parintilor

Rezultatele au sugerat ca abilitatea unui prescolar de a face față este un instrument puternic de reducere a suferintei legate de durerea vaccinului, insa este nevoie ca parintii sa le sprijine aceasta abilitate in timpul unei programari la vaccin, pentru a avea un impact in reducerea durerii.

Atunci cand copiii erau foarte stresati inainte de injectie, au simtit mai multa durere dupa intepătura acului” spune Pillai Riddel.

Datele au confirmat ca implicarea in comportamentele de promovare a depasirii situatiei, cum ar fi incurajarea unui copil sa respire adanc, era foarte importanta. Folosirea distragerilor, precum folosirea unui iPhone sau distragerea atentiei copiilor cu planuri despre ceea ce vor face dupa vaccin a imbunatatit, de asemenea, abilitatea copilului de a depasi durerea.

Este important sa evitam comportamentele negative sau de stres

Cu toate acestea, Pillai Riddel spune ca ar putea fi chiar mai important sa evitam comportamentele negative sau de stres.

Sa le spui copiilor in repetate randuri ca ’este in regula, va fi bine’, ii face pe copii sa se simta mai nelinistiti. Parintii spun ca lucrurile sunt ’ok’ numai atunci cand nu sunt. Este important sa te asiguri ca nu critici un copil prin spunerea lucrurilor precum: ’fetele puternice nu plang’, ‘baietii mari nu fac asta’. De asemenea, esential este sa nu-ti ceri scuze unui copil spunand lucruri precum: ‘imi pare rau ca acest lucru ti se intampla tie’, spune Pillai Riddel.” „Toate acestea sunt comportamente care promoveaza stresul si conduc la intensificarea durerii si a suferintei.”

Studiul a constatat ca modul in care un parinte se comporta in timpul vaccinarii nu este critic numai pentru abilitatea copilului de depasire a suferintei, caci comportamentul parintelui poate influenta si reactiile din viitor ale copilului. Mai mult, cercetarea ar putea ajuta la mai buna informare a centrelor medicale si ar putea prezice suferinta copiilor in timpul vaccinarilor, pana la varsta adulta.

Persoanele care au reactii negative fata de medici in copilarie, ar putea evita ingrijirea preventiva in viitor. Daca nu iti placea injectia atunci cand aveai cinci ani, acest lucru te poate urmari toata viata.”

 

Cum pregatim copilul pentru vaccin

 Alegerea sa ne vaccinam copilul este vitala pentru sanatatea si bunastarea lui. Insa e foarte adevarat ca injectiile pot fi stresante atat pentru parinti cat si pentru micuti. Din fericire, exista modalitati simple cu ajutorul carora ne putem sprijini copilul inainte, in timpul, si dupa injectii.

 Iata cum ne putem pregati bebelusul pentru urmatorul vaccin.

4 lucruri esentiale despe vaccinuri pe care trebuie sa le stie parintii

Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari frecvente si raspunsurile lor
De ce este bine sa ne vaccinam copiii: mituri si argumente
De ce sa ne vaccinam copiii - 15 argumente
Ce vaccinuri fac copiii, ce contin si de ce le fac

Discutii aprinse pro-contra vaccinare, puteti urmari aici

Legea vaccinarii copiilor in Romania - dezbatere DC 
Mesaj pentru cei care sustin campania anti-vaccinare
Urmari ale campaniilor anti-vaccinare. Cerere.
Olivia Steer si vaccinarea copillor - sau starletismul iresponsabil
vaccinare polio la 6 ani
Ebola si vaccinurile - sau despre isteria conspiratiilor
Vaccinurile copilariei - gratis sau nu ?

Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII