Timpul ne face mai frumoase

Timpul ne face mai frumoase

Timpul ne face mai frumoase

  • Un rid aparut peste noapte sub privirea senina, un fir alb ratacit printre bucle jucause, cateva kilograme care mereu sunt „in plus”... De fiecare data, tragedia incepe la fel in momentul in care timpul incepe sa-si revendice drepturile. Fiecare supereva ii raspunde in felul sau. Cu tristete sau cu inversunare, cu zambete nostalgice sau cu intelepciunea maturitatii... nimeni nu poate insa ocoli confruntarea cu timpul.

Un rid aparut peste noapte sub privirea senina, un fir alb ratacit printre bucle jucause, cateva kilograme care mereu sunt „in plus”... De fiecare data, tragedia incepe la fel in momentul in care timpul incepe sa-si revendice drepturile. Fiecare supereva ii raspunde in felul sau. Cu tristete sau cu inversunare, cu zambete nostalgice sau cu intelepciunea maturitatii... nimeni nu poate insa ocoli confruntarea cu timpul.

Nu suntem niciodata indeajuns de pregatite sa imbatranim si asta pentru simplul fapt ca ceva din structura noastra ne face sa ne dorim mereu tineretea fara batranete, de care ne legam visele frumoase. Incercam cu disperare sa gasim trucuri prin care sa-i pacalim pe ceilalti si pe noi insine, uitand ca, de fapt, timpul e prea viclean ca sa poata fi tras pe sfoara. Invatam sa ne privim in oglinda cu ochi critic, dar uitam, de cele mai multe ori, sa vedem dincolo de aparente. Uitam, de fapt, ca frumusetea o purtam mereu undeva in noi si nu trebuie decat sa stim sa ne-o dezvaluim... noua insine si celor de langa noi.

Le invidiem pe staruri pentru ca reusesc sa-si ascunda defectele, uitand ca perfectiunea nu e altceva decat o suma de imperfectiuni savant armonizate. Traim suferinte artificiale atunci cand nu ne mai incape rochia preferata si ne enervam ca obosim prea repede atunci cand pasim stangaci pe tocurile cu care defilam odinioara in pas de top model. Ne dam apoi seama ca ni s-au schimbat prioritatile si ca am uitat pe undeva pe drum bucuria de a fi noi insine in orice imprejurare.

Uneori ne amuzam pe seama vedetelor si a incercarilor lor disperate de a trisa in jocul cu timpul. Operatii estetice nereusite, silicoane plasate prost, coafuri si machiaje dezastruoase ne amintesc ca si pe covorul rosu tragedia trecerii timpului este prezenta in egala masura. Singura diferenta este ca acolo, in lumina reflectoarelor, superevele staruri refuza cu indarjire termenii de comparatie. Si poate ca asta e unul dintre lucrurile pe care ar trebui sa le retinem, privindu-le.

V-ati intrebat vreodata de ce majoritatea starurilor arata mai bine cu trecerea anilor? Exista, desigur, raspunsuri cliseu – regimurile alimentare, sportul, tratamentele cosmetice etc. Nu punem la indoiala talentul stilistilor de a-si modela celebrele cliente, insa, dincolo de toate aceste artificii, exista parca ceva in privirea fiecarei femei, starleta de Hollywood sau simpla muritoare, care emana o frumusete bizara, singura pe care timpul nu o poate altera in niciun fel, ci, dimpotriva, o face sa straluceasca mai tare.

Care este, asadar, secretul frumusetii care invinge timpul? Zambesc de fiecare data cand rostesc intrebarea doar pentru mine, gandindu-ma ca e oricum prea profunda pentru covorul rosu. Stiu ca nu ii voi afla raspunsul decat atunci cand, poate, nu voi mai vrea sa il stiu si asta imi aminteste sa ma privesc in oglinda ori de cate ori am ocazia... Ca sa nu ratez cumva magia transformarii. Am invatat de la staruri si nu doar de la ele ca fiecare supereva isi joaca propriul rol in odiseea feminitatii, fara sa aiba timp de repetitii. De aceea pasesc pe covorul meu rosu imaginar, cu sufletul impacat si cu trupul frumos, stiind ca nu am de ce sa fiu trista.

In continuare:  Vedetele...cu ani in urma! 

Va recomandam sa mai cititi:

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. yyna24
    yyna24trimis la 3/10/2010

    Părerea mea este că o persoană poate fi frumoasă pe cât se aranjeazăşi tot atât de deşteaptă pe cât se cultivă. Este foarte important ca între cele două trăsături să realizăm un echilibru confortabil astfel încât să ne simţim bine atât în interior cât şi în exterior!:)

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII