Copilul înghite o piesă de Lego: ce facem?

Copilul inghite o piesa de Lego: ce facem?

Copilul înghite o piesă de Lego: ce facem?

In timp ce joaca cu Lego poate fi foarte distractivă si educativă, Lego are multe piese mici ce pot fi inghitite de copii cu ușurință din pură curiozitate...

• In timp ce părintii, fără indoială, dupa ce si-au dat seama că piesa Lego lipsa este in stomacul copilului lor si nu pe podea undeva - se panichează imens, un grup de pediatri din Marea Britanie a decis sa-si desfasoare propriile cercetări pentru a-i ajuta pe parinti sa se linisteasca. Deci, copilul tau a inghitit o piesa de Lego..! Iata ce poti face!

in acest articol veti citi mai multe despre:
In cat timp se elimina piesa din organism?
Cand trebuie sa mergem la doctor?
Gestionarea corpului strain in tractul respirator

Meseria de parinte inseamna ingrijorare fara sfarsit... Multi parinti au trait, din nefericire, stresul care vine atunci cand copilul lor inghite o jucarie, ca o piesa de Lego.

In cat timp se elimina piesa din organism?

In Anglia, s-au facut investigatii cu privire la cat timp este necesar pentru ca o piesa de Lego inghitita, sa iasa pe cealalta parte a corpului. Da, la toaleta. Participantii la studiu, sase adulti pediatri, trei barbati si trei femei, cu varste cuprinse intre 27 si 45 de ani, au inghitit voit, cate o piesa de Lego, iar apoi si-au monitorizat scaunul, pentru a o gasi.

S-a dovedit ca, in medie, dupa 1.71 zile, piesa Lego a coborat prin corp, prin intestine. Doar unul dintre cei sase oameni nu a mai gasit piesa inghitita.

Cand trebuie sa mergem la doctor?

Potrivit cercetatorilor, studiul indica faptul ca o bucata de jucarie poate ramane in organism pentru o medie de 1 pana la 3 zile, fara complicatii. Ei spun ca diferenta de timp dintre copii si adulti poate varia - se asteapta ca un obiect sa treaca mai repede prin intestinele copiilor. Cercetatorii spera ca rezultatele ii vor linisti pe parinti intr-o oarecare masura: daca copilul dumneavoastra a inghitit o piesa de Lego, sansele sunt ca aceasta sa fie eliminata dupa cel mult doua zile. Daca nu, atunci este bine sa mergem la doctor.

Gestionarea corpului strain in tractul respirator - sau ce poate face un sambure de caisa...

Elementele straine traheale si bronhice pot fi indepartate prin bronhoscopie cu pregatire completa si doar sub anestezie generala. Indepartarea de urgenta a acestor corpuri straine nu este indicata daca nu exista obstructia cailor respiratorii sau sunt de natura vegetala (de exemplu, samburi, etc) si probabilitatea sa se umfle este mare. Citeste mai multe informatii pretioase AICI     

Cum acorzi primul ajutor:

Primul ajutor cand copilul se opareste sau are arsuri pe piele

Fracturi si entorse: cum acordam primul ajutor copiilor

Metoda Heimlich primul ajutor in caz de inec cu mancare sau obiect: cum se aplica la bebelusi, copii sau adulti

 Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.
  

 autor: Dr. I. Marinescu, medic pediatru, pentru desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2019
referinte: https://www.livescience.com/64169-swallowing-and-pooping-legos-for-science.html

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Alex
    Alextrimis la 8/2/2021

    Copiii trebuie sa stea departe de obiectele straine precum monedele pentru a nu le inghiti

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII