Cauzele raului de miscare la copil si ce putem face pentru a-l ajuta

Cauzele raului de miscare la copil si ce putem face pentru a-l ajuta

Cauzele raului de miscare la copil si ce putem face pentru a-l ajuta

Răul de miscare este un tip de boală de mișcare. Boala de mișcare apare la copil atunci când creierul sau primește informații contradictorii din urechile, ochii și nervii din interiorul articulațiilor și mușchilor.

Foarte multe mămici se confruntă cu această problemă. Răul de miscare afectează in special copiii cu vârste intre 4 si 12 ani, iar orice drum ceva mai lung se poate transformă intr-o “aventură” pentru intreaga familie. Iată de ce unii copii suferă de rău de mișcare iar altii nu și ce trebuie să facem dacă plecăm la drum și copilul are rău de mișcare...

- veti citi;
Care este cauza răului de mișcare la copil?
De ce unii copii au rău de mișcare si alții nu?
Deci ce facem pentru a preveni și calma răul de mișcare al copilului?

Care este cauza răului de mișcare la copil?

Sunt unii copii care - imediat ce sunt in masina, au rau de miscare. Raul de miscare este un tip de boală de mișcare. Boala de mișcare apare atunci când creierul primește informații contradictorii din urechile, ochii și nervii din interiorul articulațiilor și mușchilor.

Imaginați-vă un copil mic așezat jos pe scaunul din spate al unei mașini, fără a putea vedea fereastra - sau un copil mai mare care citea o carte în mașină. Urechea interioară a copilului va simți mișcarea, dar ochii și trupul lui nu vor. Rezultatul ar putea fi un stomac deranjat, transpirații reci, oboseală, pierderea apetitului sau vărsături.

De ce unii copii au rău de mișcare si alții nu?

Nu este clar de ce boala raului de miscare afectează mai mult unii copii decât alții. Deși problema nu pare să afecteze majoritatea sugari și copii mici, copiii cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani sunt deosebit de susceptibili.

Pentru a preveni boala auto la copii, puteți încerca următoarele strategii:

Deci ce facem pentru a preveni și calma răul de mișcare al copilului?

Reduceți stimularea senzorială.
Încurajați-vă copilul să privească lucrurile în afara mașinii, mai degrabă decât să se concentreze pe cărți, jocuri sau filme. În cazul în care copilul dvs. NAP, care călătoresc în timpul somnului timp ar putea ajuta.

Planificați cu atenție mesele dinaintea unei călătorii.
Nu acordați copilului alimente picante sau grase sau o masă mare imediat înainte sau în timpul călătoriei cu mașina. Dacă timpul de călătorie va fi scurt, săriți complet mâncarea. În cazul în care călătoria va fi lungă sau copilul dumneavoastră trebuie să mănânce, dați-i o mică gustare ușoară - cum ar fi biscuiții uscați și o băutură mică - înainte de a veni timpul.

Ofera copilului bomboane de ghimbir.
Bomboanele cu ghimbir greu furnizează o ușurare a greței asociate bolii de mișcare, deși cercetarea nu a demonstrat un beneficiu clar.

Asigurați ventilația aerului.
O ventilație adecvată a aerului ar putea ajuta la prevenirea bolilor auto. Încercați să păstrați aerul fără miros puternic.

Oferă distragere.
Dacă copilul dvs. este predispus la boala mașinii, încercați să-l distrageți în timpul călătoriilor cu mașina, vorbind, ascultând muzică sau cântând melodii.

Utilizați medicamente impotriva raului de miscare.
Dacă intenționați o călătorie cu mașină lungă, adresați-vă medicului copilului dumneavoastră despre un medicament fără prescripție medicală pentru a preveni boala raului de miscare. Dimenhydrinate (Dramamine) este aprobat pentru copiii de 2 ani și peste. Difenhidramina antihistaminică (Benadryl), aprobată pentru copiii de 6 ani și peste, poate, de asemenea, să prevină simptomele. Ambele medicamente funcționează cel mai bine dacă sunt administrate cu aproximativ o oră înainte de călătorie. Citiți cu atenție eticheta produsului pentru a determina doza corectă și a fi pregătit pentru posibile efecte secundare, cum ar fi somnolență. N

Dacă copilul tau incepe sa aiba rau de miscare in timpul unei calatorii, opriți mașina cât mai curând posibil și lăsați copilul să iasă și să se plimbe - sau dacă copilul se află pe spate pentru câteva minute, sa stea cu ochii închisi. Așezați o cârpă rece pe fruntea copilului dvs. si lasati-l sa se linisteasca, cu mult calm... Drum bun!

Despre  rau de miscare mai citeste

Pentru raul de miscare nu uita de ghimbir

De ce avem rau de miscare?

Răul de mișcare la copii - sau când orice tip de transport ne poate strica vacanța mult dorită

Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII