O zi din viata unei mame care lucreaza de acasa

O zi din viata unei mame care lucreaza de acasa

O zi din viata unei mame care lucreaza de acasa

A fi mamă care lucrează de acasă inseamna că munca nu se termină literalmente niciodată.

- veți citi:
Imediat ce mă trezesc, îmi verific telefonul
Timpul prânzului! Copiii au obosit şi au nevoie de mine pentru a-i ajuta să funcţioneze
Surpriză! Cea mai mare are o audiție în alt oraş... Într-o oră!
Este timpul de culcare! Pentru copii, nu pentru mine
Ura, este vineri!
Printre toate aceste locuri de muncă (mă refer la cele plătite), sunt mamă

Sunt o mama care lucreaza de acasa - si asta imi umple tot timpul

Sunt o mama care lucreaza de acasa. Sunt redactor la Desprecopii. Dar nu numai, mai am inca doua publicatii de suflet - online -  la care lucrez - una este o publicatie locala si alta este un blog de retete pentru mamici ocupate.

Am fost întrebată foarte mult despre cum sunt zilele mele, așa că acum, că este vară, m-am gândit să împărtășesc un fragment despre ce înseamnă să lucrezi de acasă când ai copii. Vă daţi seama că ceea ce voi spune nu reflectă chiar fiecare zi din viaţa mea. Unele zile sunt cu adevărat ușoare, iar altele sunt imposibil de grele. Dar într-o zi medie, acesta este programul meu.

„Oh, eşti atât de norocoasă că poţi lucra de acasă! Trebuie să fie atât de relaxant.” Nu pot să vă spun de câte ori mi-au spus prietenele asta. Sunt o mamă care lucrează de acasă de aproape cinci ani și pot spune două lucruri cu certitudine absolută: DA, sunt norocoasă și CHIAR NU, nu este relaxant!

În acest moment, am o rutină moderata, bună. Însă, asta nu înseamnă că rutina mea nu este aruncată la gunoi de mai multe ori în fiecare zi. Munca mea este destul de imprevizibilă; Pot avea două sau trei articole de scris sau pot avea opt știri de ultimă oră care trebuie trimise CHIAR ACUM. Și copiii mei sunt... copii. Sunt gălăgioşi și au diferite nevoi și sunt mereu aici. Sunt foarte buni la a-mi respecta timpul și programul, dar, din nou, sunt copii. Deci „bun” este un fel de relativ. Si trebuie sa ii iau de la scoala, trebuie sa gatesc pentru ei, trebuie sa imi petrec timp de calitate cu ei... plus ca am si treburile casnice, pe care nu mi le face nimeni, pentru ca sotul meu este mai mult plecat.

Trezirea: verific toate lucrurile chiar înainte de a mă da jos din pat. Dar partea pozitivă este că acum vara, uneori nu mă dau jos din pat până la ora 8 dimineaţa!

Urăsc să mă trezesc devreme! Deci? Acesta este un avantaj! Este un avantaj de scurtă durată, pentru că în curând începe şcoala, motiv pentru care vom folosi alarma ceasului pentru trezire. Dar pe timpul verii, copiii mei dorm (binecuvântaţi să fie), așa că apuc să dorm şi eu puţin mai mult.

Imediat ce mă trezesc, îmi verific telefonul

Și de fiecare dată este la fel: mă aşteaptă aproximativ 30 de e-mailuri, sms-uri și mesaje online. Așa că le verific prin întunericul liniștit al camerei mele, apoi mă ridic și mă mut la laptop. Copiii mei se ridică din pat şi le pregătesc micul dejun, așa că diminețile noastre au tendința să fie destul de liniştite. Din jurul orei 9 . până la 11 dimineata încerc să mă ocup de scris, de vreme ce restul job-urilor încep în diferite momente din zi.

Timpul prânzului! Moment cunoscut şi ca: copiii mei au obosit şi deodată au nevoie de mine pentru a-i ajuta să nu se certe

Ei sunt înfometaţi (în ciuda faptului că au acces la aproape orice fel de mâncare și-ar dori). Și plictisiţi. Vor să mergem in parc, "Mamă putem merge la locul de joaca? Mami, putem merge la MacDOnalds? Mami, hai la mall...Fac un pas înapoi din ceea ce fac și mă ocup de nevoile lor (psihologice) lor și îi trimit afară un pic. Le aud strigătele emoționate și ciondănelile frăţeşti de la masă din sufragerie unde stau. Nu se termină niciodată.

De fiecare dată când văd postări sau articole despre „a fi prezent” în fiecare moment din viaţa copiilor mei, imi dau seama ca acestea ma afecteaza.  Pot să petrec o cantitate nemăsurată de timp cu copiii mei, deoarece lucrez de acasă, dar şi lucrez în acelaşi timp. Lucrez literalmente tot timpul. Nu primesc pauze, chiar nu primesc zile libere (întotdeauna trebuie să lucrez!). Așa că da, petrec mult timp lucrând pe telefon şi petrec o mulţime de mult timp la laptop acasă. Dar ştii ce? Nu ratez niciodată un moment important. Sunt acolo pentru fiecare curs de dans / reprezentare / ceremonie şcolară de premiere / julitură / problemă. Așa că vă rog cu amabilitate să nu mai vorbiţi despre mamele care stau pe telefon.

Chestia la a fi o mamă care lucrează de acasă este că munca nu se termină literalmente niciodată. Până acum, s-a făcut de obicei cam ora 18:00, când majoritatea oamenilor își cam termină ziua. Dar eu abia încep! Și este în regulă. Nu mă deranjează să nu am un program stabilit, în condițiile noastre este bine că job-urile mele sunt flexibile și pot fi făcute pe tot parcursul zilei (și la telefon). Dar orele 18 - 20 întotdeauna mă stresează cel mai mult, pentru că grămada de muncă pare imposibil de terminat.

Este timpul de culcare! Pentru copii, nu pentru mine

Perioada de vară înseamnă ore de culcare mai târzii, ceea ce este bine. Copiii sunt de obicei în pat între orele 10-11 p.m. în fiecare seară. Știu că este târziu, însă acest lucru îmi oferă câteva ore de somn în plus dimineaţa, așa că nu îmi pasă că se culcă târziu.

Odată ce s-au aşezat în pat, îmi pun repede casa la loc în ordine. O casă dezordonată îmi provoacă o anxietate masivă, așa că orice nu se curăță pe parcursul întregii zile, curăţ noaptea. Vase, jucării, murdării, toate trebuie să dispară. Odată ce casa este mai mult sau mai puțin în ordine, mă așez la (aţi ghicit) laptopul meu. Și acolo voi sta, de obicei până la 1 sau 2 dimineața, terminând totul pentru ziua respectivă. Nu-mi place să las lucrurile neterminate. Simt că aceasta mi-ar forma o imagine proastă și, de asemenea, habar n-am ce va aduce a doua zi, așa că nu-mi place să-mi stric programul înainte de a-l vedea. Da, sunt obosită, sunt stresată și tot ce vreau să fac este să mă culc. Dar patul poate aștepta până când treaba mea este terminată.

Ura, este vineri!

În sfârşit, este weekend şi am terminat cu treaba pentru săptămâna în curs! De la aceasta fac excepţie mamele care lucrează de acasă, care nu au zile libere.

Pentru ca, a lucra la niste publicatii online nu inseamna ca weekendul este liber - ci un pic mai lejer.

Printre toate aceste locuri de muncă (mă refer la cele plătite), sunt mamă

Sunt o mamă singură și am copiii la mine 100% din timp. Deci, orice timp pe care nu îl petrec muncind îl petrec fiind mama lor. Ei bine, tot timpul mi-l petrec ca mamă a lor, dar aţi înţeles ce vreau să spun. Îmi poate lua 15 minute să scriu un titlu, fiindcă o persoană mică are nevoie de mine. Și știi ce? Uneori, îmi poate lua 15 minute să scriu un titlu, deoarece fetele mele stau pe canapea și trebuie să trec pe la ele să le gâdil și să mă joc puţîn cu ele. Acesta? De asemenea, un avantaj. Să fiu sinceră, este cel mai mare și cel mai bun avantaj. Aceste momente sunt motivul pentru care fac asta și motivul pentru care nu m-aș putea vedea nimic altceva decât o mamă care lucrează de acasă.

Să fii o mamă care lucrează de acasă nu este uşor. Ei bine, să fii o mamă sau o mamă care lucrează nu este ușor! Dar facem ceea ce facem, pentru că asta este ceea ce facem noi. Mă bucur de fiecare moment? Nu. Mă plâng mult? Da. Aş schimba ceva din asta? Nu aş face-o pentru nimic. Fie că stai acasă, că lucrezi de acasă, că lucrezi din afară domiciliului, ascultă: eşti minunată şi faci lucruri minunate. Cu toate suntem, atât cât putem. Dar o vacanţă plătită ar fi de vis, nu?

Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata

Se spune ca uitarea este binecuvantare. Si cred ca asa este, probabil mama natura a randuit uitarea in mintea oamenilor pentru a-i ajuta sa treaca peste experiente dureroase, pentru a le regenera spiritul si a le face loc pentru noi amintiri. Insa exista lucruri pe care nu vreau sa le uit, indiferent de anii pe care-i voi mai aduna...

Motivul pentru care amintirile acestea mi s-au lipit de cele mai intime structuri ale memoriei mele, de unde n-ar putea fi vreodată înlăturate fără daune ireversibile, ține de mai mulți factori. Pe de o parte, sunt amintiri pe care nu le pot uita la modul obiectiv, așa cum n-ai putea vreodată uita să te trezești dimineața. Sunt momente de viață care mi-au fundamentat noua identitate de mamă, care au format, într-o țesătură complicată și nebănuită, big-bangul care a dus la nașterea universului meu matern.

Dar poate ca numai mamele pot intelege asta. Citeste 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata... 

Despre meseria de mama, merita citit si:

Copiii si limbile straine: atitudine si necesitate actuala
Ce citeste copilul tau? Sugestii pentru lecturile copilariei
Unde au disparut idolii muzicali?
Curatenia de Pasti si Saptamana Patimilor
Dincolo de iubire intr-o alta dimensiune
Dorintele unei mame de 1 iunie
Ceea ce nu am anticipat inainte de a deveni mama unui baiat
O vara retro pentru copilul meu: cum ar putea fi
Impresii de pe insula in care nimeni nu m-a vazut plangand
 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor - redactor la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII