Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a șasea naștere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a șasea naștere

Anca Serea, a născut prin cezariana pe cel de al saselea copil. Dupa 5 nașteri naturale. Bravo Anca!

In mesajul ei postat pe Instagram, Anca spune că nu recomandă nașterea cezariană. Iată de ce a născut prin cezariană si multe alte detalii importante despre nașterea prin cezariană pe care trebuie să le știi.

veti citi:
Anca a avut o naștere prin cezariană după ce a născut natural de 5 ori
Nu recomand cezariana
Dupa o sarcină nu tocmai ușoară
16 urmări posibile ale unei nașteri prin cezariană
Ce trebuie sa știi inainte de a trece printr-o naștere prin cezariană
Naștere naturală sau naștere prin cezariană: ce alegem și de ce?

Anca a avut o naștere prin cezariană după ce a născut natural de 5 ori

Trebuie sa recunoastem ca nu avem prea multe vedete nationale care sa poata povesti relaxat ca au nascut natural de 5 ori si o data prin cezariana. Dar, o avem pe Anca Serea care pare ca adera si la rolul de mama eroina - vedeta.

Anca Serea a născut miercuri, 14 august 2019, o fetiță perfect sănătoasă. Din păcate, vedeta nu a mai putut naște natural, așa cum și-a dorit, ci a fost nevoită să apeleze la cezariană. Leah a primit nota zece la naștere și totul a decurs normal.

Anca Serea este foarte fericită că a adus pe lume cel de-al șaselea copil, deși a avut ceva probleme la naștere. Vedeta trebuia să nască natural, la fel ca pe ceilalți cinci copii, însă a întâmpinat dificultăți și a suferit operația de cezariană. În urma acestei experiențe, soția lui Adi Sînă, nu și-a revenit complet, mai are dureri mari și a rămas cu un gust amar.

Nu recomand cezariana

“Sincer, nu mă așteptam la cezariană, nu eram pregătită. Și mental nu am fost ok, recuperarea grea, dar a trecut. Nu recomand cezariana. Încă mai am dureri mari după operație. Dar sunt optimistă că-mi revin repede. Și sunt foarte fericită pentru tot“, le-a scris vedeta prietenilor virtuali, care  au întrebat-o cum se simte.

După o sarcină nu tocmai ușoară

Pe lângă faptul că vedeta declara în urmă cu ceva vreme că sarcina nu a fost tocmai una ușoară de data aceasta, invocând vârsta ei ca factor principal în acest sens, se pare că micuța Leah-Maria i-a cauzat mămicii ei și probleme din punctul de vedere al nașterii în sine, potrivit Click.

Din cauză că Anca Serea este îngustă în bazin, iar fetița care tocmai a venit pe lume s-a ambiționant să fie puțin „mai dolofană”, soția lui Adi Sînă nu a mai putut naște natural. Până acum nici Anca Serea și nici soțul ei nu au explicat motivele pentru care proaspăta mămică a apelat la cezariană.  O altă ipoteză, vehiculată de agentiadepresamondena.ro, ar susține că operația de cezariană a venit în urma poziționării mai dificile a fătului, diferită de cea normală. 

16 urmări posibile ale unei nașteri prin cezariană

Nașterea prin cezariană este o intervenție chirurgicală majoră pentru a scoate copilul afară din uterul mamicii. Vor fi tăiaţi mușchi și țesuturi, iar organele mamei vor fi mutate pentru a scoate copilul. 
În timp ce cezariana poate fi o binecuvântare atunci când un copil sau o mamă nu o pot face pe cale naturală, o operatie cezariana are efecte secundare pe care mama nu le poate cunoaște la intrarea în sala de operaţie.

Iata 16 urmari posibile ale unei nasteri prin cezariana, prezentate pe larg de medici ginecologi de la un spital de top din Olanda.

Ce trebuie sa știi inainte de a trece printr-o naștere prin cezariană

Multe femei care ajung sa nasca printr-o operatie cezariana stiu foarte putine informatii inaintea evenimentului - sau chiar deloc - despre aceasta procedura si despre ce presupunea ea. E bine de stiut de la inceput ca cezariana nu este o operatie simpla si recuperarea este mult mai grea si poate fi chiar complicata.

Iata, sfaturile unei mamici de la Desprecopii: Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Naștere naturală sau naștere prin cezariană: ce alegem și de ce?

Daca esti insarcinata si incepi sa te gandesti la momentul nasterii - o intrebare apasatoare te va chinui tot mai des dupa ce treci de al doilea trimestru de sarcina. Ce e mai bine pentru tine si bebelusul tau? O nastere naturala sau una prin cezariana?

Daca vei purta o discutie cu alte mamici, trebuie sa stii ca fiecare din ele iti va spune ca felul in care au nascut ea e cel mai bun... Vei auzi tot felul de pareri si sfaturi subiective si multe sfaturi care nu au nici o baza medicala. Si chiar un soi de justificare pentru alegerea facuta. Desigur, ai sa cauti pe net informatii despre nasterea prin cezatiana si cea naturala - insa vei fi coplesita de tot felul de informatii alarmiste si emotionale. Si uneori prea tehnice. Dar, nu iti fa griji, citirea acestui articol te poate ajuta la eliminarea unor îndoieli. Aici vom vorbi despre procesul, avantajele și dezavantajele atât a nașterii vaginale, cât și a nasterii prin cezariana. Inainte de a lua decizia, trebuie sa fii informata. Abia cand ai informatii obiecite si te vei consulta cu medicu tau, vei decide ce del de nastere ti se potriveste cel mai bine...

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Maia
    Maiatrimis la 22/8/2019

    Prostii!!!Ca nu a putut naște natural si a fost nevoie de cezariana,am inteles,dar e cazul si atat.Eu recomand cezariana si da,te recuperezi repede - e cazul meu,însă,nu putem generaliza. Dacă ar trebui sa mai nasc,as face tot cezariana.

    Raspunde la acest comentariu
    • Ioana
      Ioanatrimis la 8/10/2021

      Exact! Si eu am nascut prin cezariana la Regina Maria si as mai naste tot acolo, daca va fi cazul! M-am recuperat rapid, fara multe dureri, am avut lactatie din prima zi. Recomand cezariana!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII