Inceperea școlii vine cu emoții mari pentru copii - iată cum ne pregătim copilul pentru această schimbare

Inceperea scolii vine cu emotii mari pentru copii - iata cum ne pregatim copilul pentru o mare schimbare

Inceperea școlii vine cu emoții mari pentru copii - iată cum ne pregătim copilul pentru această schimbare

Inceperea anului scolar este pentru un copil, o cascadă de emoții. Iar aceste emotii imense pot avea un impact asupra copilului tău în moduri pe care nu le-ai anticipat!

De aceea, am pregatit niste sfaturi pentru parintii ai caror copilasi incep scoala.
Si avem si o recomandare: Alinan® Sirop de linistire este un preparat obținut din extracte naturale standardizate, cu proprietăți calmante, recomandat copiilor în cazul stărilor de agitație, pentru îmbunătățirea calității somnului și pentru funcționarea normal a sistemului digestiv.
veti citi:
Intotdeauna, primele zile de școală inseamnă și multe emoții
Pregătirea copilului pentru marea schimbare
Câteva sfaturi
Alinan Sirop de linistire ii poate oferi calm în stări de agitatie si este un produs natural
Despre prima zi de scoala a copilului tău, merita să citesti și
 

Intotdeauna, primele zile de școală înseamnă și multe emoții

Nu contează cât de mult simți că l-ai pregătit pe micuțul tău (sau pe tine) pentru începerea grădiniței sau scoli, simți totuși, că copilul tău crește prea repede! 
Începerea gradinitei sau școlii este, pentru fiecare copil, o schimbare. Pentru scolari, emotia primelor zile de scoala este reala - iar pentru bobocii care incep scoala sau gradinita , emotiile pot fi chiar foarte mari, si chisr covarsitoare.

Indiferent dacă micutul a fost la cămin/grădiniță zi de zi în ultimii trei ani sau a fost acasă cu voi, acest nou capitol este intens din punct de vedere emotional. Este vorba despre un mediu ciudat, profesori și prieteni noi. Este începutul multor prime zile, dar aceasta este una dintre cele mai grele pentru toată lumea... Iata niste sfaturi care va pot fi utile.

Pregătirea copilului pentru marea schimbare

Cu siguranță unii copii au tipul de personalitate în care schimbările mari au un efect redus asupra lor. Merg la școală în prima lor zi și nu se uită niciodată în urmă. Poate fi o mare ușurare atunci când copilul tău este atât de încrezător, dar poate fi și un pic trist pentru părinți!

Totuși, pentru unii copii, începerea școlii poate fi traumatică. Este înfricoșătoare, este mare, există o mulțime de copii care aleargă peste tot și toată lumea pare să știe exact ce ar trebui să facă. Copilul se poate simți copleșit și foarte stresat. De asemenea, începerea grădiniței poate provoca aceleași îngrijorări și temeri pentru copil.

Înaintea zilei deschiderii anului școlar, puteți ajuta copilul să se simtă mai încrezător în situații necunoscute, învățându-l abilități de încredere în sine care-i vor servi bine. Lucruri la fel de simple precum abilitățile de auto-îngrijire (precum folosirea băii, gestionarea fermoarelor, etc.) fac mult pentru construirea sentimentului de capacitate și reducerea anxietății.

Câteva sfaturi ...

Începerea școlii poate fi atât de copleșitoare pentru unii copii, încât s-ar putea să vezi comportamente cu care ai crezut că ai terminat deja. Unii copii vor regresa în abilități la care sunt deja pricepuți. Unii ar putea deveni mult mai introverți. Alții pot deveni agresivi sau vor prezenta mai multe izbucniri decât de obicei. Toate sunt comportamentele determinate de tulburările subiacente.

Oferindu-i timp copilului să vorbească, indiferent dacă este imediat după școală sau în pat înainte de somn, este tot ce trebuie să faceți. Nu trebuie să forțăm conversația - acest lucru nu poate decât să îi determine să tacă. Este posibil ca unii copii să nu vorbească imediat după școală, în timp ce alții vorbesc continuu. Unii vor avea nevoie de timp suplimentar în rutina lor de culcare pentru a discuta. Exprimându-și sentimentele și având posibilitatea de a vorbi fără întrerupere, cu atenția voastră deplină și fără limitări, vă va ajuta copilul mai mult decât vă puteți imagina.

Ne dorim întotdeauna ca copiii noștri să se adapteze rapid la schimbări și să exceleze la tot ceea ce fac, dar pur și simplu nu este realist.

Este complet normal ca copiii să aibă nevoie de timp. Să-i ajutăm prin a oferi cu răbdare sprijinul emoțional de care au nevoie este întotdeauna primul remediu. Există multe lucruri pe care le poți face pentru a le reduce stresul, cum ar fi să te asiguri că dorm suficient, că au o dietă sănătoasă, timp de joc neprogramat, timp în natură și o rutină bună dimineața. Există, de asemenea, multe lucruri simple pe care le poți face pentru a-i ajuta pe parcursul zilei când nu ești în preajmă.

Unul dintre sfaturile noastre preferate este să decupezii forme mici ale inimii și să scrii „Te iubesc” pe ele. Pune-le în buzunar dimineața sau în pachețelul de prânz. Să te angajezi învățând unele dintre numele celorlalți copii din clasa lor și să-i ajuți cu unele dintre noile concepte pe care le învață, le va da sentimentul că ești încă conectat chiar și atunci când nu ești în preajmă.

Alinan Sirop de linistire ii poate oferi calm în stări de agitatie și este un produs natural

Alinan® Sirop de linistire este un preparat obținut din extracte naturale standardizate, cu proprietăți calmante, recomandat copiilor în cazul stărilor de agitație, pentru îmbunătățirea calității somnului și pentru funcționarea normal a sistemului digestiv.

sirop de linistire
Alinan sirop de linistire - mai multe informatii despre acest supliment alimentar veti gasi aici.

Alinan Sirop de linistire se recomanda in caz de agitatie si pentru imbunatatirea calitatii somnului copilului. Dar si pentru functionarea normala a sistemului digestiv: pentru reglarea tranzitului intestinal, balonari, crampe abdominale.

Ingrediente active/ 5 ml:
250 mg extract de muşeţel (Matricaria chamomilla) standardizat în apigenol
100 mg extract de melisă (Melissa officinalis) standardizat în acid rozmarinic
200 mg extract de tei (Tilia cordata) standardizat în ulei volatil  mai multe informatii despre compozitie si administrare, puteti citi aici.

Nu uita, copilul va fi epuizat în primele săptămâni!

Chiar dacă de abia au început grădinița sau școala, asigurați-vă că încă mai dorm 11-12 ore în fiecare noapte. Un copil care este bine odihnit, bine hrănit și care știe că stai mereu în spatele lor, va fi mult mai pregătit să-și asume provocările noilor aventuri.

Începerea școlii poate fi plină de mai multe emoții decât ne dăm seama. Este interesant, stresant și înfricoșător. De asemenea, poate fi atât de distractiv! Prietenii de-a lungul vieții, profesori pe care îi vor iubi și distracția pe care o vor avea nu vor compensa mai mult anxietatea din primele săptămâni.

Despre prima zi de scoala a copilului tău, merita să citesti și

Clasa intai de scoala: repere de dezvoltare intre 6-7 ani
Cum pregatim copilul pentru clasa I
Incepe scoala – 11 sfaturi de organizare pentru parinti
10 intrebari pe care sa i le pui copilului cand vine de la scoala 
Copilul stangaci: afla de ce ar putea deveni presedinte si cum trebuie sa il educi pentru succes

Te asteptam pe forumul de Parenting, unde discutam cam totul despre educatia copiilor nostri.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:La scoala