Timpul pe burtică stimulează dezvoltarea senzorială a bebelușului

Statul pe burtica stimuleaza dezvoltarea senzoriala a bebelusului

Timpul pe burtică stimulează dezvoltarea senzorială a bebelușului

Timpul petrecut pe burtică este crucial pentru dezvoltarea cognitivă, senzorială și motorie a bebelusului tău. Această activitate simplă, ușor de finalizat în aproximativ 20 de minute pe zi, este benefică atât pentru întărirea legăturii dintre tine şi copil pe cât este şi distractivă!

→ Iată cum anume ajută statul pe burtică la dezvoltarea senzorială a bebelușului.

- veţi citi:
De ce are nevoie bebelusul de timp petrecut pe burtică
Pune-ţi copilul pe piept
Adaugă mișcare la timpul pe burtică
Timpul pentru jucării
Cât de mult poate timpul pe burtă să ajute sistemele senzoriale
Statul pe burtica ajuta la dezvoltarea muschilor bebelusului - iata de ce este ca un sport pentru el
Despre dezvoltarea senzorială a bebelusului mai poti citi

De ce are nevoie bebelusul de timp petrecut pe burtică

În 1994, Academia Americană de Pediatrie a lansat campania „Pe spate la somn”, recomandând că bebelușii să fie puşi să doarmă pe spate pentru a reduce riscul apariţiei sindromului de moarte subită a sugarului. În timp ce acest lucru a avut un succes de peste 50% în scăderea mortii subite a sugarilor, a existat o scădere notabilă în intarzierea atingerii etapelor motorii esenţiale la bebeluși.

Pe lângă această problemă, acum copiii sunt aşezaţi în scaune-leagăn și scaune auto mai des și pentru perioade mai lungi de timp. Acești copii „containerizați” prezintă o creștere a torticolisului (gât răsucit), dificultăți vizuale și dificultăți de procesare vestibulară (sensul mișcării).

Sfaturi și trucuri pentru timpul pe burtică

„Timpul pe burtică” în timpul orelor de veghe promovează întărirea mușchilor gâtului, umerilor și spatelui. În continuarea articolului sunt sugestii pentru timp petrecut pe burtică cu succes alături de copilul tău.

Pune-ţi copilul pe piept

Cea mai ușoară modalitate de a începe timpul pe burtă este să aşezi copilul pe pieptul tău. Această apropiere este reconfortantă pentru bebeluș, reglează respirația, temperatura și digestia și încurajează contactul vizual timpuriu. Copilul tău poate chiar să înceapă să iniţieze extinderea capului şi a gâtului.

Adaugă mișcare la timpul pe burtică

Adăugarea mișcării în timpul de stat pe burtă, cum ar fi așezarea copilului pe picioare sau balansarea, oferă aport vestibular. Acest lucru îţi va ajuta copilul să înțeleagă mișcarea și locul unde se află el în spațiu.

Timpul pentru jucării

Odată ce copilul are 3-4 săptămâni, poate fi mutat pe o pătură pe podea. Pentru a-i menţine atenţia, foloseşte bile, jucării de cauză şi efect sau cea mai bună jucărie (tu!). Coborârea pe jos cu copilul tău poate fi cel mai motivant lucru pentru el. Timpul pe burtică la această vârstă va promova urmărirea vizuală, dezvoltarea posturală și coordonarea motorie.

Cât de mult poate timpul pe burtă să ajute sistemele senzoriale

Timpul pe burtică poate susține dezvoltarea sistemelor senzoriale individuale ale copilului:

Tactil (simțul atingerii)

Pentru a oferi sistemului tactil o varietate de senzaţii, schimbă suprafața pe care este culcat copilul (pătură, pielea mamei).

Propriocepție (simţul corpului în spațiu)

Aceasta oferă un aport rezistiv activ pentru musculatura centrală și superioară a corpului. Este baza pentru conștientizarea corectă a corpului.

Vestibular (simțul mișcării)

Acest lucru permite capului să experimenteze o varietate de poziții, dar oferă și bazele pentru începerea balansării pe mâini și genunchi și a mersului de-a bușilea.

Vizual

Când un copil se află într-un balansoar sau pe un scaun de mașină, vederea periferică îi este blocată de marginile scaunului. Prin punerea unui copil pe o pătură pe podea, el este încurajat să privească în jur. Acest lucru este încurajat mai departe atunci când şi tu ești pe jos cu copilul. Bilele, oglinzile și jucăriile sunt modalități excelente de a încuraja copilul să privească în jur și să-și scaneze mediul înconjurător imediat.

Timpul pe burtică este crucial pentru dezvoltarea cognitivă, senzorială și motorie a copilului tău. Această activitate simplă, ușor de finalizat în aproximativ 20 de minute pe zi, este benefică atât pentru întărirea legăturii dintre tine şi copil pe cât este şi distractivă!

Statul pe burtica ajuta la dezvoltarea muschilor bebelusului - iata de ce este ca un sport pentru el

Statul pe burtica poate fi considerat un adevarat sport pentru bebelusi.

Pediatrii au constatat ca statul pe o parte si statul pe spate le ofera bebelusilor foarte putine oportunitati in ceea ce priveste dezvoltarea musculaturii, in primele luni de viata, in comparatie cu statul pe burta care ajuta semnificativ la dezvoltarea musculaturii. Citeste mai departe AICI

Despre dezvoltarea senzorială a bebelusului mai poti citi

Teoria iubirii nude sau despre beneficiile atingerii piele-piele dintre mama si bebelus

Rolul si importanta simturilor in dezvoltarea bebelusului

Primul an de viata este esential pentru dezvoltarea creierului copilului: importanta stimularii senzoriale

Dezvoltarea senzoriala a bebelusului

Cum influenteaza parintii experientele senzoriale ale bebelusului

Dezvoltarea motorie a bebelușului: de la naștere pana la momentul suprem cand merge singur

Mai intai isi ridica barbia, apoi pieptul, apoi va sta in fudulet, mai apoi va incerca sa se ridica singurel, apoi va merge sau nu ca un catel prin casa si la um moment dat va merge singur ... Iata o frumoase poveste de dezvoltare motorie a bebelusului.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor. Forumuri recomandate

  Primele 365 de zile din viata de mama - 365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC. 

 Alaptarea - Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

autor: Desprecopii.com -  Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII