Iată de ce primele 8 săptămâni ale bebelușului pot fi atât de GRELE pentru mami

Iata de ce primele 8 saptamani ale bebelusului pot fi atat de grele pentru mami

Iată de ce primele 8 săptămâni ale bebelușului pot fi atât de GRELE pentru mami

Primele saptamani cu un nou-născut contin multe provocari și nesomn ... pentru o mămică. Mămicile care au trecut prin asta sunt însă de parere că odată ce bebelușul implinește 8 saptamani, începe să se vadă luminița de la capătul tunelului.

• Iată de ce primele 8 săptămâni ale bebelușului pot fi atât de grele pentru mami...

 veti citi
Primele saptamani din meseria de mama...o realitate dură
Primele 8 săptamani din viata unui bebeluș și ale unei mame...
Nașterea unei mame. Greutațile inceputului meseriei de mamă
Primele surprize ale unei mămici începătoare
Nu ești singură, faci parte dintr-un club mondial, clubul mamicilor

Primele saptămâni din meseria de mamă..o realitate dură

Primele saptamani cu un nou-născut sunt cel putin o provocare pentru o mamica. Asta pentru ca intreaga ta lume tocmai s-a schimbat (indiferent dacă este pentru prima dată, a doua sau a treia ...) și toată lumea se adaptează la noua normă. Este dificil. Este greu. Sunt nopți nedormite și frustrări la un nivel maxim. Este o mulțime de cătușe, părul și cafeaua nespusă. Și este atât de plin de iubire incredibilă. Și cumva uităm de toate părțile grele, oricum, nu-i așa?

Mamicile care au trecut prin asta sunt insa de parere ca odata ce bebelusul implineste 8 saptamani incepe sa se vada luminita de la capatul tunelului. Inca din prima zi acasa .... lucrurile incep sa devina intense citeste Prima zi cu bebelusul nou nascut acasa: cum este acea zi si de ce poate fi coplesitoare

mami de bebelus greutati

Primele 8 săptamani din viata unui bebeluș și ale unei mame...

Așa că, în dorinta noastra de a ajuta alte mămici care isi vor incepe meseria cu un bebe nou nascut ... am întrebat unele mamici pe forumul Desprecopii pentru a împărtăși ceea ce au considerat că este cea mai grea parte din primele opt săptămâni din viata unui bebelus. Iată ce aveau de spus:

Lipsa somnului este ceea ce m-a terminat. NU sunt o persoană fericită sau drăguță când am doar 2 ore de somn pe noapte... Slavă Domnului ca exista cafea. Și un soț răbdător care s-a ocupat de iritabilitatea mea. Și mi-a luat bebelusul cât a putut, ca să pot dormi si sa mai recuperez putin...”- Lucia O.

Citeste Visand la somnul cel odihnitor de altadata...

Nu am avut timp pentru mine. Am simțit literalmente că mă înec de oboseala în primele luni. Toată energia mea s-a îndreptat către copilul meu și, în timp ce ea merită toate acestea și multe altele, a fost într-adevăr un efect asupra mea și a fericirii mele. Atunci am realizat că depresia postpartum este un lucru foarte comun și există atât de mult ajutor disponibil! Îl îndemn pe oricine se simte jos să caute ajutor! Nu ești niciodată singur. ”- M.

Citeste Depresia postnatala: cum iti poti da seama ca esti afectata si ce trebuie sa stii

Am crezut că maternitatea va fi atât de naturală pentru mine și nu am crezut ca voi uita de viata mea anterioara... In primele saptamani de mama am simtit ca sunt intr-o cursa de alergare constanta.... si asta m-a deprimat insa dupa ce bebe a implinit 8 saptamani, am inceput sa avem o rutina si a mers mai bine...

Citeste Relatia instinctuala de dragoste si atasament a parintilor fata de bebelus: de ce poate incepe mai greu

La al doilea copil am simtit ca cedez psihic. A trebuit sa fiu de doua ori mama... la cel mai ridicat ritm...Găsirea acelui echilibru de raspunde la  nevoile de bază ale nou-născutului, acordând atenție și copilului (și a încercat să mențin gelozia la distanță) a fost o provocare majora la care nu m-am asteptat... Alina M.

Alăptarea a fost cea mai mare luptă. Am sfârșit prin a pompa exclusiv nouă luni. A fost greu si am urât în fiecare secundă să fiu atașata de pompă în loc să-mi alaptez normal bebelusul. ”- Mariana V.

Gasesti aici un ghid complet despre alaptarea bebelusului

Îngrijorarea constantă, fricile ca ceva rau se va intampla. Când s-a născut fiul meu, nu am dormit deloc, nu doar pentru că nu m-a lăsat, ci pentru că eram atât de îngrijorat dacă respiră, dacă era fericit, etc. lumea devine când ai un copil! ”- Lili

Gasesti aici explicatii despre Fricille de mamici

Mi-a fost greu si unoeri greu sa găsesc timp pentru mine. Îmi iubesc copiii mai mult decât orice, dar este dificil să găsesc moment pentru a respira și a face ceva doar pentru mine. ”- Dana B.

Alăptarea a fost cel mai dificil lucru pentru mine. Am vrut să renunț, de fiecare dată când am încercat. A fost frustrant, provocator și aproape imposibil, dar am păstrat acest lucru și, cu ajutorul și sprijinul soțului meu, a devenit mult mai ușor! ”- Mirela

Adaptarea la un nou-născut a fost atât de grea! Într-o dată, toată atenția mea a fost asupra acestei minuscule persoane. Întreaga experiență a fost îngrozitoare, dificilă și minunată, deodată. ”- Katrina

Cea mai mare luptă a mea a fost încercarea de a menține relația strânsă pe care am avut-o cu copilul meu de 2 ani, cand a venit un bebe nou la noi in casa ...

Sunt prima dintre prietenele mele care a avut un copil, așa că primele câteva luni au fost un pic izolatoare pentru mine. Prietenele mele nu au înțeles prin ce treceam și nici nu am simțit că aș mai putea relaționa prea mult cu ele ”- Nina V.

Sunt zile cand ☔... si altele cand 🌞...

Viata unei mamici de bebe cuprinde zile gri si zile cu mult soare. 🥴🤯.
Uneori, în zilele bune, orele par o binecuvantare. Si chiar sunt...

Dar pentru a te putea bucura de frumusetea meseriei de mama, trebuie sa admiti ca sunt si zile gri. Zile în care nu te poți adapta noului tău rol de mamă. Esti disperată, te enervezi, plangi, te frustrezi si te simti cea mai proasta mama din lume💔😢.
Cei care ti-au spus că maternitatea va fi ușoară și roz, te-au mințit. Dacă ți-au spus că alăptarea, postpartumul, nopțile nedormite vor fi ușor de făcut față, te-au mințit. Dacă ți-au spus că nimic nu se schimbă și poți rămâne la fel, te-au mințit.
Oricât de mult rezisti, acea nouă femeie există și este aici. Esti TU în această nouă etapă a vieții tale.
Acum esti o femeie mai puternică, mai înțeleaptă, mai matură. O femeie care ar da totul pentru bebelușului ei.❤️

Nașterea unei mame. Greutațile inceputului meseriei de mamă

Nasterea unei mame este un proces ce incepe imediat dupa nasterea bebelusului. In timp ce multe femei reusesc sa treaca prin sarcina si nastere cu o imagine despre sine intacta, este normal pentru multe din aceste femei sa-si simta propria incredere alunecandu-le printre degete in perioada de dupa nastere. E greu sa iti imaginezi orice alta perioada in viata unei femei care sa fie mai solicitanta atat asupra fizicului cat si emotional. Nu numai corpul sau sufera cumplite transformari in timp ce isi revine la starea de a nu mai fi gravida, dar se lupta deasemenea sa se adapteze multelor schimbari din viata sa. Desprecopii.com arunca o privire asupra impactului emotional al perioadei de dupa nastere.

Primele surprize ale unei mămici începătoare

Poate candva iti faceai un program, insa acum nu mai este cazul. Programul bebelusului este acum agenda ta de lucru. Desigur, nou-nascutii dorm cam 18 ore pe zi. Insa aceste ore sunt impartite in mici portiuni. Iar intre somnurile copilului, se afla alaptarile, schimbarea scutecelor si o multime de alte lucruri de facut. Citeste pe lag: Primele suprize ale unei mamici incepatoare

Nu ești singură, faci parte dintr-un club mondial, clubul mamicilor

In afara de faptul ca ai avansat de la Odiseea Sarcinii la Primele 365 zile..., dintr-o data, ai o multime de prieteni pe care nu ii stiai. Strainii pe strada iti zambesc cand te vad cu caruciorul, femeile iti dau atentie si tie si mogaldetei din carucior... Alte mame va invita la petreceri de copii. Seful te intreaba cum a fost la vaccinul bebelusului. Iar pagina default a browserului devine forumul mamicilor de pe Desprecopii.com. Clubul in care ati intrat este cel al tinerilor parintilor si are zeci de mii de mebri, fiind cea mai mare comunitate a parintilor (inteligenti) de limba romana. Te asteptam cu drag!

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII