Cum să fii un model pentru copilul tău când e vorba de alegeri alimentare

Cum să fii un model pentru copilul tău când e vorba de alegeri alimentare

Cum să fii un model pentru copilul tău când e vorba de alegeri alimentare

Pe scurt

  • Cum să fii un model pentru copilul tău când e vorba de alegeri alimentare - 5 sfaturi pentru părinții ocupați!


    Părinții din ziua de azi sunt din ce în ce mai ocupați. Au o viață fluidă și timpul se comprimă.


    Lipsa de timp și acest stil de viață stresat, on the go, nu trebuie să aibă repercusiuni asupra copiilor. Riscuri precum: nu oferă suficient suport, nu îi ascultă, nu se implică, nu le oferă o nutriție corespunzătoare (din lipsa de timp oferă alegeri alimentare tip fastfood, produse gata preparate sau snack-uri nesănătoase) și le pun tableta în brațe.

În paralel însă, fluxul mare de informații îi ajută pe părinți să fie mai bine informați și să facă alegeri bune.

Ești cea mai importantă influență asupra copilului tău. Poți face multe lucruri pentru a ajuta copilul să-și dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase pentru o viață. Oferirea unei varietăți de alimente îi ajută pe copii să obțină nutrienții de care au nevoie de la fiecare grup alimentar. De asemenea, vor avea mai multe șanse să încerce alimente noi și să le placă mai multe. Atunci când copiii dezvoltă un gust pentru multe tipuri de alimente, este mai ușor să planifici mesele în familie. Gătiți împreună, mâncați împreună, discutați și pregatiți masa împreună!

Iată 5 lucruri de care să ții cont ca părinte și cum să fii un model pentru copii, ajutându-i să facă alegeri sănătoase. Pentru că noi, părinții, suntem modelul lor.

1. Consumă fructe, legume și alte preparate sănătoase, apoi discută cu copilul ce este și ce nu este sănătos.

Consumă aceeași mâncare ca și copilul (nu tu fast food și copilul să fie obligat să mănânce brocoli). Lasă-l să vadă că îți place să mănânci și legume crude. Încearcă de față cu copilul alimente noi. Descrie gustul, textura și mirosul produsului consumat. Oferă-i și lui câte un aliment nou din când în când, sau servește-i mâncarea preferată împreună cu un nou produs alimentar. Și încă o mică sugestie: oferă-i un aliment nou la începutul unei mese, când copilului îi este foame, dar nu îl forța niciodată să mănânce dacă nu vrea.

2. Mergi cu copilul în supermarket, discută cu el despre alegerile făcute și despre produsele din coș.

Arată-i copilului că citești etichetele și dai importantă ingredientelor. Cumpărăturile alimentare pot învăța copilul despre alimente și nutriție. Discutați de unde provin legumele, fructele, cerealele, lactatele și alimentele proteice. Lasă copilul să facă propriile alegeri sănătoase.

ȘTIAȚI CĂ!

Noile ambalaje de la Danonino TRIO prezintă lista de ingrediente mult mai simplu și mai ușor de înțeles.

3. Ascultă-ți copilul, nu ceda la presiuni oferindu-i alternative.

Vi s-a întâmplat să fiți la plimbare și copilului să-i fie foame? De câte ori copiii v-au cerut ceva dulce pe post de gustare și de câte ori ați cedat? În primul rând te sfătuim să îl asculți pe copil. Să ai înțelegere pentru dorințele sale. Chiar dacă tocmai a mâncat, i se poate face foame rapid, pentru că stomacelul copiilor este mic. Puteți însă să aveți la voi o gustare sănătoasă. Gustările între mese oferă copilului mai multă energie pentru grădiniță, școală sau joacă până la următoarea masă. Oferă-i alternative sănătoase pentru cină, de exemplu întreabă-l: „Ce iți dorești pentru cină: broccoli sau conopidă?”, În loc de „Vrei broccoli pentru cină?”

ȘTIAȚI CĂ!

Danonino TRIO este o alegere bună pentru că este sățios, conține 3 ingrediente importante: iaurt delicious, fructe bio și cereale. Având o gamă completă de ingrediente, din grupe alimentare complementare, Danonino TRIO este parte din gustarea celui mic, constituind o sursă de fibre, minerale și vitamine. Astfel, micuțul tău va primi vitaminele și mineralele atât de necesare unei dezvoltări armonioase. În plus, oferă 3 variante diferite de fruct dominant care te ajută să oferi și tu mai multe alternative copilului.

4. Stimulează activitățile fizice.

Faceți activități fizice distractive pentru întreaga familie. Implică-ți copiii în planificarea activităților. Plimbați-va, alergați și jucați-vă împreună - în loc să stai pe margine. Arată un exemplu prin faptul că ești activ .

Pe lângă faptul că se bucură de beneficiile pentru sănătate ale exercițiilor fizice obișnuite, copiii vor dormi și mai bine. De asemenea, sunt mai capabili să facă față provocărilor fizice și emoționale - de la alergat la prinderea unui autobuz până la studiul pentru un test.

Pentru activități fizice însă, este nevoie de energie - Pentru poftă de joacă, joacă fără întrerupere în orice moment al zilei, Danonino TRIO oferă o gustare hrănitoare și delicioasă. În plus, îl poți lua oriunde.

5. Oferă pauze clare timpului (digital) petrecut pe tabletă.

Nu permite mai mult de 2 ore pe zi petrecute în fața televizorul sau tabletei. Ridicați-vă și deplasați-vă în timpul reclamelor pentru a face o activitate fizică și a-i oferi un exemplu copilului.

Stabilește zone în casă în care nu se permit electronicele, cum ar fi smartphone-urile și laptopurile. De exemplu, bucătăria, la masă și dormitorul, sunt zone excelente fără tehnologie, rezervată meselor, odihnei și conversației în familie.

TRIO-ul complet pentru pofta de joacă!

Pentru că ne dorim că prichindelul tău să crească mare și puternic, am dezvoltat Danonino TRIO. Având o gamă completă de ingrediente, din grupe alimentare complementare, Danonino TRIO este parte din gustarea celui mic, constituind o sursă de fibre, minerale și vitamine.

Un nou produs bio, PERFECT DE LUAT ORIUNDE - Danonino TRIO este un produs care poate fi păstrat în afara frigiderului la o temperatura ambientală (18-25◦C).

TRIO-ul complet pentru pofta de joacă: 3 ingrediente hrănitoare, conținut mare de fructe. Încearcă cele 3 arome delicioase cu portocale, zmeură și căpșuni!

Gustare pe baza de piure de fructe, iaurt și cereale. Toate produsele au în compoziție piure de banană și piure de mere, la care se adaugă un fruct dominant: căpșuni, zmeură și portocală. În plus, lista de ingrediente este ușor de înțeles.

PRODUS BIO FĂRĂ ZAHARURI ADĂUGATE - Conține zaharuri prezente în mod natural.

 Pentru părinții ocupați, cu un stil de viață fluid și pentru copiii care își doresc o gustare delicioasă și hrănitoare, Danonino TRIO este noua gustare (preferată atât de părinți cât și de copii)!

  Vezi si alte pareri aici

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII