Umbra infertilității: nu lăsa timpul să treacă fără să iți indeplinești visul

Umbra infertilitatii: nu lasa timpul sa treaca fara sa iti indeplinesti visul

Umbra infertilității: nu lăsa timpul să treacă fără să iți indeplinești visul

Esti conștient de acel fapt că te simți oarecum, atunci când viața la un moment dat, te impune să recunoști că ai nevoie de niște modificări ale valoriilor sau principiilor tale din acel moment, când toată energia, timpul, sunt îndreptate fie spre carieră, fie spre starea financiară, fie spre altceva, numai nu spre apariția epicentrului de fericire, spre aducerea pe lume a unui bebeluș - o continuare a ta.


Trebuie să nu uităm că timpul se scurge și odată cu el dispar și șansele de a mai auzi cuvintele ”mamă” sau ”tată”.

La baza infertilității stă incapacitatea unui cuplu de a concepe un bebe timp de 1 an de zile fără protejare pe cale naturală

Ne este cunoscut că la baza infertilității stă incapacitatea unui cuplu de a concepe un bebe timp de 1 an de zile fără protejare pe cale naturală. Infertilitatea începe să te urmărească mai întâi tiptil, apoi din ce în ce mai aprig: la început cu o rezervă ovariană redusă, apoi cu expresia genelor modificate și probabilitatea de a le transmite ereditar viitorului copilul. Stresul din fiecare zi, ecologie redusă, în sfărșit te poți alege cu un spectru de boli a întregului sistem de reproducere. Începând cu 30-35 de ani fertilitatea la femei scade într-un ritm accelerat. Este un proces natural, nu ai încotro. Din acest motiv nu trebuie să ratezi un control ginecologic amanunțit înainte de a trece la ”etapa conceperii”. Și probabilitatea de avort spontan crește odată cu înaintarea vârstei.

Conform statisticilor, la 25-29 de ani probabilitatea de a face avort este de 10% la sută, iar de la 40-44 de ani atinge 34%. În plus, vârsta avansată maternă este asociată și cu un risc crescut de naştere a unor copii cu diverse malformații. Pericolul apariţiei unei anomalii cromozomiale la o femeie de 20 ani este de 1/1600, în timp ce riscul pentru o femeie de 45 de ani este de 1 /20. Cu toate acestea și axa receptivității endometriale scade. Embrionul din ce în ce mai greu se implantează în cavitatea intrauterină a mamei. Cu părere de rău, acestea fenomene sunt ireversibile, foliculii ovarieni nu se mai produc nici cantitativ, nici calitativ.

Majoritatea cuplurilor infertile, cu siguranță, pot obţine o sarcină datorită unui tratament special precscris de un specialist bun din domeniul reproducerii. Trebuie de spus că doar o mică parte din paciente sunt infertile total, adică nu mai este posibil să conceapă nici cu un fel de tratament. Acest lucru ar putea fi cauzat de absenţa totală a spermatozoizilor la bărbați, ovare absente sau nefuncţionale la femei, ori în general lipsa uterului.

Ce ține de legislația României cu privire la fecundarea in vitro

Ce ține de legislația României cu privire la fecundarea in vitro, la moment încă nu este prea clară, astfel ca cei mai multi dintr-e medici aleg sa colaboreze cu clinici din țări. Spre exemplu așa program ca ”maternitate surogat” recomandăm femeilor care nu pot concepe pe cale naturală și nici purta un copil. Astfel, mama surogat poartă copilul în pântece, dar cel mai esențial este că ea nu are absolut nici o legătură din genetică cu fătul. Biologic copilul este al părinților beneficiari.

Ne bucură faptul că pe parcursul a 15 ani de experiență în domeniul (RUAM) am ajuns să dăruim mii de zâmbete și lacrimi de fericire prin intermediul procedurii FIV, care s-a dovedid a fi o modalitate extrem de efectivă în luptă cu infertilitatea chiar și în cele mai disperate cazuri datorită tratamentului bine lovit. În momentul când AMH (produs de celulele stratului granulos al foliculilor de creștere în ovar și este un indice destul de exact pentru evaluarea rezervei ovariene) are valori foarte mici, respectiv și rezerva ovariană este redusă.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII