Nume de Sfinți pentru fetițele născute in luna Decembrie

Nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna Decembrie

Nume de Sfinți pentru fetițele născute in luna Decembrie

Dacă aduci pe lume o fetiță in luna decembrie, inseamnă ca petrecerea zilei sale de naștere va intra intra în conflict (pritenos) cu petrecerile de Crăciun, dar înseamnă, de asemenea, că fetita ta va crește știind că ziua sa apartine lunii magice - a Craciunului.
 

Iar dacă dorești ca luna decembrie să fie și mai specială oferă-i un nume de sfânt prințesei tale. Iată o listuta cu sfinții lunii decembrie:

- veți citi:
Nume de Sfinți pentru fetele nascute în luna Decembrie
Generator de nume norocoase de copii
Despre alegerea numelui

Iată care sunt sfinții lunii Decembrie și ce nume puteți da fetelor născute în această luna:

Anastasia

Sfantul Mucenic Anastasie - Sfântul Mucenic al lui Hristos Anastasie a văzut odată cum sunt întrebaţi şi judecaţi de păgâni sfinţii mucenici şi cum li se taie mădularele pentru mărturisirea lui Hristos. Pentru că era creştin şi pentru că ştia bunătăţile pregătite de Dumnezeu mucenicilor, dorea şi el să lupte pe aceeaşi cale pentru Hristos.

Origine: greaca. Inseaman inviere, cea care invie din moarte, acest nume deosebit amintindu-ne de cel mai important moment al existentei noastre: invierea cea de dupa moarte, invierea intru Hristos, invierea pentru viata vesnica.

Dana/Daniela

Sfantul Daniil Stalpnicul - Sfantul Daniil si-a prorocit ziua mortii. La iesirea sufletului lui ucenicii au vazut pe sfintii ingeri, proroci, apostoli si mucenici deasupra stalpului pe care vietuise cuviosul.
Sfantul Proroc Daniel - s-a născut din seminția lui Iuda, seminție împărătească si a trăit cu 460 de ani înainte de Hristos. A fost aruncat pentru a două oară într-o groapă cu lei din cauza credinței în Dumnezeul Cel Viu, dar și de această dată a ieșit nevătămat.

Origine: Daniele - ebraica. Semnificatie - judecată, judecător, îndurare, dăruire. Daniel însemna, în evreiește, "Dumnezeu este judecătorul meu“.

Ioana/Ionela/Nela/Ionica

Cuviosul Părinte Ioan Tăcutul - Tăcutul cel vrednic de laude netăcute, Sfîntul şi cuviosul părinte Ioan s-a născut în Nicopoli din Armenia,

Origine - ebraica: Dumnezeu a avut mila, numele acestea fiind printre cele mai frecvente la popoarele crestine, aminindu-ne dragostea si mila cele fara de sfarsit ale Domnului pentru noi, oamenii.

Melania

Sfanta Cuvioasa Melania Romana - Lucrul mâinilor Sfintei Melania era de a scrie, căci scria foarte frumos şi iute, încât nu scria altcineva mai bine decât dânsa, iar cărţile pe care le scria, fiind foarte bune, poruncea ca să se vândă şi preţul lor le da săracilor, căci era din agoniseala mâinilor ei.

Origine - greaca. Inseamna negru, melancolie.

Nectaria

Sfantul Cuvios Nectarie - Dumnezeiescul Nectarie era din locul ce acum se cheamă Bitolia, iar părinţii lui au fost binecredincioşi şi drepţi înaintea lui Dumnezeu. Pentru viaţa sa înaltă, Dumnezeu l-a învrednicit pe Cuviosul Nectarie de harul Duhului Sfânt. Trăind ca un înger în trup, şi iubind neîncetata rugăciune, tăcerea, smerenia, postul şi milostenia, Sfântul Nectarie trăgea pe mulţi la Hristos, revărsând în jurul lui, pacea, bucuria şi lumina cea necreată a Duhului Sfânt, prin care mângâia şi odihnea pe toţi care veneau la chilia lui.

Origine: greaca. Inseamna bautura sfiintilor, bautura zeilor. Nectar, cu senul de bautura care indulceste, care vindeca, care face bine.

Nicoleta/Nicola/Niki

Sfantul Ierarh Nicolae - este cel mai cunoscut si iubit sfant al Bisericii Ortodoxe. este cunoscut drept ocrotitor al celor acuzati pe nedrept, al comerciantilor si al calatorilor, al fetelor nemaritate si al mireselor si, in mod special, al copiilor mici.

Origine: greaca. Inseamna victoria poporului, izbanda neamului.

Stefania, Stefana

Sfântul Ștefan diaconul este sărbătorit de creștinii romano-catolici, anglicani, reformați, evanghelici și unitarieni pe 26 decembrie, iar de cei ortodocși și greco-catolici pe 27 decembrie.

Numele Stefania este varianta feminina de la Stefan. Deriva din cuvantul grec "stephanos" care inseamna "coroana", "ghirlanda", "cununa cu care se incununau invingatorii din lupta".

Numele este preluat de la slavi si primul purtator al acestui nume este atestat in jurul anilor 1430, dar numele devine faimos odata cu recunoasterea lui Stefan cel Mare.

Numele similare sunt Fana, Fanica, Stefania, Stefea, Stefanica.

6 motive pentru care bebelușii nascuti in decembrie sunt speciali

Dacă Moș Crăciun va aduce un bebelus in luna Decembrie, ei bine - e un bebelus special. Si poti sa il consideri ca pe un mic Elf. Bebelusi de decembrie sunt insa cu adevarat speciali. Sa nu uitam ca si Isus a fost un bebelus de decembrie, nascut pe 26 decembrie - cand este Craciunul.

Iata 6 motive pentru care bebelușii din decembrie sunt speciali... Mai departe...

 

Generator de nume norocoase de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie 

Despre alegerea numelui bebelusului, puteti citi si:

Numele copilului: intrebari si raspunsuri despre destin si noroc

Numele copilului: intrebari si raspunsuri despre destin si noroc

Are vreo legatura alegerea numelui copilului cu ceea ce va urma in viata? Ce legatura este intre numele copilului si destinul sau? Cum se potriveste numele ales copilului si caracterul sau? Ce…

Nume inteligente pentru copii

Nume inteligente pentru copii

Inteligenta si atractivitatea au mai mult de a face cu persoana decat cu numele unei persoane. O Thalia sau o Ecaterina, la urma urmei, poate fi cu usurinta la fel de inteligente ca o Ioana. Dar,…

Nume de copii – varianta Hipster

Nume de copii – varianta Hipster

Nebunia numelor Hipster pentru copii este in voga! Daca sunteti in cautarea unui nume pentru copilul dvs., dar vreti unul un pic iesit din comun si care sa sfideze conformitatea, atunci avem o mare…

 

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.comNume Sex Origine

 Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii legate de ingeri
Nume biblice pentru copii
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume de copii – varianta Hipster
Nume rare de copii
Nume de fete
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu? 
Numele rare aduc ghinion  
Alt nume, alta karma? 
Alexandru si Maria, cele mai frecvente prenume pentru nou-nascuti
Nume de copii inspirate de Kabala  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII