Arată-i copilului tău că il iubești. Iată 5 moduri prin care iți poți exprima dragostea

Arata-i copilului tau ca il iubesti. Iata 5 moduri prin care iti poti exprima dragostea

Arată-i copilului tău că il iubești. Iată 5 moduri prin care iți poți exprima dragostea

Lasă-mă să te iubesc un pic mai mult, înainte să nu mai fii micuț!

"Spune-i copiluui ca il iubesti - in orice moment, în orice situație. Fie că se trezește sau merge la culcare, când e fericit sau speriat, când plânge sau sunt supărat, copilul nostru trebuie să știe cât de mult îl iubim. Cuvintele de asigurare și afecțiune nu pot fi niciodată spuse prea mult.

Joaca-te cu copilul si imparte bucuriile cu el. Să ne punem în pielea lui și să facem tot ce îi place. Să ne eliberăm de grijile adulte și să ne simțim din nou copii. Doar eu și el, împreună cu jucăria lui preferată. Copilul nostru iubește atenția noastră, așa că să fim prezenți, jucați-vă cu el și să creăm amintiri minunate.

Asculta-ti copilul. Acorda-i toata atentia si arata-i ca e important pentru tine. Să fim aproape de el, așa cum am fost când era mic, și să ne bucurăm de momentele de afecțiune, îmbrățișările, sărutările și clipele petrecute împreună. Timpul trece repede, așa că să ne oprim pentru un moment și să îl iubim și mai mult, acum, când este mic. Timpul este prețios, iar fiecare clipă merită trăită alături de copilul nostru drag."

 Iată cinci moduri de a arăta copilului tău că IL IUBEȘTI.

- vei citi:
1. Spune-i...
2. Joacă-te cu el
3. Ascultă-l
4. Fii aproape
5. Oprește-te o clipă

1. Spune-i...

Te iubesc.
Ești atât de important pentru mine.
Mi-a fost dor de tine.
Am greșit, îmi pare rău.
Cred în tine.
Te iubesc. Te iubesc. Te iubesc.
Copiii trebuie să audă că sunt iubiți în toate situațiile.
Spune-i când se trezește și înainte să se culce.
Spune-i fără motiv, când este speriat, când plânge și când ești supărat!

Cuvintele reconfortante de asigurare nu pot fi niciodată spuse prea mult sau prea des.

2. Joacă-te cu el

Pune-te la nivelul lui și fă ceea ce-i place cel mai mult. Urmărește-i ochii când găsești copilul din tine, eliberează-te, poartă-te ca un copil. Doar tu și jucăria sa preferată! Copilul tău îți iubește atenția, așa că fii prezent, fi jucăuș și îmbrățișează timpul de calitate împreună, creând cele mai bune amintiri pentru amândoi.

3. Ascultă-l

Ascultă zgomotele pe care le face, fie că se joacă fericit de unul singur sau respirând delicat în timp ce doarme. Încarcă-te cu sunetele copilăriei. Micile momente vor rămâne alături de tine.

Ascultă ce spune. Întreabă-l. Fii interesat de ceea ce spune. Arată-i că vocea sa este valoroasă.

Doar asculta... Ce auzi?

4. Fii aproape

Îți amintești de bebelușul tău atât de mic încât abia îți umplea brațele? Mirosul părului de nou-născut? Greutatea blândă a capului în timp ce adormea în brațele tale? Copilul tău a fost iubit, îngrijit, legănat și alinat de mâinile tale iubitoare. Atingerea ta deține mai multă dragoste decât oricine altcineva și nimeni altcineva nu are un astfel de privilegiu.

Pe măsură ce un copil devine mai independent, este posibil să nu aibă nevoie de ajutorul tău fizic la fel de mult, dar totuși are nevoie de afecțiunea și prezența ta fizică pentru confort, liniște și conectare. Îmbrățișări, sărutări, gâdilări blânde, încolăciri în poală în timp ce-i citești o carte, nopți bune și dimineați lungi ... prețuiește aceste momente afectuoase, cu care nimeni altcineva nu este privilegiat.

5. Oprește-te o clipă

Orice faci, oprește-te o clipă ... sau mai mult. Tot ceea ce faci poate aștepta și puțină spontaneitate îți poate schimba viața. Nu vei mai avea niciodată acest moment din timp. Copilul tău nu va mai fi niciodată atât de mic. Următoarea oră, zi și săptămână vor fi diferite. Îl poți iubi puțin mai mult în acest moment?

Timpul e prețios. Cum îl vei petrece? Cu cine îl vei împărți? Cum vrei să-ți amintești acest moment? Ai un copil pe care îl iubești și pentru care merită să întrerupi totul. Iubește-l puțin mai mult, acum, înainte să nu mai fie micuț.

► Citeste si Petrece fiecare șansă pe care o ai cu copiii tăi

Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata

Se spune ca uitarea este binecuvantare. Si cred ca asa este, probabil mama natura a randuit uitarea in mintea oamenilor pentru a-i ajuta sa treaca peste experiente dureroase, pentru a le regenera spiritul si a le face loc pentru noi amintiri. Insa exista lucruri pe care nu vreau sa le uit, indiferent de anii pe care-i voi mai aduna...

Motivul pentru care amintirile acestea mi s-au lipit de cele mai intime structuri ale memoriei mele, de unde n-ar putea fi vreodată înlăturate fără daune ireversibile, ține de mai mulți factori. Pe de o parte, sunt amintiri pe care nu le pot uita la modul obiectiv, așa cum n-ai putea vreodată uita să te trezești dimineața. Sunt momente de viață care mi-au fundamentat noua identitate de mamă, care au format, într-o țesătură complicată și nebănuită, big-bangul care a dus la nașterea universului meu matern.

Dar poate ca numai mamele pot intelege asta. Citeste 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata... 

Despre meseria de mama, merita citit si:

Copiii si limbile straine: atitudine si necesitate actuala 
Ce citeste copilul tau? Sugestii pentru lecturile copilariei
Unde au disparut idolii muzicali?
Curatenia de Pasti si Saptamana Patimilor
Dincolo de iubire intr-o alta dimensiune
Dorintele unei mame de 1 iunie 
Ceea ce nu am anticipat inainte de a deveni mama unui baiat 
O vara retro pentru copilul meu: cum ar putea fi
Impresii de pe insula in care nimeni nu m-a vazut plangand 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: redactor Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII