Urmărirea ovulației și a zilelor fertile cu ajutorul monitorizării temperaturii bazale - iată cum se face

Urmarirea ovulatiei si a zilelor fertile cu ajutorul monitorizarii temperaturii bazale - iata cum se face

Urmărirea ovulației și a zilelor fertile cu ajutorul monitorizării temperaturii bazale - iată cum se face

Măsurarea temperaturii bazale este o componentă a metodei de conceptie bazate pe conștientizarea fertilității prin metode simptomatice. Urmând reguli care combină modificările temperaturii bazale  cu urmarirea modificărilor mucusului cervical, zilele cele mai fertile ale ciclului pot fi estimate (adică atunci când cineva are cea mai mare probabilitate de a rămâne însărcinată).

Iată cum se face urmărirea ovulației cu ajutorul monitorizării temperaturii bazale și care sunt zilele fertile.

veti citi
Temperatura bazală a corpului și urmărirea ovulației
Ce este temperatura bazală
Temperatura bazală și metoda de conștientizare a zilelor fertile
Zile fertile și fereastra fertilă
Ce temperatura bazală este normală
Calculatorul zilelor de ovulație - metoda digitală
Urmărirea ovulației: metode și secrete

Temperatura bazală a corpului și urmărirea ovulației

Sa incepem cu lucrurile de baza care trebuie stiute

Temperatura bazala a corpului este temperatura corpului tău în repaus, masurata atunci când te trezești prima dată dimineața. Hormonii reproductivi produc o crestere măsurabila asupra temperaturii bazale unei femei. Un termometru digital este mai sensibil decât un termometru obișnuit și măsoară temperatura mai precis. (masurare sub brat)

Temperatura de repaus a corpului unei femei (temperatura bazala) crește ușor în a doua jumatate (faza luteală) a ciclului menstrual

Urmărirea cu atenție a temperaturii bazale a corpului cu un termometru te va ajuta să știi când a avut loc ovulația. Imediat, urmeaza inca 24 de ore fertile. De retinut, cele mai fertile zile sunt 5 zile intaintea ovulatiei.

Temperatura bazala poate fi utilizată în combinație cu modificări ale mucusului cervical pentru a determina zilele fertile.

Ce este temperatura bazală

Temperatura bazala este prima temperatură a ta de dimineața. Imediat după ovulație, crește ușor - uneori cu mai puțin de un grad - și rămâne mai mare până când începe perioada ta. Dacă îți înregistrezi temperatura în fiecare zi, poți observa modificările subtile care înseamnă că unul dintre ovarele tale a eliberat un ovul.

Temperatura bazala este ușor mai scăzuta în faza foliculară (prima jumătate a ciclului menstrual) și crește după ovulație și rămâne ridicat pe toată faza luteală (a doua jumătate a ciclului menstrual). Această creștere a temperaturii are loc ca răspuns la progesteron, care este eliberat după apariția ovulației. Progesteronul pregătește uterul pentru implantarea unui ovul fertilizat. Schimbarea de temperatură după ovulație este ușoară - Temperatura bazala crește doar cu aproximativ 0,3ºC până la 0,6ºC - și poate fi ușor afectată de factori precum boala, alcoolul și modificările somnului.

Pentru a vă lua temperatura bazala, trebuie să:

Folosiți un termometru digital pentru corp. Este mai sensibil decât unul standard și va afișa schimbări de temperatură până la o fracțiune de grad.

Luați-vă temperatura în același timp în fiecare dimineață. Faceți-o întotdeauna înainte de a vă ridica din pat. (Pentru a fi mai ușor, țineți termometrul pe noptieră.) Chiar și ridicarea pentru a merge la baie vă poate afecta temperatura corpului. La fel și fumatul, băutul sau somnul rău.

Temperatura bazala nu iti spune exact când ai ovulat și poate dura câteva luni până când începi să vedeți un model. Este foarte probabil să rămâi însărcinată cu 2 sau 3 zile înainte ca ovarul tău să elibereze un ou, apoi încă 12 până la 24 de ore după asta. Când temperatura a crescut de 3 zile, șansele dvs. de a concepe scăderea.

diagrama temperatura bazala
Aceasta este model de monitorizare a ciclului menstrual - puteti gasi o varianta mai mare, de printat, aici

schimbarea temperaturii bazale

In exemplu de mai sus puteti vedea ziua ovulatiei (cea in care se schimba brusc media temperaturii bazale).
Important: este absolut necesar ca temperatura bazala sa fie masurata in fiecare zi la aceeasi ora.

Temperatura bazală și metoda de conștientizare a zilelor fertile

Masurarea temperaturii bazale este o componentă a metodei de conceptie bazate pe conștientizarea fertilității prin metode simptomatice.  Urmând reguli care combină modificările temperaturii bazale  cu urmarirea modificărilor mucusului cervical, zilele cele mai fertile ale ciclului pot fi estimate (adică atunci când cineva are cea mai mare probabilitate de a rămâne însărcinată)

Calculatorul zilelor de ovulație - metoda digitală

Calcularea aproximativa a datei ovulatiei este posibila numai femeilor cu un ciclu menstrual regulat, pe cand cele care au o menstruatie neregulata le este recomandat sa foloseasca metode aditionale.

Selecteaza data primei zile a ultimei perioade menstruale

   

Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

Data ovulatiei este:

Perioada fertila este este:

  

Zile fertile și fereastra fertilă

"Fereastra fertila" se refera la intervalul din ciclul de fertilitate feminin in timpul careia o femeie este capabila sa ramana gravida - aceasta include, de obicei, ziua in care ovuleaza si cele cinci zile care preced ovulatia. Acesta este cel mai bun moment pentru a avea relatii sexuale daca incercati sa concepeti. Cu toate acestea, raportul sexual in afara ferestrei fertile nu trebuie evitat!

Ce temperatura bazală este normală

Temperatura bazala variază de obicei între 36,1 ° C și / 37,2 ° C (7). Temperatura medie bazală a corpului poate insa varia de la femeie la femei si in functie de ora zilei și de activitatea anterioara.

Urmărirea ovulației: metode și secrete

Ar trebui sa fie simplu: Stiind cand are loc ovulatia, cuplurile vor sti cand sa faca sex pentru a concepe un copil. Cu toate acestea, am aflat din capitolul despre ovulatie din ghidul nostrru ca urmarirea ovulatiei bazata pe ultimul ciclu menstrual este problematica.

Exista insa si alte metode, mai sigure pentru a urmari ovulatia. Dar fiti atenti! Ovulul este disponibil pentru fertilizare numai 12 pana la 24 ore intr-un ciclu. Acesta este un interval de timp foarte scurt! Urmarirea ovulatiei poate deveni cu usurinta o corvoada si sexul doar ceva ce trebuie facut la o ora fixa. Este important sa va pastrati romantismul si spontaneitatea. Si sa stiti niste date cheie si secrete citeste in continuare aici.

autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2021
 Referinte: Britisn Medical Journal.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Ovulatie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII