Care sunt riscurile la o a treia cezariana? Uterul meu mai suporta inca o operatie? - iata ce spune medicul ginecolog

Care sunt riscurile la o a treia cezariana?  Uterul meu mai suporta inca o operatie? - iata ce spune medicul ginecolog

Care sunt riscurile la o a treia cezariana? Uterul meu mai suporta inca o operatie? - iata ce spune medicul ginecolog

Care sunt riscurile la o a treia cezariana?  Uterul meu mai suporta inca o operatie? - iata ce spune medicul ginecolog

veti citi
E adevat ca riscurile cresc cu fiecare operatie cezariana?
Ce complicatii pot aparea dupa mai multe operatii cezariene?
Cand sa spui NU la nasterea prin cezariana

E adevat ca riscurile cresc cu fiecare operatie cezariana?

O prima operatie de cezariana - programata, (ceea ce înseamnă că mergeți la spital pentru o nastere cezariana care e planificata) are o rată de complicații de 2-3%.

Cele mai frecvente complicații sunt infecțiile, sângerarea excesivă și vătămarea altor organe înconjurătoare, și anume vezica urinară și / sau intestinele.

De fiecare dată când se face o operatia cezariana, riscul de a avea o complicație crește, cum ar fi riscul de rănire a vezicii urinare și a intestinelor. În plus, există întotdeauna cicatricea care apare cu operația, ceea ce o poate face a doua, a treia sau a patra oară mult mai complicată. Și mai multe complicații pot apărea pe măsură ce numărul de oeratii cezariene la o anumita pacienta creste.

Ce complicatii pot aparea dupa mai multe operatii cezariene?

Mai jos este o listă cu care sunt complicațiile, cu o descriere a scrisorii sau fiecare.

Placenta previa

In cazul de placenta previa, placenta implantează peste colul uterin în loc de peretele uterului. Aceasta poate duce la sângerare în timpul sarcinii și la o naștere prematură.

Placenta Accreta

In acest caz - placenta accreta / increta / percreta -se produce o atașare anormală a placentei de peretele uterin. În loc să se desprindă placenta și să iasă frumos după naștere, este lipita de peretele uterului, ceea ce poate duce la sângerare excesivă.

Atonie uterină / sângerare excesivă

In acest caz, va fi mai probabil ca mușchii uterului să nu se contracte după fiecare naștere ulterioară, ceea ce duce la sângerare excesivă care necesită medicamente și, ocazional, o intervenție chirurgicală suplimentară pentru a opri sângerarea.

Ruptura uterină

De fiecare dată când se face o incizie în peretele uterin, se formează o cicatrice, iar cicatricea este mai slabă decât mușchiul din jur. Inciziile multiple pot crea destul de mult țesut cicatricial, ceea ce duce la o separare a mușchiului uterin pe măsură ce sarcina progresează și uterul crește.

Asadar...

Cel mai bine este să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate riscurile posibile, astfel încât să fiți bine informate.  Dar, înainte de a vă panica, sa stiti că majoritatea femeilor care au a treia operatie cezariana nu au probleme asa ca, daca privim lucrurile pozitiv - sunt toate sansele ca totul sa decurga bine.

Citeste Cezariana este o rana pe uter. Iata cum te vei recupera acasa si 6 lucruri de care trebuie sa ai grija - sfatul medicului ginecolog

Cand sa spui NU la nasterea prin cezariana

Nasterea prin cezariana a devenit mult mai solicitata in ultimii 40 ani pentru o varietate de motive. Insa, nasterea naturala ofera femeilor o recuperare rapida, o sansa redusa la infectii si leziuni de la operatie. Pentru copil, riscul vatamarii este mai mic, existand un risc mai mare de respiratie ingreunata neonatala la copiii nascuti prin cezariana.

Iata insa o serie de explicatii foarte utile - data de o mama, medic american - despre cand ar trebui sa spuna femeile insarcinate NU la nasterea prin cezariana si mai ales DE CE.

 Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda

Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2020
revizuit de Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Gica
    Gicatrimis la 3/7/2023

    Am 3cezariane È™i acum un fibrom mai pot sÄ mÄ operez

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII