Bebelusul refuza sanul? Eruptia dentara ar putea fi cauza

Bebelusul refuza sanul? Eruptia dentara ar putea fi cauza

Bebelusul refuza sanul? Eruptia dentara ar putea fi cauza

Bebelusul refuza sanul? Eruptia dentara (primii dinti de lapte) ar putea fi cauza. Alaptatul pune presiune pe gingiile inflamate, ceea ce face ca suptul sa fie dureros.

veti citi
Bebelusul meu refuza sanul - ce motive ar putea avea?
Eruptia dentara la bebelusi
Dintii de lapte ai bebelusului: cand apar, simptome si ce e de facut
Alte motive pentru care bebelusul refuza sanul

Bebelusul meu refuza sanul - ce motive ar putea avea?

Bebelusul meu a inceput sa refuze sanul si nu stiu de ce. Totul mergea foarte bine in ultimele saptamani.... Care ar putea fi motivul? - intreaba o mamica la sectiunea de intrebari de pe Comunitatea Desprecopii.

Respingerea brusca a sanului, adica greva a suptului este foarte comuna in randul bebelusilor si are aproape intotdeauna o cauza anume.
Una din cauze are de a face aparitia dintilor de lapte - cu alte cuvinte, o eruptie dentara. Iata ce trebuie sa stii ...

Eruptia dentara la bebelusi

Desi primul dinte apare la bebelusi in jurul lunii a cincea sau chiar a sasea (bebelusul de cinci luni aici), unii bebelusi au prima eruptie dentara mai devreme iar unii sugari au primul dinte chiar la 4 luni.

Alaptatul pune presiune pe gingiile inflamate, ceea ce face ca suptul sa fie dureros. Atunci cand aparitia dintilor este motivul respingerii sanului, de obicei bebe se apuca sa suga cu entuziasm dupa care renunta din cauza durerii.

Dintii de lapte ai bebelusului: cand apar, simptome si ce e de facut

Primii dinti ai bebelusului incep sa se formeze foarte devreme, chiar din timpul sarcinii. Deci ingrijirea dintilor copilului incepe mult inainte de nastere, cand este foarte important ca alimentatia mamei sa fie corecta si sa contina toate elementele necesare pentru ea si viitorul copil. Desi dureaza cateva luni pana apar “dintii de lapte”, ei cresc constant inca de la nastere. Parintii pot urmari pozitia lor marcata de mici umflaturi la nivelul gingiilor.

Varsta la care apare primul dinte variaza intre 5 si 10 luni, dupa cum se poate poate vedea in infograficul nostru. Dar, iata pe larg, cum apar primii dintisori, ce fel de dureri au bebelusii si cum se ingrijesc dintisorii de lapte.

► Despre greva suptului la bebelusi, citeste in continuare Greva suptului bebelusului: cauze si gestionare

Alte motive pentru care bebelusul refuza sanul

Bebelusul refuza sanul? Poate ca nu ii place ce ai mancat

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput.

Citeste toate informatiile de la aceasta 
sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate (c) 2020

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII