Bebelusul refuza sanul? Poate ca nu ii place ce ai mancat

Bebelusul refuza sanul? Poate ca nu ii place ce ai mancat

Bebelusul refuza sanul? Poate ca nu ii place ce ai mancat

Bebelusul refuza sanul? Poate ca nu ii place ce ai mancat si atunci va trebui sa elimini acel aliment sau condiment din alimentatia ta, mami - pana cand iti vei intarca bebelusul.

veti citi
Bebelusul meu sugea foarte bine si brusc, de cateva ore imi refuza sanul
Sunt si bebelusi care nu sunt deranjati de nici un aliment din alimentatia mamei

Bebelusul meu sugea foarte bine si brusc, de cateva ore imi refuza sanul

Bebelusul meu sugea foarte bine si brusc, de cateva ore imi refuza sanul. Oare de ce?  Care ar putea fi motivul? - intreaba o mamica la sectiunea de intrebari de pe Comunitatea Desprecopii.

Respingerea brusca a sanului, adica un fel de greva a suptului este foarte comuna in randul bebelusilor si are aproape intotdeauna o cauza anume.
Una din cauze are de a face cu ce ai mancat in ultimele 24 de ore tu, mami...

Deci ce anume ai mancat?

Deci, gandeste-te. Ai mancat cumva usturoi sau ceapa verde? Sau poate niste pesto delicios? Sau ai mancat mancare chinezeasca sau sarmale? 

Ei bine, incearca sa te gandesti ce anume ai mancat ... pentru ca s-ar putea ca bebelusul sa nu aprecieze anumite arome din mancarea pe care ai mancat-o si care acum da un anumit iz si aroma ... laptelui pe care el in primeste de la tine. Caruia lui nu ii place.

Iar daca iti dai seama ce aroma sau aliment ar putea sta la baza refuzului, vei putea sa eviti acele alimente pana cand intarci bebelusul.

Sunt si bebelusi care nu sunt deranjati de nici un aliment din alimentatia mamei

Este adevarat insa ca sunt si bebelusi care nu sunt deloc deranjati de arome sau condimente puternice - mai ales daca sunt obisnuite cu ele de pe vremea concediului din burtica mamei... Unor bebelusi le place laptele cu un gust aparte insa, pentru ca toti bebelusii sunt diferiti si au preferintele lor... altii nu apreciaza un laptic aromatizat...

► Despre greva suptului la bebelusi, citeste in continuare Greva suptului bebelusului: cauze si gestionare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput.

Citeste toate informatiile de la aceasta 
sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate (c) 2020

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII