Cand voi simti primele miscari ale bebelusului? Iata raspunsul medicului.

Cand voi simti primele miscari ale bebelusului? Iata raspunsul medicului. | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Unul din cele mai asteptate si minunate momente din timpul sarcinii este acela cand simti pentru prima data miscarile bebelusului tau. Dar cum se simt miscarile bebelusului si cat de des apar? Trebuie tinuta o evidenta a miscarilor? Cand e cazul sa te ingrijorezi?

Ne raspunde la aceste intrebari, doamna Dr. Vasilika Gero, medic primar obstetrica-ginecologie la MEDICOVER.

Cand se simte copilul miscandu-se in burtica?

Probabil la prima sarcina nu veti simti copilul miscand pana la 16-22 saptamani de sarcina, desi miscarile apar de la 7-8 saptamani. Mamele la a doua sau a treia sarcina, vor simti mult mai devreme miscarile bebelusului. La fel si gravidutele mai slabe.

Cum se simt miscarile bebelusului?

Viitoarele mamici descriu senzatia ca aripile unui fluture care zboara, la inceput miscarile sunt timide, delicate - pot fi confundate cu senzatia de foame sau cu miscarile intestinale. Miscarile se simt mai usor cand sunteti asezata si odihnita.

Cat de des trebuie sa fie simtite miscarile bebelusului?

La inceput nu le vei simti foarte des. Dupa ce bebelusul creste, le vei simti mai puternice si de multe ori pe zi.

Fiecare bebelus e unic, nu trebuie sa faci comparatie cu alti bebelusi.

Trebuie sa tin evidenta miscarilor?

In trimestul III de sarcina ar fi indicat sa urmaresti si sa numeri miscarile zilnice ale bebelusului. O sa afli destul de usor ca si el are ritmul lui zilnic de somn si veghe. Te ajuta sa descoperi potentialele probleme ale bebelusului in burtica.

Cum se tine evidenta miscarilor bebelusului in sarcina?

Alegi acelasi interval orar in fiecare zi. Cand esti relaxata si odihnita, urmaresti perioada de timp in care bebelusul se misca de 10 ori.

Cand ne ingrijoram?

Daca nu simti primele miscari pana la 24 de saptamani de sarcina sau simti o scadere in ritmul regulat al miscarilor, se recomanda un consult obstetrical.

Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii

Miscarile bebelusului in burtica mamei, fac parte din galaxia de emotii ale oricarei gravidute. Cum misca bebelusul, cat de des si cat de tare ar trebui sa simtim aceste miscari ? Si in ce saptamana de sarcina? Citeste mai departe...

 

 

Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea de forum Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii © 2020
Cu contributia doamnei Dr. Vasilika Gero, medic primar obstetrica-ginecologie, Medicover
Toate drepturile rezervate Desprecopii