Biscuitii pentru stimularea lactatiei - iata cum functioneaza si cum se fac

Biscuitii pentru stimularea lactatiei - iata cum functioneaza si cum se fac

Biscuitii pentru stimularea lactatiei - iata cum functioneaza si cum se fac

Biscuitii pentru stimularea lactatiei - iata cum functioneaza si cum se fac.

Dacă esti o mamă care alăptează si vrei sa iti cresti cantitatea de lapte matern esti cu siguranta interesata de acest subiect.

veti citi
biscutii care sunt benefici alaptarii - iata faptele
Iata de ce poti sa consideri biscuitii pentru lactatie
Beneficiile biscuitilor pentru lactatie
Alaptarea si marirea productiei de lapte matern
 

In lumea mamicilor din Comunitatea Desprecopii circula de multi ani zvonul despre acesti biscuiti magici care stimuleaza productia de lapte matern.

Dar sa va povestim despre biscutii care sunt benefici alaptarii - iata faptele

Dacă esti o mamă care alăptează si vrei sa iti cresti cantitatea de lapte matern esti cu siguranta interesata de acest subiect. Multe mame cred în puterea acestor biscuiti de a le ajuta să-și crească oferta de lapte, dar adevărul este că nu există suficiente dovezi care să susțină acest lucru.

Probabil ca secretul se afla in ingrediente

Se pare că au efecte magice. Și este vorba despre ingrediente. Biscuitii pentru laptatie sunt făcuti din ingrediente precum semințele de in, drojdia de bere sau ovăzul rulat despre care se crede că îmbunătățește aprovizionarea cu lapte și ajută la hrănirea noilor mame. Multe retete contin si schiduf sau fenicul. Ingredientele pot varia, în funcție de rețeta aleasă.

Iata de ce poti sa consideri biscuitii pentru lactatie

Desi laptele matern este hrana ideala pentru bebelușul tău, este posibil ca alăptarea să nu meargă întotdeauna așa cum este planificata pentru unele mame, din diferite motive:

- o productie redusa de lapte matern

- dificultati in pozitionarea corecta a bebelusului la mamelon

- Îngrijorări legate de greutatea bebelușului

- Îngrijorări legate de consumul de medicamente

- Nu se poate pompa la locul de muncă

- Motive culturale

- Lipsa sprijinului familiei

Deci, da, alăptarea este dificilă și, ca mamă nouă, este foarte ușor să te simți copleșita. De fapt, Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca 60% dintre mame nu alăptează atât timp cât au planificat.

Dar există speranță. Multe mame spun ca acesti biscuiti le-au facut mult bine in alaptare. Știința nu susține aceste informații, deoarece nu există suficiente dovezi. Dar mamele cred în puterea acestor biscuiti de lactație. Acesti biscuiti conțin galactagogi (diverse plante medicinale care cresc aprovizionarea cu lapte). Cele mai frecvent utilizate galactagogi pe bază de plante sunt schinduful (fenugreeck), armurariul și lucerna.

schinduf alaptare
schinduf

Beneficiile biscuitilor pentru lactatie

1. Sunt nutritivi

A fi o mamă care alăptează este istovitor iar alăptarea te infometeaza si ai nevoie de gustări hrănitoare. Acesti biscuiti contin plante, vitamine și minerale care stimuleaza energia și sistemul imunitar. Ai nevoie de acel impuls energetic.

Din cauza vitaminelor și mineralelor esențiale pe care le conțin, biscuitii pentru lactație sunt considerati (deși nu sunt suficiente dovezi) ca stimuleaza productia de lapte matern.

Citeste si 5 sfaturi pentru stimularea lactatiei cand ai impresia ca nu ai lapte suficient

2. Pot imbunatati digestia

Biscutii pentru lactatie te pot ajuta cu digestia, deoarece unele retete contin si plante care ajuta digestiei (cum ar fi schinduful sau feniculul), care sustin un sistem digestiv sănătos.

3. Contin drojdii sanatoase si vitamina B1

Vă oferă vitamine B (fără B12), proteine, seleniu și crom. Vitamuna B1 este cunoscuta pentru capacitatea de a ajuta la digestie, piele, păr și funcția hepatică.

4. Contin elementul magic - schinduf

Daca adaugi si schinduf in reteta de biscuiti - Folosita de secole, această plantă a devenit faimoasă pentru proprietățile sale asociate cu stimularea productiei de lapte matern. Are fitoestrogeni (sunt compuși derivați de plante care se găsesc într-o mare varietate de alimente, în special în soia) care scad nivelul glicemiei.

► Aici o reteta de biscuti pentru lactatie Stimularea lactatiei: fursecurile delicioase care sunt de mare folos

Alaptarea si marirea productiei de lapte matern

Se poate creste productia de lapte matern? Aproape toate mamele care alapteaza, se intreaba la un moment daca bebelusul lor primeste suficient lapte. Intrucit nu se poate masura laptele matern pe care micultul l-a 'servit' la san la fel ca si cel dat 'la sticla' - este usor de alunecat pe panta nesigurantei referitoare la cantitatea de lapte pe care i-o puneti la dispozitie. Primul lucru pe care il puteti constata este daca cantitatea de lapte pe care o produceti este cu adevarat foarte mica sau nu.

Desprecopii va prezinta o serie de mini-strategii in arta alaptarii care pot mari productia de lapte matern.

Forumul de ALAPTARE 

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII