5 sfaturi pentru stimularea lactației cand ai impresia că nu ai lapte suficient

5 sfaturi pentru stimularea lactatiei cand ai impresia ca nu ai lapte suficient

5 sfaturi pentru stimularea lactației cand ai impresia că nu ai lapte suficient

Alăptatul este benefic, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. De aceea, cele mai multe mămici iși doresc să alăpteze cel puțin in primele 6 luni ale copilului. Din păcate, intențiile bune nu sunt mereu și suficiente. Pentru că multe mămici se lovesc de problema lactației scăzute.

• Iata 5 sfaturi pentru acele mame care se descurajeaza atunci cand intampina dificultati in stimularea lactatiei...cu sfaturi concrete care pot ajuta cresterea lactatiei.

- veti citi:
Alăptarea bebelusului poate începe cu o serie de dificultăți și neclarităti
Fii relaxată și nu-ți mai face griji pentru orice!
Invată principiile de bază ale alăptarii
Bea multe lichide!
Ai grijă de sânii tai!
Evită pe cât posibil biberonul sau suzeta!
11 semne ca alaptarea bebelusului nu merge bine. Cu realism despre alaptare - sfatul specialistilor
Hiperlactația sau AJUTOR, am prea mult lapte - ce e de făcut?
Alăptarea, etapele alăptarii și nevoile bebelușului
Forumul de ajutor ale mamicilor care alăptează

Alăptarea bebelusului poate începe cu o serie de dificultăți și neclarităti

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusivă pana la 6 luni. Multe mamici chiar reusesc acest lucru, altele nu. Multe mamici au probleme cu alaptarea si de aceea, le oferim tot suportul pentru a depasi problemele alaptarii la sectiunea Alaptarea Bebelusului - ghid complet.

Mai jos am pregatit cateva sfaturi pentru acele mame care se descurajeaza atunci cand intampina dificultati in stimularea lactatiei. Alaptatul este benefic, atat pentru mama, cat si pentru bebelus. De aceea, mai multe femei isi doresc sa alapteze cel putin in primele 6 luni ale copilului. Din pacate, intentiile bune nu sunt mereu si suficiente. Pentru ca multe mamici se lovesc de problema lactatiei scazute. Copilul plange de foame, iar mamele deznadajduite, dau fuga la magazin dupa lapte praf. In anumite situatii exceptionale, extrem de rare ce-i drept, aceasta este de fapt singura solutie, dar de cele mai multe ori, scaderea lactatiei este doar o problema temporara, care poate fi prevenită.

Fii relaxată și nu-ți mai face griji pentru orice!

Orice femeie poate alapta, corpul mamei avand aceasta capacitate de a produce lapte. Nici marimea sanilor sau alte caracteristici ale acestora nu au vreo influenta. Important este sa fii rabdatoare si sa nu te lasi descurajata de dificultatile care pot aparea in primele zile dupa nastere. Aminteste-ti, de asemenea, ca nu se supara nimeni pentru incercarile nereusite din primele zile, Fluxul de lapte depinde de productia de oxitocina, iar cantitatea sa depinde de starea ta de spirit. Chiar daca nu este usor, ar fi bine ca atunci cand alaptezi sa fii relaxata si odihnita si sa te concentrezi doar asupra bebelusului care suge, lasand deoparte alte griji.

Invată principiile de bază ale alăptarii

Dupa ce ai invatat cum sa atasezi corect copilul la san si ati inceput sa va obisnuiti unul cu altul, poti incepe sa te gandesti ce sa faci pentru ca alaptarea sa fie de lunga durata si de succes.

Exista mai multe conditii care trebuie indeplinite pentru ca cel mic sa se bucure de acest aliment pretios – laptele matern pentru un timp indelungat. In primul rand bebelusul trebuie hranit in mod regulat si frecvent. Cu cat bebelusul suge mai mult lapte, cu atat sanii produc mai mult. De obicei nou-nascutii sug la fiecare 3-4 ore, dar nu exista o regula. Asadar cel mai bine ar fi sa-ti hranesti bebelusul la cerere.

Alaptarea trebuie sa se faca la ambii sani alternativ, astfel incat sa produci aceeasi cantitate de lapte. Daca nu se intampla acest lucru dintr-un motiv sau altul (din cauza comoditatii sau dintr-un capriciu al bebelusului tau) lactatia la sanul respectiv va fi inhibata.

Bea multe lichide!

Apa este principala componenta a laptelui matern. Femeile aflate in perioada alaptarii ar trebui sa consume cu aproximativ 800 ml de lichid mai mult decat de obicei (norma pentru o femeie adulta este 1,5-2 l). Cel mai bun este sa consumi apa plata, dar poti sa bei, de asemenea ceai, sucuri din fructe sau plante, compoturi. Evita cafeaua naturala si bauturile acidulate dulci. Unele mamici au povestit pe forumul Desprecopii ca au baut bere fara alcool si au simtit ca le creste cantitatea de lapte din sani.

► Citeste 7 rețete de smoothie-uri pentru lactație - ușoare și delicioase

Ai grijă de sânii tai!

Inceputurile alaptarii pot fi insotite de probleme comune, cum ar fi mameloane iritate sani angorjati sau mastita. Important este sa reactionezi rapid, deoarece acestea pot impiedica alaptarea. Nu uita ca simptomele asociate cu alaptarea nu sunt un motiv pentru a opri alaptarea. Din contra, sanii angorjati si plini cu lapte se vor goli cel mai usor prin alaptare frecventa.

Evită pe cât posibil biberonul sau suzeta!

In timpul primelor saptamani dupa nastere, nu-i oferi bebelusului tau o suzeta, conceputa special pentru a satisface nevoia de a suge a copilului. Ofera-i mai degraba sanul, stimuland si stabilizand in felul acesta lactatia pentru ca, in timpul hranirii cu biberonul, laptele matern curge mai usor decat la san, iar bebelusul poate ajunge sa prefere hrana direct din biberon. Nu-i oferi bebelusului apa, pentru ca laptele matern satisfice atat nevoia de hrana, cat si setea.

11 semne ca alaptarea bebelusului nu merge bine. Cu realism despre alaptare - sfatul specialistilor

Fie ca plescaie, fie ca bebelusul pare agitat si nefericit dupa ce papa, sau ca vrea iar la san dupa jumatate de ora - sau ca e prea somnoros si oboseste repede dupa ce incepe sa manance, ca are putine scutece cu pipi sau scaunul nu evolueaza asa cum ar trebui, exista 11 semnale ca alaptarea nu merge bine de care e bine sa stii, draga mami de bebelus.  Iata 11 semne ca alaptarea bebelusului nu merge bine. Cu realism despre alaptare - sfatul specialistilor

Hiperlactația sau AJUTOR, am prea mult lapte - ce e de făcut?

Desi in timpul alaptarii, mamicile sunt in general preocupate de intrebarea daca au sau nu lapte suficient pentru bebelus, din intrebarile de panica de la Desprecopii ne putem da seama ca exista si situatii cand problemele par sa apara cand este prea mult lapte :)

Sa privim pozitiv: cand e sa luam in considerare faptul ca exista si mamici ca nu au capacitatea de a produce suficient lapte pentru bebelusi, indiferent ce fac, atunci cand aveti prea mult lapte este o problema relativ simpla pentru alaptare si de obicei este destul de usor de rezolvat. Hiperlactația este atunci când corpul mamei produce mult mai mult lapte matern decât are nevoie bebelusul - iată ce e de făcut.

Tot despre stimularea lactatiei mai poti citi

Pastilele pentru stimularea lactatiei: nu exista dovezi ca functioneaza

Stimularea lactatiei: fursecurile delicioase care sunt de mare folos

Alăptarea, etapele alăptarii și nevoile bebelușului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Ghid de alăptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com,
realizat cu sfaturile dnei medic pediatru Stefana Zamfir si a dnei Delia Bruma, consultanta in alaptare, Iasi.
Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII