Testul care iti spune daca ai avut coronavirus - testul de anticorpi a fost lansat

Testul care iti spune daca ai avut coronavirus - testul de anticorpi a fost lansat

Testul care iti spune daca ai avut coronavirus - testul de anticorpi a fost lansat

In momentul la care citesti acest mesaj, sunt sanse ca tu sa fi fost deja infectat cu coronavirusul Covid-19.

Multi cercetatori sunt de parere ca exista foarte multe persoane care au simptome de infectare cu virusul COVID-19 - foarte blande sau de genul unei raceli - multi nestiind ca au fost deja infectati cu acest virus. Iar daca au fost deja infectati cu acest virus, exista un anumit anticorp in sangele lor care poate fi identificat. Testul de depistare al anticorpilor de coronavirus poate fi de mare folos persoanelor din sistemul medical care in loc sa fie izolate - pot sa iti continue munca pe frontul de urgente.

veti citi
Ce este un test de anticorpi coronavirus?
Cum putem fi testati pentru coronavirus?
Ce este testul de anticorpi COVID-19?
Cum functioneazã in mod practic acest test?

Ce este un test de anticorpi coronavirus?

Exista temeri ca mii, sute de mii de persoane ar putea fi infectate deja cu coronavirusul COVID-19 - mult mai multe persoane decat spun cifrele oficiale. Iar din aceasta situatie, tot mai multi cercetatori sunt de parere ca exista foarte multe persoane care au simptome foarte blande sau de genul unei raceli - multi nestiind ca au fost deja infectati cu acest virus. Iar daca au fost deja infectati cu acest virus, exista un anumit conticopr in sangele lor care poate fi indetificat.

Cum putem fi testati pentru coronavirus?

În prezent, există două tipuri de teste pentru Covid-19 - unul este cu ajutorul un tampon nazal care spune dacă avem virusul în prezent, cunoscut sub numele de test antigen.

Insa mai exista un test nou - numit testul de anticorpi, care poate spune daca am avut deja infectia cu coronavirus (si noi nu am stiut). Acest test se poate face cu ajutorul unei picaturi de sange.

test anticorpi coronavirus

O mare parte din medici sau cadre medicale sunt in autoizolare la domiciliu în mod inutil, fie pentru că au simptome, fie pentru ca cineva din casa lor are sau a avut simptome. Știind dacă aceste persoane au avut cu adevărat coronavirus i-ar putea ajuta să revină la muncă rapid.

Ce este testul de anticorpi COVID-19?

Când o persoană se infectează cu un virus, organismul începe să creeze proteine special concepute numite anticorpi pentru a lupta împotriva infecției. După ce se recuperează, acești anticorpi plutesc în sânge luni întregi, poate chiar ani.

Așadar, un test care caută în mod special anticorpi va fi capabil să spună dacă ați fost deja expus la Covid-19. Se presupune că orice persoană care a avut deja boala este imună la apariția ei din nou.

Verificarea care a fost dezvoltată pentru Covid-19 este un test de sânge înțepător, probele fiind trimise în laboratoare și rezultatele disponibile în câteva zile.

Cum functioneazã in mod practic acest test?

Dr. Hilary Jones, medic de familie a exlicat in emisiunea Good Morning Britain - de la televiziunea engleca, că este „aproape ca un test de sarcină, cu excepția cazului în care ai nevoie de o picătură de sânge”.

Arătând cum funcționează, el a spus că o picătură de sânge intră în gaura - o gaură mică în partea de jos - urmată de două picături de soluție tampon. El a continuat: „Acest lucru migrează filtrul către substanțe chimice care creează imunitate.

El a adăugat că există două tipuri de anticorpi pe care organismul îl face atunci când suntem expuși la virus - IGG și IGM.

"Anticorpii IGG durează mai mult pentru a se dezvolta după o infecție acută", a spus el.

„Probabil că intră în 14 zile și ating maximul la cinci săptămâni și poate dura șase luni.

„Anticorpul IGM este creat în șapte zile de la o boală acută și atinge vârful în jur de două-trei săptămâni.

„Deci, ceea ce arată acest test - și al meu a fost negativ - arată că ați avut deja infecția și aveți anticorpi și sunteți imun, sau nu ați fost expus la virus”.

Aceste teste vor fi puse in vanzare in Marea Britanie in cateva zile.

Citeste Coronavirus - care sunt sansele vindecarii de COVID-19?

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS in Romania

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
surse de informatii: BBC.co.uk

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII