Ești insărcinată? Iată cum să te antrenezi BINE pentru a impinge eficient in timpul travaliului

Esti insarcinata? Iata cum sa te antrenezi BINE pentru a impinge eficient in timpul travaliului

Ești insărcinată? Iată cum să te antrenezi BINE pentru a impinge eficient in timpul travaliului

Pentru multe femei, durerile contracțiilor și stresul împingerii din timpul travaliului - fac parte din cel mai dureros și intens eveniment al vieții. 💪👶🌟 Dar, merită!

• Iată cum să te antrenezi pentru a împinge eficient în timpul travaliului și alte detalii din timpul nașterii vaginale. 🤰

veti citi
Nasterea vaginala, acele momente unice cand trebuie sa fii puternica si sa impingi ...
Impingerea in timpul travaliului este o treaba serioasa
E bine sa stii ca doctorii si asistentele au vazut multe la viata lor
Iata de ce trebuie sa impingi serios
Nașterea pas cu pas
De ce ați ales nașterea naturală? Din experiența altor mămici
Despre nasterea naturală

Nasterea vaginala, acele momente unice cand trebuie sa fii puternica si sa impingi ...

Pentru fiecare femeie catre trece prin travaliul unei nasteri vaginale, experientele sunt unice. Da, nasterea este, de obicei, un proces dureros si chiar sangeros...Pentru multe femei, durerile contractiilor si stresul impingerii  - fac parte din cel mai dureros si intens eveniment al vietii. Dar, merita! Pentru ca in momentul in care iti tii in brate mogaldeata... uiti tot.

nasterea vaginala impingere
fotografie - birthbeyondbias.com

Contractiile sunt dureroase - citeste aici cat de duresoare Contractiile travaliului - cum se simt? In general ca si crampele menstruale, doar de 10 ori mai puternice.

Daca ai ales o nastere vaginala fara epidurala, care are rolul de a te amorti, vei simti nevoia sa impingi sau sa opui rezistenta. In timpul travaliului, stadiul si dorinta de impingere incepe dupa dilatarea completa a colului uterin - cand capul bebelusului are cale libera de a iesi. Daca ai facut epidurala, nu vei simti nevoia sa impingi - dar doctorul sau asistenta iti va spune cand exact trebuie sa impingi... Si atunci va trebui sa iti faci treaba ca o femeie puternica ce esti.

Citeste Nasterea naturala fara medicamente sau epidurala - cum este si la ce trebuie sa te astepti

Impingerea in timpul travaliului este o treaba serioasa

Moasele spun ca senzatia pe care o are o femeie atunci cand impinge...este ca o arsura foarte puternica. S-ar putea sa ai aceeasi senzatie pe care o ai atunci cand esti constipata si nu poti elimina ... Multe femei au descris aceasta senzatie.

Alte femei spun ca au impins asa de tare ca se temeau ca li se va sparge vre-un vas de sange in cap. Altele, au povestit cum dupa nastere, toate micile capilare din zona albului de ochi erau sparte ... iar ochii au ramas congestionati cateva zile.

De citit Nasterea naturala este mai intensa fizic decat alergarea unui maraton

E bine sa stii ca doctorii si asistentele au vazut multe la viata lor

Printre reprizele de contractii si impingere, vei mai face si caca. Nu te rusina.  Este ceva foarte obisnuit sa faci caca sau pipi in timpul unei contractii sau in timpul unei reprize de impingere. Si, ca sa nu rosesti toata ... e bine sa stii ca doctorii si asistentele au vazut multe la viata lor. Nu sunt oripilati de functiile fiziologice ale unei femei care se afla in chinurile nasterii. Asta trebuie sa fie ultima ta grija. Si mai impinge o data!

Sa ne gandim de pilda la procesul de dilatatie din timpul nasterii naturale (vaginale) ... colul uterin al femeii se dilată până la 10 centimetri înainte de a fi gata să înceapă procesul de a impinge pentru a scoate bebelusul în lumea de afara.

Iata de ce trebuie sa impingi serios

Cu ajutorul acestei „diagrame de dilatare”, sau placa de dilatare -  putem sa intelegem ca nașterea unui bebelus nu este doar dureroasă, ci este si ceva ce pare imposibil ...

placa dilatare

Nașterea pas cu pas

Nasterea copilului este un proces care are trei stadii. Primul stadiu este faza inceperii regularizarii contractiilor combinata cu subtierea si dilatarea cervixului. Odata cu progresarea in acest stadiu - este cazul sa chemati doctorul sau sa va pregatiti de calatoria spre spital. Acest stadiu activ se sfarseste in momentul cind dilatatia ajunge la 10 cm. Al doilea stadiu incepe din momentul dilatatie de 10 cm si se sfarseste cu nasterea copilului - aceasta perioada este de fapt perioada 'impingerii'. Al treilea stadiu incepe imediat dupa iesirea copilului si consta in separarea si eliminarea placentei aici vei citi toate detaliile despre cum decurge travaliul - pas cu pas

Citeste si Nasterea naturala fara anestezie si medicamente: tipuri si tehnici de gestionare a durerii

De ce ați ales nașterea naturală? Din experiența altor mămici

Le-am intrebat pe mamicile care au nascut deja - de ce au ales nasterea naturala. Raspunsurile si experienta lor sunt importante si relevante pentru gravidutele care sunt acum in cautarea metodei ideale de nastere. Deci - iata ce au raspuns mamicile despre alegerea lor de a naste natural.

Despre nasterea naturală, mai puteti citi

7 beneficii ale nasterii naturale

Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica in acea zi

Nastere naturala sau prin cezariana sau de ce sunt atat de multe nasteri prin cezariana in Romania?

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE

autor: Desprecopii.com 2023
Material realizat cu sprijinul doamnelor Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com si Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, 
Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII