Cum ne protejam plamanii de noul coronavirus - acestea sunt sfaturile medicilor specialisti

Cum ne protejam plamanii de noul coronavirus - acestea sunt sfaturile medicilor specialisti

Cum ne protejam plamanii de noul coronavirus - acestea sunt sfaturile medicilor specialisti

Plămânii sunt principalul organ al organismului afectat de Covid-19 - ceea ce înseamnă că, dacă nu luați măsuri acum pentru a proteja sănătatea pulmonară, ar trebui să o faceți.

- vei citi:
Când vine vorba de oamenii care nu au probleme cu plămânii, sunt aceste recomandări oficiale eficiente?
Dacă virusul atacă plămânii, este mai important să facem acum acești pași?
Cât de îngrijorați ar trebui să fie oamenii în spatii publice, dacă au astm de exemplu?
Este necesar să purtăm cu toții mască când ieșim?
Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii

Trebuie sa ne protejam plamanii de boala Covid-19

Oamenii de știință încă învață ce simptome însoțesc Covid-19, noul coronavirus care a infectat întregul glob. Ceea ce se știe cu siguranță, este că boala respiratorie poate provoca infecții în tractul respirator superior, precum și pneumonie.

Dr. Albert Rizzo, ofițer medical principal al American Lung Association(ALA), oferă îndrumări despre cum să ne menținem plămânii sănătoși în timpul acestei pandemii - explică ce este sigur de făcut și ce nu, și vorbește despre motivul pentru care trecutul ALA l-a pregătit pentru prezent. Citeste Pneumonia cauzata de Covid-19 este diferita si mai severa - iata de ce

Când vine vorba de oamenii care nu au probleme cu plămânii, sunt aceste recomandări oficiale eficiente?

Inhalarea oricărei substanțe (vaping, tutun) nu este recomandată. Schimbarea comportamentului de viață este cea mai bună modalitate de a vă ajuta plămânii.

În al doilea rând, încercați să mențineți sănătatea generală cu exerciții fizice și o nutriție adecvată. Cu cât suntem mai sedentari, cu atât este mai rău pentru plămâni.

Acestea sunt puncte generale. De asemenea, puteți fi mai conștient de mediul în care munciți. Implică a fi în jurul substanțelor potențial periculoase sau a unui mediu foarte prăfuit? În general, calitatea aerului poate juca un rol în dezvoltarea unor probleme de sănătate de-a lungul timpului.

Dacă virusul atacă plămânii, este mai important să facem acum acești pași?

Da. Acum știm destul de multe despre coronavirus, încât, dacă aveți o boală cronică - mai ales dacă aveți o boală pulmonară cronică - se pare că nu aveți neapărat un risc mai mare de a vă infecta. Dar, dacă contractați infecția, vă încadrați într-o categorie de indivizi care prezintă un risc mai mare de a dezvolta complicații legate de acea infecție, care includ înrăutățirea oxigenării și probleme cu respirația, în măsura în care este posibil să aveți nevoie de un ventilator.

Cu cât sunt mai sănătoși plămânii, cu atât este mai puțin probabil să fiți în acel grup care vor dezvolta complicații.
Acestea fiind spuse, ne dăm seama că persoanele cu plămâni normali - tineri, sănătoși, în vârstă de 30 de ani - pot, din păcate, să fie grav afectate.

Citeste Pneumonia cauzata de Covid-19 este diferita si mai severa - iata de ce

O teorie este că virusul poate fi transmis prin aerosoli microscopici. Cât de îngrijorați ar trebui să fie oamenii în spatii publice, dacă au astm de exemplu?

Cred că este important să ne dăm seama că, în această perioadă de distanțare socială, nu înseamnă că nu poți ieși din casă. Înseamnă că, dacă doriți să ieșiți din casă, trebuie să respectați distanțarea socială care este citată atât de des acum - la 2 metri distanță.

Motivul: știm că atunci când oamenii tușesc sau doar vorbesc tare, picăturile care ies din gură nu se deplasează mai mult de aproximativ 2 metri. După ce cad pe o suprafață, nu vă mai fac rău - dar este și motivul pentru care este important să curățați adesea suprafețele și să nu vă atingeți fața, nasul sau gura cu mâinile nespălate. Dar a fi afară și a fi la cel puțin 2 metri distanță de ceilalți oameni este sigur.

Dacă ieși să stai pe o bancă în parc și atingi ceva, trebuie să nu uiți să te speli pe mâini.

Este necesar să purtăm cu toții mască când ieșim?

Chiar și SUA a schimbat unele dintre restricțiile privind măștile. Când vine vorba de publicul larg, o parte din motivul pentru care măștile pot fi mai des utilizate este faptul că începem să ne dăm seama acum că oamenii pot răspândi virusul, chiar dacă nu au simptome.

La începutul acestei pandemii, credeam că oamenii erau mai infecțioși imediat ce au prezentat o tuse. Dar acum știm că multe persoane sunt infectate dar nu au simptome. Deci, să porți o mască ar împiedica răspândirea virusului.

Simptomele de infectare cu coronavirus - pe larg

simtome coronavirus

simtome ale infectarii cu coronavirus - infografic

Citeste Coronavirus - care sunt sansele vindecarii de COVID-19?

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS

Unele persoane nu au simptome de coronavirus insa sunt infectate

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020

sursa: inverse.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII