Coronavirusul poate fi omorat cu aceste produse de curatenie daca sunt folosite corect - dar atentie la acestea care nu il pot distruge

Coronavirusul poate fi omorat cu aceste produse de curatenie daca sunt folosite corect - dar atentie la acestea care nu il pot distruge

Coronavirusul poate fi omorat cu aceste produse de curatenie daca sunt folosite corect - dar atentie la acestea care nu il pot distruge

Multe produse obișnuite de curățare a gospodăriei pot ucide coronavirusul dacă le folosim corect. Produsele dezinfectante trebuie folosite corect pentru a fi eficiente, spun specialiștii în sănătate.

Coronavirusul poate fi omorat cu aceste produse de curatenie daca sunt folosite corect - dar atentie la acestea care nu il pot distruge.

veti citi
Coronavirusul> cum putem sa ne dezinfectam
Curatarea regulata a suprafetelor elimina tot felul de germeni, inclusiv coronavirusul
Si tehnica de curatare este importanta -  o alunecare rapidă nu este suficient de bună
Despre cum distrugem virusurile din apropierea noastra, mai poti citi

Coronavirusul> cum putem sa ne dezinfectam

Coronavirusul care provoacă boala COVID-19 este un virus urat si de temut dar, la fel ca și alți membri ai familiei coronavirusului, nu poate rezista la produsele bune de dezinfectare, spun specialiștii în sănătate. Daca sunt folosite corect, aceste produse pot ucide coronavirusul de pe suprafetele contaminate.

Este usor de exterminat cu dezinfectanti

„Există multe lucruri oribile despre coronavirus, dar există un lucru bun: nu este foarte greu de omorat”, spune dr. John Swartzberg, expert în boli infecțioase și profesor emerit la Universitatea din California, Berkeley, Școala de Public Sănătate. „Este distrus cu ușurință de majoritatea dezinfectanților.”
 
Experți de la Centrul de Control si prevenire a bolilor infectioase din SUA au evaluat produsele care ne pot ajuta să ne protejăm pe noi  - și casele noastre - împotriva coronavirusului.

Curatarea regulata a suprafetelor elimina tot felul de germeni, inclusiv coronavirusul

„Curățarea regulată cu produse normale de curățare face o treabă excelentă pentru a elimina tot felul de germeni, nu doar coronavirus, de pe suprafețe”, spune Catherine Roberts, de la Consumer Reports. „Concentrați-vă pe zonele cu atingere ridicată - care sunt mânere de robinet, mâneruri, balustrade pentru scări și tocatoare - lucrurile pe care le aveți pe mâini tot timpul”.

Cele mai bune practici sunt dezinfectarea acestor suprafețe de mai multe ori pe zi. Roberts sugerează realizarea unei liste de verificare a tuturor locurilor pe care doriți să le curățați, astfel încât să nu le uitați. Dar produsele de dezinfectare comerciale conțin „substanțe chimice destul de grave”, a avertizat ea. „Sunt de fapt pesticide înregistrate în EPA, atât cât puteți, încercați să le utilizați atunci când copiii nu sunt în preajmă, deoarece pot declanșa astm.”

Agenția pentru Protecția Mediului are o listă a celor care îndeplinesc criteriile sale de utilizare împotriva noului coronavirus. Site-ul CDC oferă, de asemenea, recomandări pentru gospodăriile cu cazuri de coronavirus suspectate sau confirmate.

Iată ce trebuie să știți despre ce poate fi eficient sau nu impotriva coronavirusului - potrivit experților.

Săpun și apă

Pare simplu si chiar este: săpunul și apa funcționează perfect impotriva coronavirusului.  Săpunul elimină particulele virale care s-au atașat pe suprafețe - fie că sunt mâinile, fața sau blaturile - și le suspendă în apă, astfel încât să poată fi spălate.

Richard Sachleben, chimist organic și membru al American Chemical Society, a declarat că majoritatea produselor de curățare pe care le numim săpun sunt de fapt detergenți care nu numai că îndepărtează germenii de pe suprafețe, ci îi și omoară.

„Virusul are o acoperire exterioară, iar lucrurile din interior - ADN sau ARN - este ceea ce cauzează de fapt boala. Este ca și cum ar fi carcasa pe o bombă sau o torpilă ”, a explicat Sachleben. „Pentru un virus, acea acoperire este o proteină, iar săpunul sau detergentul rup această acoperire, astfel încât virusul își varsă gingiile și se destramă.”

Produsele ce contin clor - inalbitorul de rufe

„Înălbitorul este foarte eficient pentru a ucide coronavirusul, precum și practic toti germenii de pe fața planetei”, a spus dr. Paul Pottinger, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Washington Medical Center. „Problema este că este îngrozitor, este greu de utilizat și poate deteriora ceea ce încerci să cureți.”

Pentru a vă proteja pielea, trebuie să purtați mănuși atunci când utilizați înălbitor sau produse ce contin clor și nu amestecați înălbitorul cu altceva decât cu apă. Iată formula CDC pentru a face o soluție de înălbitor diluată: utilizați 5 linguri (1/3 cană) de înălbitor la 3 litri de apa.

Rețineți că înălbitorul este un produs de curățare dur. Așadar, dacă parcurgeți acest traseu, faceți un mic test înainte de a curăța o suprafață întreagă cu soluția de înălbitor de casă. Aveți grijă să nu-l lăsați să stropească pe altceva. Înălbitorul poate deteriora, de asemenea, unele vopsele și, în timp, poate coroda metalul. Deci, fiți prudent dacă îl folosiți.

Apă oxigenată

Peroxidul de hidrogen nu este la fel de puternic ca înălbitorul, deci este mai puțin probabil să provoace daune, dar poate decolora unele țesături, a spus Sachleben. Nu-l diluați, folosiți-l drept. Peroxidul de hidrogen se descompune în apă și oxigen.

Alcool

Frecarea suprafetelor cu solutii ce au alcool de concentratie cel puțin 70 la sută alcool va ucide coronavirusul bine insa fara sa faca stricarea suprafetei cum o face clorul. Când folosiți alcoolul, nu-l diluați. Cercetatorii spun ca curatarea suprafetelor cu alcool este sigură pentru toate suprafețele, dar poate decolora unele materiale plastice.

Nu contați pe oțet sau vodcă

Mulți oameni curăță cu oțet. Este ieftin și natural. Recomandările de curățare sunt ușor de găsit online, dar CDC avertizează: „Nu există dovezi că otelul este eficient împotriva coronavirusului.”

În ciuda a ceea ce ați văzut pe rețelele de socializare, vodka nu este eficientă pentru igienizare și nici alte tipuri de bauturi distilate.

"Vă rog, nu folosiți vodka pentru a vă curăța suprafețele", a spus Roberts. „Concentrația de alcool în vodcă nu este suficient de mare pentru a ucide virusurile”.

In general, votca este doar 40% alcool și, prin urmare, „nu îndeplinește recomandarea actuală a CDC”, că dezinfectantul de mână trebuie să conțină cel puțin 60 la sută alcool.

Si tehnica de curatare este importanta -  o alunecare rapidă nu este suficient de bună

„Pentru a decontamina o suprafață, nu o poți sterge usor doar, trebuie să o freci, să o speli cu adevărat până când întreaga suprafață este umedă, apoi să o lași să se usuce singură”, a spus Pottinger. „Grasimea și forța cotului pe care le-ați pus în procesul de curățare pot fi cu adevărat efciente. Trebuie să ștergeți fizic cu efort. Agentul antiseptic este măsura suplimentară de securitate că orice virus rămas în urmă va fi ucis. "

Este extrem de important să folosim suficient dezinfectant și să îi acordăm timp să funcționeze.

Despre cum distrugem virusurile din apropierea noastra, mai poti citi

Cum spalam hainele pentru a fi siguri ca distrugem bacteriile si virusurile?

5 lucruri pe catre trebuie sa le dezinfectezi pentru a impiedica răspandirea virusului

Cat timp traieste coronavirusul COVID-19 pe haine? Iata ce trebuie sa stii

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz 

Coronavirusul poate supravietui zile întregi pe plastic si inox

Telefonul nostru poate fi o ruta de infectare cu coronavirus - iata cum il poti dezinfecta

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS in Romania

Coronavirusul si gripa - asemanari si diferente

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

→  autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020
referinte

Many common household cleaning products can kill the coronavirus if you use them properly

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII