La primul bebe si la al doilea bebe - iata cum abordam diferit problemele

La primul bebe si la al doilea bebe - iata cum abordam diferit problemele

La primul bebe si la al doilea bebe - iata cum abordam diferit problemele

La primul bebe, parentingul pare să fie complet diferit de experiența cu al doilea bebe. Poate de aceea primul copil este atât de diferit de cel de-al doilea... Fiecare părinte știe diferența dintre primul și al doilea, sau al treilea copil, de exemplu. Acest lucru se datorează faptului că experiența, cunoștințele și abilitățile lor cresc, precum și simțul umorului. 😄

Bright Side a creat aceste benzi desenate pentru a arăta cât de diferit este mai exact...

- vei citi:
Diferențe amuzante dintre primul și al doilea copil
Parentingul pozitiv: ce este si de este mai bun decat parentingul traditional
6 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte

Diferente amuzante dintre primul si al doilea copil

Nașterea primului copil este o frică de necunoscut, în timp ce cu al doilea, este acceptarea inevitabilului.Primul copil oferă cunoștințe neprețuite, ceea ce facilitează creșterea celui de-al doilea copil.Fiecare pas al primului copil este documentat, dar la al doilea nu este la fel de strict.Realizările primului născut primesc și mai multă atenție!Îmbrăcămintea pentru copiii mai mici este oarecum o tradiție pentru toți părinții.Microbii par a fi o problemă doar la primul copil.Siguranța ambilor copii reprezintă 2 povești diferite, cu participarea acelorași părinți.De asemenea, riscul este perceput diferit.Diversificarea cere mai multă atenție la primul copil.Nivelul de a fi „murdar” este atât de diferit între primul și al doilea copil.Imediat ce al doilea copil apare, primul copil trebuie să învețe cum să împartă.Când numărul de copii crește, atitudinea părinților de genul „cui îi pasă?” crește și ea.Pentru că sunt întotdeauna într-o companie bună.Toată oboseala, îngrijirea și nopțile nedormite ale părinților nu sunt nimic în comparație cu fericirea pe care copiii o aduc.

Parentingul pozitiv: ce este si de este mai bun decat parentingul traditional

Parentingul pozitiv este un concept modern de educatiea care plaseaza central copilul si il trateaza ca pe o personalitate unica. Expertii in educatia moderna a copilului sunt de parere ca aceasta abordare este pozitiva pentru dezvoltarea personalitatii sale. De fapt, acest gen de educatie deschide o poarta speciala de comunicare cu copilul, stimuland-i inteligenta, creativitatea si increderea in sine.

Succesul si popularitatea acestei noi abordari in educatie este de altfel strans legat cu cerintele societati actuale - care pune accent pe rezultate, independenta  si performanta in societate.

Este esential sa laudam si sa incurajam performantele reale copilului. Dar, multi parinti alimenteaza la maxim nevoia de aprecieri a copilului nerealizand ca de fapt afecteaza structura ego-ului copilului. In loc sa progreseze, acest copii devin dependenti de aprecieri si atentie.  - spune  Susan Carey, psiholog specializat in psihologia copilului - de la Universitatea Harvard, SUA -  citeste in continuare aici.

6 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte:

Copilul meu nu ma asculta - sau despre cum setam reguli care sa fie respectate
Educatia non-materialista a copilului intr-o lume materialista: intre principii si realitate
Cum sa critici un copil fara sa il distrugi in interior
7 dovezi ca dai o educatie buna copilului tau, deci practici un parenting corect
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor
Comunicarea nonverbala te poate face un parinte mai bun: cateva aspecte pe care trebuie sa le stii

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte


autor: sursa BrightSide.me, poze ilustrate de Anna Syrovatkina - (c) 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII