Primul trimestru de sarcină - 7 lucruri pe care mi-aș dori să le fi făcut

Primul trimestru de sarcina - 7 lucruri pe care mi-as dori sa le fi facut

Primul trimestru de sarcină - 7 lucruri pe care mi-aș dori să le fi făcut

Primul trimestru de sarcină este de departe cel mai copleșitor în opinia mea. Întreaga ta viață se schimbă cu 2 linii roz și nu știi ce să faci în continuare. Nici după ce am trecut prin primul trimestru a doua oară, tot nu simt că am înțeles ce trebuie facut ...

Insa, daca eu si sotul meu vom decide să mai avem un alt treilea copil, există anumite lucruri pe care cu siguranță le voi face diferit.

• Acestea sunt 7 lucruri pe care mi-aș dori să le fac în primul trimestru:

- vei citi:
Relaxarea în primul trimestru de sarcină
Mai multe poze din timpul sarcinii
Organizarea în timpul sarcinii
Un jurnal de sarcină
Remedii pentru stările de greață
Exercițiile fizice moderate în sarcină
Anunțarea prietenilor de sarcină
Daca tocmai ai aflat ca esti insarcinata...
Aplicatia Odiseea Sarcinii
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Am doi copilasi si am trecut de doua ori prin primul trimestru de sarcina ... insa inca mai am de invatat. Iata ce stiu ca ar trebui sa fac in primul trimestru de sarcina ...daca voi mai avea un bebe.

Relaxarea în primul trimestru de sarcină

Am petrecut primul trimestru de sarcina din ambele sarcini, absolut îngrozită că s-ar putea întâmpla ceva cu copilul meu. Teama de avort aproape a umbrit bucuria de a ști că o nouă viață crește în interiorul meu. Mi-aș dori să mă relaxez mai mult, dar adevărul este că, dacă vom decide cu privire la copilul numărul trei, probabil că voi fi la fel de îngrijorată... Cred că este doar instinctul matern și dragostea pentru copilul nostru.

Acum stiu ca ar fi trebuit sa fiu mai relaxata...

Citeste Primul trimestru de sarcina: saptamanile esentiale pentru fat

Mai multe poze din timpul sarcinii

În timpul primei sarcini aveam toate intențiile de a face poze burticii o dată pe săptămână. Când nu s-a întâmplat asta, mi-am spus că le voi face o dată pe lună. Când acest lucru nu s-a întâmplat, l-am făcut pe soțul meu să-mi promită că vom face o ultimă poză când vom ajunge la spital. Nici asta nu s-a întâmplat...

Aș vrea să pot spune că m-am descurcat mai bine a doua oară, dar de fapt am fost mai rău! Acum că amândoi bebelușii mei sunt mari, îmi doresc foarte mult să fi avut mai multe poze cu burtica mea în creștere. Iata 6 Sfaturi pentru a face poze superbe in sarcina

Organizarea în timpul sarcinii

Odată cu prima mea sarcină, habar nu aveam ce făceam. Cine are? Sunt genul planificator, dar din anumite motive, nu am făcut o treabă grozavă să mă organizez și să-mi planific sarcina. Cred că lipsa mea de cunoștințe m-a blocat și nu știam ce ar fi trebuit să fac. În timp ce totul s-a rezolvat până la urmă, lipsa mea de planificare s-a soldat cu o perioadă foarte aglomerată în ultimele săptămâni de sarcină. Câștigasem 23 kg și sufeream de dureri puternice pelvine.

Un jurnal de sarcină

În timpul primei sarcini, am avut toate intențiile de a păstra un jurnal, sau cel puțin să notez lucrurile importante care s-au întâmplat pe măsură ce bebe a crescut în interiorul meu. Ghiciți când am început să fac un jurnal? La două zile după data probabilă a nașterii sale! Încă eram însărcinată și așteptam cu nerăbdare să intru în travaliu atunci când am decis că este în sfârșit momentul să scriu tot ce voiam să-mi amintesc despre sarcina mea. Probabil puteți ghici cum a decurs (nu este grozav).

Când am rămas însărcinată cu al doilea copil, eram prea ocupată să alerg în jurul unui copil mic și să lucrez de acasă pentru a mă gândi la un jurnal. Nu mi-aș dori să fi făcut înregistrări zilnice sau ceva de genul acesta, dar aș dori să am mici notițe la care să mă uit... Eu vă recomand să vă faceți timp pentru un mic jurnal. Promit că nu veți regreta. În plus, cel mai ușor este să îl țineți online, având ocazia să câștigați și o frumoasă gentuță a bebelușului de la Desprecopii!

Remedii pentru stările de greață

Trebuie să știți două lucruri despre mine. Urăsc să cheltuiesc bani și nu cred că multe produse vor face ceea ce spun că vor face. Acest lucru a fost valabil pentru remediile de greață. Mi-am spus doar că greața este ceva cu care trebuie să trăiască femeile însărcinate și am plănuit să petrec primul trimestru de sarcină absolut mizerabil - recomand Metode de combatere a greturilor in sarcina

Exercițiile fizice moderate în sarcină

Când îți este greață, te simți obosită și în general te simți rău, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să faci exerciții fizice. Dar, adevărul este că exercițiile fizice pot ajuta mult. Chiar și o plimbare rapidă în jurul blocului te poate ajuta să te simți mult mai bine. Exercițiile fizice moderate pe toată durata sarcinii este excelentă pentru tine și pentru copil. Citeste si Sportul in timpul sarcinii: ce e bine si ce NU!

Anunțarea prietenilor de sarcină

Multe femei decid să păstreze sarcina un secret și dintr-un motiv întemeiat. Dar, adevărul este că aș dori să le fi spus cât mai curând prietenilor și familiei noastre. Chiar dacă s-ar fi întâmplat ceva groaznic, aș fi vrut totuși ca cei mai apropiați să știe prin ce trec. Să bei pahare de vin false, fără nicio scuză, să mă culc la 7 și să urmăresc constant ce am spus cu adevărat nu era necesar. Evident, acest lucru este personal și la latitudinea fiecărei femei, dar dacă voi experimenta din nou primul trimestru, intenționez să le spun celor mai apropiați un pic mai devreme.

Dacă sunteți în primul trimestru, felicitări! Deși poate fi dificil, este o perioadă minunată. Este începutul celei mai uimitoare călătorii pe care ai fi făcut-o vreodată (după părerea mea). Și dacă vă confruntați cu temerile din primul trimestru, greață, oboseală și toate celelalte simptome groaznice, amintiți-vă doar că merită!

► Citeste si

Teste de sarcina care se fac in trimestrul 1: ghid complet

Primul trimestru de sarcina: Iata 9 greseli pe care ai putea sa le eviti

 Daca tocmai ai aflat ca esti insarcinata...

Te-ai bucurat! Testul de sarcina a iesit pozitiv. Liniuta aceea magica iti va schimba viata. Urmeaza calatoria ta prin sarcina pe saptamani sau Odiseea Sarcinii. Dar, dupa primele momente de incantare, incepi sa te gandesti: oare cum iti va afecta aceastã stare job-ul?

Ti-ai anuntat familia si prietenii, iar acum e momentul sã te gândesti o clipã si la efectele pe care sarcina le-ar putea avea asupra carierei tale profesionale. Legea protejeazã dreptul femeii gravide de a beneficia de un tratament corect, de salarii nediscriminatorii si de concediile de sarcinã, lãuzie si pentru îngrijirea copilului. Iata sfatul de la Desprecopii.com.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de decembrie 2020)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: o mamica din Comunitatea Desprecopii - 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII