Primul trimestru de sarcina: acestea sunt 9 GREȘELI pe care ai putea să le eviți
A fi însărcinată, mai ales pentru prima dată este cu adevarat coplesitor. Sarcina la primul bebe, este pentru multe femei ca o alta lume. Niciodata pana acum nu ai avut atat de multe sentimente de bucurie, deconectare, romantism, șoc, depresie și speranță ... si toate deodata si in fiecare zi ...
Dacă ești însărcinată si te afli in primul trimestru de sarcina, felicitări! Și bine ai venit în rollercoaster-ul de parenting. Pentru început, iată care sunt principalele greșeli pe care le fac femeile însărcinate în primul trimestru. 😉
- vei citi:
A mânca pentru doi
A mânca prea puțin
A merge la medic prea devreme
A merge la medic prea prea târziu
Mult așteptata ecografie
Anunțarea sarcinii prea devreme
Distribuirea fotografiilor cu burtica pe Social Media
A exagera nu este ok în primul trimestru
Mult prea multe cumpărături
Aplicatia Odiseea Sarcinii
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Confesiunile Irinei B. membra a forumului Desprecopii. Iata care sunt principalele greșeli pe care le fac femeile însărcinate în primul trimestru de sarcina.
1. A mânca pentru doi
Nu sunt sigură de unde provine sintagma „a mânca pentru doi”, dar în ea este presupunerea că femeile însărcinate trebuie să mănânce tot ce își doresc și atât cât vor. Da, trebuie să mănânci mai mult în timpul sarcinii, dar nu atât de mult.
În primul trimestru de sarcina, aportul caloric nu trebuie să crească, însă, în al doilea trimestru de sarcina și al treilea, creșterea este de aproximativ 300-500 de calorii.
În loc să mă concentrez pe contorizarea caloriilor, m-aș concentra pe:
consumul a 1-2 superalimente benefice sarcinii, în fiecare zi
consumul de proteine la fiecare masă și gustare
a nu sări niciodată o masă
a consuma gustări sănătoase
Aici ai detalii Alimentatia in timpul sarcinii - tot ce trebuie sa stii
2. A mânca prea puțin
O altă greșeală pe care femeile gravide le fac în primul trimestru este să mănânce prea puțin. Înainte de sarcină, a sări o masă ar fi fost nesemnificativ, dar a nu mânca suficient, frecvent, în timpul sarcinii, este un mare declanșator al răului de dimineață/greața.
Pentru a minimiza simptomele răului de dimineață, este important să consumi alimente de calitate, însoțite de proteine la fiecare 2-3 ore.
Dacă urmezi acest sfat, vei minimiza simptomele greții, dar, de asemenea, vei crește energia și, desigur, ajuta copilul să crească sănătos și puternic.
3. A merge la medic prea devreme
Odată cu prima mea sarcină, de îndată ce am început să am simptome de sarcina și am obținut un test de sarcină pozitiv, mi-am sunat medicul. Am continuat să mă întreb: „Ce fac acum?”.
Realitatea este că nu există nimic de făcut atât de devreme în sarcină. Când ai un rezultat pozitiv al testului de sarcină, este prea devreme pentru o ecografie și nu este nimic ce medicul poate face pentru tine.
Desigur, există întotdeauna excepții, de exemplu, cineva care utilizează tehnologii de reproducere, are probleme de sănătate sau este o sarcină cu risc ridicat.
Este minunat să te bucuri de primele săptămâni de sarcină și să nu faci nimic! Începe un jurnal de sarcină, petrece timp în natură și ia vitamine prenatale.
4. A merge la medic prea prea târziu
Pe de altă parte, o altă greșeală pe care femeile gravide le fac în primul trimestru este să meargă la medic prea târziu. Și când spun medic, mă refer în principal la medicul de familie, pe care ar trebui să-l informezi dupa ce ai un test de sarcina pozitiv.
5. Mult așteptata ecografie
Femeile însărcinate au multe așteptări de la o ecografie. În opinia mea, ecografiile trebuie utilizate numai atunci când este necesar din punct de vedere medical. Dacă nu există niciun motiv medical pentru a face o ecografie, nu aș face-o.
Citeste Prima ecografie cu ultrasunete in sarcina si prima amintire: cand si de ce
Motivul pentru care spun acest lucru se datorează faptului că riscurile ecografiei nu au fost complet cercetate. Într-un studiu s-a constatat că ecografia crește șansa de a fi stângaci. Nu este faptul că stângacii m-ar deranja, ci că ecografia ar putea modifica corpul copilului meu. Asta mă privește!
Personal, după ce am avut avorturi repetate, la viitoarele sarcini eram din nou pro ecografie... În acel moment am avut un diagnostic sarcina lenta in evolutie, iar ecografiile au fost în afara protocolului de sarcină pentru neonatologul meu. Să văd copilul crescând sănătos și puternic a fost o ușurare. Dar, tot ce vă spun este să "folosiți" ultrasunete cu înțelepciune și discernământ la fel cum ați lua orice supliment sau medicament în timpul sarcinii.
6. Anunțarea sarcinii prea devreme
Anunțarea unei sarcini în primul trimestru este o alegere foarte personală, dar cred că majoritatea femeilor nu iau în considerare cu ce se confruntă, mai ales dacă nu au avut niciodată un avort spontan.
Când am suferit primul meu avort spontan am fost șocată! După ce mi-am dat seama că am greșit anunțând familia, am fost recunoscătoare că nu mi-am anunțat sarcina pe social media. Ar fi fost urât să-mi anunț avortul și acolo. Mi-a fost destul de dificil să-mi contactez prietenii și familia cu care împărtășisem...
Cu toate acestea, alte femei, poate cele mai extrovertite, nu consideră că anunțarea unei sarcini în primul trimestru este o problemă. De fapt, ele raportează exact contrariul. Ele își dau seama că un anunț public de sarcină timpurie s-ar putea traduce într-un anunț de avort public. Unele femei sunt recunoscătoare pentru sprijinul primit și găsesc confort în compasiunea publică.
Citeste Regula celor 12 saptamani: sau cand sarcina se transforma in lacrima
Sfatul meu? Așteaptă până aproape de al doilea trimestru pentru a anunța o sarcină. În acel moment, probabil că ai auzit bătăile inimii iar șansa de avort va scădea.
7. Distribuirea fotografiilor cu burtica pe Social Media
Fotografiile cu burtica pe rețelele de socializare înainte de al doilea trimestru mi se par penibile. Cu excepția cazului în care ai gemeni, uterul nu este suficient de mare pentru a fi „arătat”...
8. A exagera nu este ok în primul trimestru
Dacă ești o femeie moderna simti presiunea exagerezi în timpul sarcinii. Multe dintre noi avem concepția greșită că trebuie să facem totul singure, chiar și în timpul sarcinii. Acest lucru este pur și simplu imposibil.
Dar este important sa ai grija de tine. La fel cum este important să iei o vitamină prenatală în fiecare zi, să-ți faci timp pentru tine, să ai grijă de tine, să te relaxezi, este la fel de important sau chiar cel mai important. Ascultă-ți corpul, odihnește-te sau dormi când ai nevoie.
9. Mult prea multe cumpărături
Trăiesc într-o societate foarte orientată spre consumator și, probabil, și tu. Probabil că simți o presiune de a cumpăra cele mai recente și cele mai bune lucruri pentru copii.
Sigur, pregătirea pentru un bebeluș presupune multe cumpărături, dar și mult mai mult decât atât. Toate lucrurile pentru bebeluși sunt necesare, dar asigură-te că vei cumpăra echilibrat doar strictul necesar.
► Citeste si Teste de sarcina care se fac in trimestrul 1: ghid complet
Despre primul trimestru de sarcina - mai poti citi
Primul trimestru de sarcina - 7 lucruri pe care mi-as dori sa le fi facut
Primul trimestru de sarcina – o perspectiva incurajatoare
Primul trimestru de sarcina - lista cu lucruri de facut
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2023
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII