Fiul meu a stat 10 zile în spital cu Boala Kawasaki, boala fiind legată de Covid-19

Fiul meu a stat 10 zile în spital cu Boala Kawasaki, boala fiind legată de Covid-19

Fiul meu a stat 10 zile în spital cu Boala Kawasaki, boala fiind legată de Covid-19

Si-a dat seama pentru prima dată că ceva nu era în regulă cu fiul ei, în vârstă de trei ani, când, într-o noapte a devenit neobișnuit de neliniștit. „În mod normal este calm si doarme 12 ore pe noapte”, spune mama lui de 33 de ani. „Dar in acea noapte a inceput sa planga si ne-a strigat ...M-am gandit imediat ca ceva nu este in regula....

Fiul meu a stat 10 zile în spital cu Boala Kawasaki, boala fiind legată de Covid-19 - iata ce simptome a avut si cum a decurs boala...

Mama lui Marley în vârstă de trei ani, își amintește stresul cand a observay ca fiul ei are o boală misterioasă

Si-a dat seama pentru prima dată că ceva nu era în regulă cu fiul ei, în vârstă de trei ani, când, în noaptea Paștelui, a devenit neobișnuit de neliniștit. „În mod normal este linistit si doarme 12 ore pe noapte”, spune mama lui de 33 de ani. „Dar a fost brusc foarte nelinistit, si ne-a strigat plangand... M-am gândit imediat că „ceva nu este in regula.”

Hayley, mama lui Marley a decis să-i verifice temperatura și a descoperit că este de 38 de grade. „A fost primul semn de avertizare”, spune ea. Nu despre coronavirus, așa cum s-a dovedit, ci despre ceva despre care nu mai auzise până acum: boala atipică Kawasaki, o afecțiune potențial fatală care afectează mai ales copiii sub cinci ani.

Citeste si Febra este simptomul cel mai comun a infectarii cu virusul Covid-19

Toti medicii sunt acum la curent cu boala Kawasaki

O alertă urgentă a fost trimisă recent catre medici după ce mai mulți copii au prezentat simptome precum cele asociate cu boala Kawasaki.

Acestea includ o temperatură ridicată, ganglionii umflati la nivelul gâtului și degetele sau degetele roșii. Starea a fost comparată cu răspunsul imun hiperactiv observat la pacienții adulți cu coronavirus, dar rămâne neclar dacă există vreo legătură între Covid-19 și creșterea mică a cazurilor de boala Kawasaki

 "A început să se plângă ca il doare gatul iar in zilele urmatoare starea lui a continuat să se agraveze progresiv. A avut diaree și dureri de stomac și febra. Glandele gâtului îi erau umflate. Avea niste pete pe maini si picioare si respira si respira foarte repede. Era îngrozitor.

Am am decis să-l duc la spital. Am urmat instinctul meu de mama.

Medicii din unitatea de pediatrie au început să facă teste copilului pentru a afla ce are. Ei bănuiau câteva cauze posibile, inclusiv o reacție atipica la coronavirus.

Medicii din Marea Britanie au avertizat cu privire la un sindrom rar, dar grav, care ar putea fi legat de covid-19. Unii dintre acești copii foarte bolnavi au avut o boală de tip șoc septic cu erupții cutanate și dificultăți de respirație.

Testul de coronavirus al lui Marley a revenit negativ, iar medicii săi îl tratează acum pentru boala Kawasaki atipică.

Aceasta este o altă afecțiune rară care afectează în principal copiii sub vârsta de cinci ani. Copiii care o dezvoltă pot fi predispuși genetic să facă acest lucru.

Simptomele sunt ca cele observate atunci când corpul încearcă din greu să lupte împotriva unei infecții. Și este una dintre afecțiunile care imită noua boală de mister, pe care medicii cred că ar putea fi legată de coronavirus.

Simptomele includ ganglionii limfatici umflați, febră și, în cazuri grave, inflamația arterelor inimii.

Marley a fost externată din spital, dar Hayley speră că împărtășirea poveștii sale îi va ajuta pe alți părinți care s-ar putea confrunta cu o dilemă similară cu a ei.

"Tot ce pot face este să împărtășesc acest mesaj. Caută imediat ajutor dacă copilul tău nu este bine și intestinul tău îți spune că ceva nu este corect. Îți cunoști copilul.

"Știu că oamenii sunt reticenți să meargă la spital din cauza coronavirusului. S-ar putea să credeți că le faceți o favoare păstrându-i acasă, dar dacă sunt într-adevăr bolnavi, trebuie să solicitați ajutor."

► citeste si De ce nu suntem surprinsi ca noul coronavirus este legat de o boala rara la copii - declaratia pediatrilor

Despre CORONAVIRUS ai putea sa mai citesti si

Coronavirusul si gripa - asemanari si diferente

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz

Sunt mama si medic de familie iar planul meu de a trece prin pandemia de coronavirus este acesta

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII