Diaree și greață - ar putea fi primele simptome de infectare cu coronavirus la copii

Diaree si greata - ar putea fi primele simptome de infectare cu coronavirus la copii

Diaree și greață - ar putea fi primele simptome de infectare cu coronavirus la copii

Diaree si greata - ar putea fi primele simptome de infectare cu coronavirus la copii.

Deci pana acum am fost informati de expertii de la OMS despre faptul ca febra este primul simptom de infectare cu coronavirus, la copii lucrurile par sa fie un pic diferite. Un studiu efectuat in China a descoperit ca la copii, infectia NU începe cu febră la majoritatea copiilor - avertizand parintii ca primele simptome ar putea fi diarea și greață

Simptome de infectare cu coronavirus la copii

Desi pana acum am fost informati de expertii de la OMS despre faptul ca febra este primul simptom de infectare cu coronavirus, la copii lucrurile par sa fie un pic diferite.

Un mic studiu efectuat in China a descoperit ca la copii, infectia NU începe cu febră la majoritatea copiilor - avertizand parintii ca primele simptome ar putea fi diarea și greață
Cercetătorii de la Spitalul Tongji din Wuhan, China, au analizat cinci copii spitalizați sub cinci ani. Trei dintre cei cinci copii au avut nevoie de o operație de urgență pentru afecțiuni precum blocajul intestinal.

Doi aveau gastroenterită acută, care apare atunci când diareea sau vărsăturile sunt prezentate mai mult de șapte zile. Un studiu din februarie a descoperit că doar 10% dintre pacienții adulți cu COVID-19 aveau inițial diaree și greață înainte de febră

Coronavirusul poate să nu înceapă cu febră la copii, ci cu diaree și oboseală în schimb, sugerează un nou studiu.

Cercetătorii au descoperit că copiii si tinerii suferă adesea de simptome gastro-intestinale, cum ar fi blocajele și umflarea rinichilor.

Echipa de la Spitalul Tongji din Wuhan - de unde și-a luat originea pandemia - spune că acest lucru se datorează faptului că virusul se atașează de receptori nu doar găsiți în plămâni, ci și în tractul intestinal. Cercetătorii de la Spitalul Tongji din Wuhan, China, au privit cinci copii spitalizați sub cinci ani. Trei dintre cei cinci copii au avut nevoie de o operație de urgență pentru afecțiuni precum blocajul intestinal.

Diagnosticând și izolând rapid pacienții cu aceste simptome, poate duce la un tratament precoce și la oprirea răspândirii bolii extrem de infecțioase.

"Majoritatea copiilor sunt afectați foarte bland de COVID-19, iar cazurile severe sunt cand copiii au alte probleme de sanatate anterioare - a declarat autorul principal, Dr. Wenbin Li, al departamentului de pediatrie din Spitalul Tongji.

Trei dintre cei cinci copii au nevoie de o operație de urgență pentru afecțiuni, cum ar fi intuzusceptia, care apare atunci când un segment intestinal se blocheaza. Celelalte două gastroenterite acute, care atunci când un pacient prezintă diaree sau vărsături (sau ambele) mai mult de șapte zile.

Simptomele de infectare cu coronavirus - pe larg

Despre CORONAVIRUS

Unele persoane nu au simptome de coronavirus insa sunt infectate

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII