De ce copilul meu saliveaza asa de mult?

De ce copilul meu saliveaza asa de mult?

De ce copilul meu saliveaza asa de mult?

Copilul tau saliveaza mult? Probabil te intrebi care ar fi cauzele - mai ales atunci când copilul are deja dintii de lapte si salivarea nu mai poate fi cauzata de erupția dentară.

(În general, un copil are toți cei 20 de dinți de lapte până la vârsta de doi ani și jumătate sau trei.)

- vei citi:
De ce copiii mici salivează atât de mult?
Saliva servește mai multor scopuri
Unii copii mici pur și simplu nu sunt conștienți că salivează

De ce copiii mici salivează atât de mult?

Salivarea abundentă este de fapt ceva normal la copii înainte de dezvoltarea și controlul mușchilor din jurul gurii și buzelor. O parte a acestui control înseamnă că cei mici pot simți umezeala din jurul gurii și bărbie, înghit frecvent pentru a regla acumularea salivei, închid buzele și în cele din urmă au capacitatea de a controla aspirația salivară. Acest lucru implică destul de mult dacă te uiți la toți pașii care sunt implicați în limitarea salivării.

De obicei se întâmplă în jurul vârstei de doi ani, dar întârzierea acestei dezvoltări nu este considerată o problemă decât după patru ani.

Saliva servește mai multor scopuri, inclusiv următoarele:

-  lubrifierea gurii pentru mestecare - ajuta masticația;

-  ajută deglutiția;

-  ajută la articularea cuvintelor;

-  elimină resturile alimentare;

-  stimulează senzația gustativă (simtul sapid);

-  are rol antimicrobian (de aparare), rol de lavaj (de curățare), excretor (de eliminare), rol în digestia chimică;

-  împiedică formarea cariilor;

-  mentine echilibrul hidric al organismului.

Prea multă salivă, cu toate acestea, poate provoca umezeala persistentă a gurii și a bărbiei,
ceea ce duce la iritații ale pielii și posibile infecții, umezeală și decolorarea hainelor - plus poate deveni o jenă potențială pe măsură ce copilul crește.

Copiii care au deficiențe neurologice pot prezenta întârzieri în tot acest proces. Salivarea excesivă la un copil care se dezvoltă în mod obișnuit se poate datora unei sensibilități anormale orale, cu sau fără întârziere în controlul muscular. Mai puțin frecvent se datorează producției excesive de salivă. Alte cauze pot include infecții orale, obstrucții nazale și medicamente. Incidența salivării cronice excesive este de aproximativ 0,6 la sută.

Unii copii mici pur și simplu nu sunt conștienți că salivează

Dacă problema devine îngrijorătoare pentru tine, discută cu medicul pediatru; acesta ar putea sugera o trimitere la un medic patolog, medic stomatolog sau ORL-ist, care poate evalua nevoile copilului și poate ajuta la dezvoltarea unui plan.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor. Forumuri recomandate

  Primele 365 de zile din viata de mama - 365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC. 

 Alaptarea - Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

autor: Desprecopii.com -  Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII